26 oktober 2010

iSight camera uitschakelen in OS X 10.6

iSight camera

Alle iMacs en MacBook's zijn standaard voorzien van een ingebouwde iSight camera. Deze kan voor verschillende leuke applicaties gebruikt worden, denk hierbij aan iChat, Photo Booth, Facetime of een andere additionele applicatie. Het standaard inbouwen van een camera, heeft helaas niet alleen maar voordelen.

Er zijn locaties waar camera's niet gewenst zijn, bijvoorbeeld een school, ziekenhuis, of overheidsinstellingen. Maar ook thuis kan het soms makkelijk en veilig zijn om de webcam uit te schakelen.

OS X 10.6 Snow Leopard heeft zoals de vorige OS X versies ook geen standaard optie beschikbaar om de iSight camera uit te schakelen. De toegang tot de camera kan je uitschakelen door de rechten op de VDC binary aan te passen. Het lastige hiervan is dat deze in iedere OS X versie weer op een andere plaats wordt weggestopt.

Let op! Volg de onderstaande procedure alleen als je weet waarmee je bezig bent. Wanneer je een fout maakt in het wijzigen van systeembestanden kan dit leiden tot een volledige herinstallatie van je Mac!

Om de iSight camera in Mac OS X 10.6 uit te schakelen kan je gebruik maken van de onderstaande OS X Terminal commando's:

cd /System/Library/PrivateFrameworks/CoreMediaIOServices.framework/

cd Versions/A/Resources/VDC.plugin/Contents/MacOS/

sudo /bin/chmod a-rwx VDC

Het cd commando is opgesplitst in twee delen om deze duidelijker weer te geven. Voor het wijzigen van de rechten is het beheerders wachtwoord nodig. Herstart eventueel geopende applicaties die gebruik maken van de iSight camera om de wijziging actief te maken.

Wanneer je de iSight camera weer wilt activeren typ je:

cd /System/Library/PrivateFrameworks/CoreMediaIOServices.framework/

cd Versions/A/Resources/VDC.plugin/Contents/MacOS/

sudo /bin/chmod a+r VDC

sudo /bin/chmod u+rx VDC

Mocht je niet vertrouwd zijn met OS X Terminal dan kan je ook gebruik maken van het onderstaande Applescript. Hiermee kan je met één muisklik de iSight camera in- en uitschakelen.

Download: [download is niet meer beschikbaar]

Voor meer informatie over het script:

http://techslaves.org/index.php?page=62

• Geupdate artikelReacties


 • marcel

  26 oktober 2010 om 10:41

  Of je plakt je cam gewoon even af…. als je het eng vindt om wijzigingen aan te brengen. Gek eigenlijk dat het uitzetten van een camera niet gewoon in het MacOs aanwezig is.

 • Marco Schreijen

  26 oktober 2010 om 19:03

  Semi off topic…Ik heb een probleem met het uitschakelen van de IR ontvanger op mij iMac. De reguliere uitschakeling via Beveiliging werkt namelijk niet, ook het koppelen van een remote biedt geen soelaas. Hij blijft reageren op elke Apple IR.

  Is er ook een terminal commando om de IR ontvangst uit te schakelen?

 • Frank van Manen

  5 juli 2011 om 23:14

  Sja.. Als iemand mee gluurt zie je dat toch aan een groen lampje?

Een reactie toevoegen: