27 september 2014

iOS 8iPhone 6 (plus): De standaard- of weergavezoom instellen

De iPhone 6 heeft een scherm van 4,7 inch en de iPhone 6 plus heeft een scherm van maar liefst 5,5 inch. Dit wil zeggen dat er meer ruimte is voor content en applicaties die het scherm kunnen vullen. Toch laat Apple de keuze bij jezelf en kun je kiezen tussen een standaard- en weergavezoom.

Op beide toestellen is er plaats voor 6 rijen applicaties, dit is de standaard weergave. Je zal merken dat de applicaties verder uit elkaar staan dan je bijvoorbeeld gewend was op een iPhone 5(s). Wil je liever het beeldscherm goed vullen dan kun je de weergavezoom activeren. Volg onderstaande procedure om deze te activeren:

• Open 'Instellingen'
• Navigeer naar 'Beeldscherm en helderheid'
• Tap op 'Weergave'

weergavezoom

Vervolgens kun je bij 'weergavezoom' kiezen voor de standaard- en weergavezoom en bevestig door op 'Bewaar' te tappen. Door de weergavezoom te activeren worden niet alleen de applicatie iconen vergroot weergegeven, maar ook de content van de apps. Zo worden webpagina’s, tekst, het toetsenbord, enzovoorts vergroot weergegeven.

Let wel op, ben je in het bezit van een iPhone 6 plus en activeer je de weergavezoom, dan kun je de iPhone 6 plus niet in aangepaste liggende weergave gebruiken. Dit wil zeggen dat de extra functietoetsen in het toetsenbord verdwijnen, applicaties en het beginscherm zich niet aanpassen naar de vernieuwde liggende weergave die we al eerder hebben besproken hier op appletips.

Meer over iOS 8 kun je hier terugvinden.Reacties


 • Pieter

  27 september 2014 om 17:02

  Tijdens de initiële installatie van de iPhone 6 krijg je ook de vraag welke van de twee zoommodes je standaard in wilt stellen.

 • Mascha

  27 februari 2015 om 12:01

  De zoommodus staat op standaard maar mijn iPhone 6 plus draait niet meer naar landscape. Ook niet in foto’s en YouTube bijvoorbeeld. Moet ik nog iets doen?

 • Peter

  25 mei 2015 om 21:27

  Lees dit nu pas, maar je iphone een keer helemaal uitzetten.
  Drukknopje bovenop (of bij 6 rechterzijkant) indrukken en even vasthouden tot zet uit schuifbalk in beeld komt.
  Uitzetten en daarna weer “opstarten” en meestal werkt alles weer zoals vanouds.

 • Rob

  18 november 2015 om 9:46

  Inzoommodus inschakelen en daarna weer terug op standaard werkt ook
  en anders een harde reset. Thuis-en uitknop tegelijk indrukken tot je beeld zwart wordt en automatisch opnieuw opstart.
  Mocht dat niet werken, dan ga je terug naar de winkel of schrijf je je in bij het WK telefoonwerpen.

  tip: met inzoommodus heb je een ander toetsenbord met landscape, mocht je toch die knoppen missen, zet je zoommodus weer op standaard.

Een reactie toevoegen: