20 december 2016

iOS 10iOS 10 en macOS Sierra: Live Photos bewerken, knippen en aanpassen

foto iOS app

Live Photos is nieuw sinds iOS 9 en kunnen gemaakt worden door de nieuwste generaties iPhones en iPads (meer info). Toch was deze optie nog niet geheel af, dat is sinds iOS 10 anders.

Voorheen waren de Live Photos schokkerig en konden deze niet bewerkt worden. Vanaf iOS 10 worden de foto's gestabiliseerd wat resulteert in een minder schokkerig beeld waardoor de foto beter tot zijn recht komt. Dit gebeurt geheel automatisch en vraag geen extra instellingen.

Live Photos bewerken en aanpassen

Het bewerken van deze speciale foto's werkt precies het zelfde als met andere foto's. Hoe dit precies in zijn werk gaat lees je hieronder terug.
• Open de Foto's applicatie
• Navigeer naar een Live Photo
• Tik op de drie horizontale lijnen met bolletjes
• Direct kun je het bewerken starten

Live Photos bewerken in iOS 10 en macOS Sierra

Tik bovenin op de toverstaf om automatisch de foto te bewerken, iOS gaat dan zelf aan de slag. Vanaf iOS 10 is bovendien het automatisch verbeteren vernieuwd en houdt met veel meer factoren rekening zodat de verbetering altijd subliem is.

Uiteraard kun je zelf ook aan de slag met de verschillende bewerkingsopties. Op bovenstaande foto vind je cijfers terug bij de opties. Met optie 1 kun je de foto bijsnijden en rechtzetten. Optie 2 geeft je de mogelijkheid om filters toe te passen op de foto en optie 3 laat je op een professionele manier de belichten en kleur aanpassen. Optie 4 geeft je toegang tot extensies van derde (meer info).

Live Photos bewerken vanaf macOS Sierra

Uiteraard kun je de bewegende foto's ook bewerken in Foto's voor macOS vanaf macOS Sierra. Dit werkt precies op dezelfde manier als het bewerken van gewone foto's. Klik hier voor meer informatie.

Lees ook: Tekeningen en tekst toevoegen aan foto’s met de Markeer-functie

Haal alles uit je iPhone, iPad en iPod Touch met iOS 10!
Klik hier voor een overzicht van alle iOS 10 tips.







Reacties


Er zijn nog geen reacties op dit bericht!

Een reactie toevoegen:



Do NOT follow this link or you will be banned from the site!