Menu

14 april 2015

iOS 8iOS: Antwoorden vanaf het toegangsscherm blokkeren

berichtencentrum logo OS X

Eerder hebben we al aangehaald dat het je via de interactieve meldingen in iOS 8 kunt antwoorden op berichten vanuit het berichtencentrum en vanaf het toegangsscherm.

We gaven al in het kort aan dat je het bericht volledig kunt bekijken en beantwoorden via het toegangsscherm zonder dat je hiervoor een toegangscode (of Touch ID) moet invoeren. Sommige iOS gebruikers klagen hierover vanwege van hun privacy, daarom dat we nogmaals aanhalen dat je dit kunt uitschakelen.

• Open Instellingen
• Navigeer naar ’Touch ID en toegangscode’ (of alleen Toegangscode)
• Voer je toegangscode in

antwoordmetbericht

Scroll naar beneden en schakel hier de bij ‘Toegang bij vergrendeling’ de optie ‘Antwoord met bericht’. Wanneer je dit uitschakelt is het niet meer mogelijk te antwoorden op een bericht vanaf het toegangsscherm. Verder kun je ook opties zoals het berichtencentrum en Siri uitschakelen. Uiteraard kun je deze opties wel gebruiken na het ontgrendelen van je toestel.

Wil je helemaal geen voorvertoning weergeven van een bericht? Schakel dit dan uit via Instellingen ▸ Berichtgeving ▸ Berichten ▸ Schakel de optie ‘Toon voorvertoning’ uit.

Meer over privacy kun je hier terugvinden.
Gerelateerde tips:
Reacties


  • Michelle 14 april 2015 om 10:15

    Ik vind hier alleen hoe je deze instelling uit kan zetten. Maar als ik een berichtje op me beginscherm ontvang van whatsap kan ik alleen op het kruisje klikken en er staat nergens: antwoordt.
    Wat moet ik doen dat ik dat wel krijg?

  • Wesley Fabry 14 april 2015 om 10:17

    @michelle helaas biedt whatsapp deze optie niet, je kan dus alleen maar de melding verwijderen door het kruisje.

Een reactie toevoegen: