21 maart 2015

Lente! Tijd voor een iOS schoonmaak met deze tips

iOS alternatief logo

Lente! Heerlijk, niet alleen je huis kun je schoonmaken, ook je iPhone, iPad of iPod Touch. Tijd om orde te scheppen in de warboel van apps, gegevens en data. In dit artikel geven we je een aantal handige tips om je iDevice op te ruimen.

Verwijder onnodige applicaties

Het is een lastig karwei, we moeten het toegeven, maar applicaties die je de laatste twee maanden nauwelijks tot niet hebt opgestart kun je echt wel verwijderen van je iDevice. Het schept niet alleen orde, het maakt nog eens extra ruimte vrij op je iDevice.

Handig als je slechts 16GB opslagruimte hebt. Een applicatie kun je verwijderen door met je vinger gedurende enige momenten te drukken op een app tot deze gaat wiebelen, tap (tik) op het kruisje om hem te verwijderen.

lente1

De standaard Apple applicaties

Helaas, sommige standaard applicaties zijn een grote ergernis bij iOS gebruikers, deze zijn niet te verwijderen van je iOS apparaat. Niet iedereen gebruikt alle Apple applicaties, plaats daarom de applicaties van Apple die je niet gebruikt in een folder. Hoe je dit precies doet lees je hier terug op appletips. Het beste is alle Apple applicaties te plaatsen in één en dezelfde folder met de naam 'Apple'.

Extra ruimte op je iPhone, iPad of iPod Touch vrijmaken

Met behulp van de OS X applicatie 'Phone Expander' kun je extra ruimte vrijmaken door de cache (tijdelijke bestanden) te verwijderen. De applicatie is nog steeds in beta en kan hierdoor gratis gedownload worden, klik hier om de applicatie te downloaden of lees eerst hier ons artikel over de app.

PhoneExpander1

Controleer je reservekopieën

Het is erg belangrijk dat je iDevice regelmatig een reservekopie maakt. Als iCloud is geactiveerd dan zal bij iedere oplaadsessie een reservekopie worden gemaakt. Dit kun je controleren via Instellingen ▸ iCloud ▸ Reservekopie ▸ Schakel de optie 'iCloud-reservekopie' in. Daarnaast kun je ook een reservekopie maken via iTunes. Sluit je iDevive aan je computer met de USB-kabel en open iTunes ▸ Klik op je iDevice ▸ Overzicht ▸ Maak reservekopie.

lente2

Update iOS en apps

Het is erg belangrijk iOS up-to-date te houden, onlangs werd duidelijk dat het codeslot van alle versies van iOS voor iOS 8.1.1 te kraken zijn binnen de 17 uur. Kwaadwilligen kunnen dan zo aan de haal gaan met al je persoonlijke gegevens. iOS 8.2 lost dit probleem op, daarom is het raadzaam je iOS apparaat altijd te updaten. Dit doe je via Instellingen ▸ Algemeen ▸ Software-update. Applicaties kun je updaten via de App Store applicatie of automatisch via Instellingen ▸ iTunes en App Store ▸ Automatische downloads ▸ Schakel 'Updates' in.

Extra tips:
Oplossing voor oplaad problemen iPhone/iPad (Lightning-USB kabel)
Het batterijverbruik van applicaties controleren
Meldingen van een bepaalde app definitief stopzetten
iCloud-fotobibliotheek (beta) gebruiken om ruimte te besparen
Onlangs verwijderde foto’s definitief verwijderenReacties


  • Ruud

    22 maart 2015 om 7:31

    werkt prettig en goed

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!