28 juli 2010

iPad iOS 3.2 firmware decrypten

Wanneer je iPad is voorzien van een Jailbreak dan kan het soms wel eens handig om de beschikking te hebben over de originele iPhone OS bestanden. Deze bestanden hebben mij al vaak geholpen om een volledige restore van mijn iPad te voorkomen nadat ik wat had gewijzigd op de iPad. Door de beschikking te hebben over de originele iPad OS systeem bestanden kan je de originele bestanden weer terug plaatsen via een USB of SSH verbinding.

Het decrypten van de firmware kan ook handig zijn als je op zoek bent naar audiobestanden of afbeeldingen zoals bijvoorbeeld de wallpapers.

Een iPad firmware bestanden (IPSW) is niets meer dan een gewoon zip bestand en is dus vrij eenvoudig uit te pakken. Eenmaal uitgepakt bevat de folder een aantal .dmg bestanden, twee kleinere en één grote. De grootste dmg is een diskimage met daarin het volledige iPad iOS. Het diskimage is echter gecodeerd en daardoor niet direct te mounten onder OS X.

Om toegang te kunnen krijgen tot de bestanden heb je de tool vfdecrypt nodig en een decryptie sleutel. Vfdecrypt kan je downloaden op http://rgov.org/files/vfdecrypt-mac.zip. Unzip het bestand na het downloaden en plaats vfdecrypt in dezelfde folder als waar de uitgepakte .dmg bestanden zich in bevinden.

Open hierna een Terminal sessie en ga naar de folder waar de bestanden zich bevinden en gebruik het onderstaande commando:

./vfdecrypt -i 018-7223-007.dmg -o decrypted.dmg -k 2BE8F3A0A02F2D259C9B297CB2D156A85ADF79FED4FFE88C546A42C2A47AA55F70CADEBD

Voor de nieuwe iPad iOS 3.2.1 is op dit moment nog geen decryptie sleutel beschikbaar.

Nadat het vfdecrypt proces is uitgevoerd heb je de beschikking over een gedecodeerd diskimage wat je zonder problemen kunt mounten onder Mac OS X.

Roy bedankt voor de sleutel!Reacties


 • Nick

  28 juli 2010 om 14:16

  Handige tip!
  Ik vroeg me alleen af waar ik de originele wallpapers van de ipad kan vinden..
  Weet iemand anders dat? Zou ik graag willen gebruiken voor mijn iPod touch

 • Reinierr94

  28 juli 2010 om 20:46

  En wanneer je het mount,kan je dan zegmaar het volledige OS van de iPad simuleren in plaats van de iPhone simulator versie,waarbij je maar een paar dingen kan?

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!