19 december 2015

iOS 9iPhone 6s: De appkiezer en vorige app benaderen met 3D Touch

3d touch iphone6s

Met behulp van 3D Touch kun je extra opties raadplegen, momenteel heeft alleen de iPhone 6s (Plus) deze mogelijkheid. Zo kun je stevig drukken op een app-icon om onmiddellijk een optie te openen.

Dat is handig, maar je zal eerder de kleine functies gebruiken zoals een voorbeeld van een URL, voorvertoning van een bericht bekijken of de appkiezer openen met behulp van 3D Touch. Hoe je de appkiezer opent met 3D Touch lees je hieronder terug.

Appkiezer openen met 3D Touch

Ontgrendel je iPhone en druk links stevig op de rand van het scherm, op bovenstaande foto hebben we dit aangeduid met een cirkel. Wanneer je op deze plek hard drukt zal de appkiezer geopend worden. Wanneer een app geopend is kun je vanaf deze cirkel ook stevige drukken en vegen naar rechts om de vorige applicatie te openen.

Het is voldoen om stevig te drukken, tijdens de demonstratie van Apple werd de suggestie gewekt dat je moest drukken en naar rechts vegen, maar dat is niet het geval. Het vraagt enige oefening, maar dan ga je er de voordelen van inzien. Uiteraard kun je altijd de appkiezer openen door tweemaal op de thuisknop te drukken.

Lees ook: Gebruik het toetsenbord als trackpad met 3D TouchReacties


  • Klaas Ronner

    22 december 2015 om 9:25

    Uiteraard kun je altijd de appkiezer openen door tweemaal op de thuisknop te drukken.

    En dat gaat veel sneller dus :)
    Maar t is wel grappig dat het kan, je kunt drukken en naar rechts vegen of als je hem weer loslaat opent hij ook

Een reactie toevoegen: