12 september 2017

iOS 11Officiële releasedatum iOS 11, macOS High Sierra, tvOS 11 en watchOS 4 bekend

iOS 11 logo appletips

Het is officieel, vanaf 19 september komt iOS 11 en watchOS 4 beschikbaar voor iPhone, iPad, iPod Touch en Apple Watch. Ontwikkelaars kunnen vanaf vandaag de Golden Master downloaden en testen.

iOS 11 kent vele verbeteringen zoals een vernieuwd bedieningspaneel, toegangsscherm, maar ook een nieuwe opties in foto's, berichten en niet storen tijdens autorijden. Meer over de introductie van iOS 11 kun je hier teruglezen. In de iOS 11 FAQ worden de nieuwe functies en opties besproken die de nieuwe software met zich meebrengt. De FAQ kun je hier raadplegen.

Uitgebreide tips en informatie over iOS 11

Verder hebben we al een hoop nieuwe functies voor iOS 11 besproken voor iPhone, iPad en iPod Touch. Deze vind je hieronder terug:

Vernieuwd Bedieningspaneel aanpassen, gebruiken en meer
Alles over de compleet vernieuwde App Store
Het nieuwe Dock op een iPad gebruiken en aanpassen
Alle vernieuwingen in iOS Safari
nog meer iOS 11 tips

Aanrader: Bereid je iPhone of iPad voor op iOS 11

iOS 11 overzicht

WatchOS 4 vernieuwingen en tips

Dankzij watchOS 4 krijgt de Apple Watch drie nieuwe wijzerplaten. Het gaat hier om caleidoscoop-, Siri- en Toy Story wijzerplaat. Daarnaast is de Activiteit applicatie persoonlijker geworden, kun je nog sneller je work-outs beheren en is de muziek applicatie vernieuwd. Alle informatie over watchOS 4 lees je terug in de watchOS 4 FAQ alle tips kun je terugvinden op onze Apple Watch tips-pagina

macOS High Sierra vanaf 25 september beschikbaar

Om de servers te ontlasten wordt de uitrol van macOS net zoals voorgaande jaren uitgesteld. Op 25 september kunnen we macOS High Sierra downloaden op de Mac. macOS High Sierra maakt gebruik van het nieuwe Apple File System (APFS), het bestandssysteem dat voor de communicatie zorgt tussen hard- en software. Daarnaast worden er een aantal kleine opties toegevoegd. Meer over deze update vind je terug in de macOS High Sierra FAQ.

Siri gebruiken door te typen in plaats van praten
Verbeterde interface, Live Photos bewerken en meer in Foto's
iMessage synchroniseren met iCloud tussen iPhone, iPad en Mac
nog meer macOS high Sierra tips

Aanrader: Bereid je Mac voor op macOS High Sierra

macOS High Sierra

tvOS 11 vanaf 19 september beschikbaar

tvOS 11 is een kleine update voor de Apple TV en is vooral geoptimaliseerd voor de nieuwe Apple TV met 4K ondersteuning. De software-update komt 19 september beschikbaar en is te installeren op de Apple TV 4 of nieuwer. De update bevat enkele verbeteringen zoals het automatisch inschakelen van de donkere modus. Daarnaast kun je vanaf tvOS 11 het beginscherm via iCloud synchroniseren. In de tvOS 11 FAQ leggen we nog meer nieuwigheden uit of lees alle tvOS tips.

Blijf op de hoogte

Vanaf de lancering van de nieuwe software-updates vind je hier op onze website dagelijks meerdere tips terug over de nieuwe softwares. Je kunt ons op verschillende manieren volgen, het eenvoudigste is dagelijks onze website bezoeken of via onze iOS applicatie. Daarnaast kun je ons volgen via Twitter, Facebook, Instagram, YouTube en Google+ of accepteer de push notificaties voor Mac en PC.

Haal alles uit je iPhone, iPad en iPod Touch met iOS 11
Klik hier voor een overzicht van alle iOS 11 tipsReacties


 • Digilike

  13 september 2017 om 17:49

  Is er al bekend wanneer de GM versie van High Sierra beschikbaar komt? Ik draai nu bèta versie 9, wat de laatste versie is.

 • Wesley Fabry

  13 september 2017 om 17:55

  @digilike waarschijnlijk vandaag of later deze week om de servers te ontlasten tov iOS 11, de GM is dus nog niet vrijgegeven.

 • Digilike

  13 september 2017 om 18:01

  Dat klinkt inderdaad aannemelijk. Bedankt!

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!