15 januari 2012

Mac OS X: Het Dock aanpassen met Docker app

Het Dock is al een aantal jaar in Mac OS X ongewijzigd gebleven. Of je het dock nu mooi of niet vind, je zult er mee moeten leren leven. Of toch niet? Met de gratis applicatie Docker kun je heel eenvoudig het Dock aanpassen.

Met de applicatie ben je er zeker van dat alles goed word aangepast en Mac OS X niet corrupt raakt, iets wat kan gebeuren als je het Dock handmatig gaat aanpassen met OS X Terminal of het wijzigen van systeembestanden. Met de applicatie kun je zelf het Dock een eigen look geven en de indeling aanpassen.

Aanpassen dock

Met Docker kun je kiezen tussen een 3D (standaard dock) of 2D (het oude dock uit Mac OS X Tiger en ouder). Daarnaast is het mogelijk om de indicators in het Dock te verzien van een andere kleur of de vorm aan te passen.

Beter ordenen van je dock

De applicatie geeft je ook de mogelijkheid om een recent gebruikte applicatie stack aan het Dock toe te voegen. Deze is vormgegeven als een reguliere stack zoals we die kunnen van de downloads en documenten mao. Verder kun je applicaties in het dock van elkaar scheiden met een zogenoemde 'Dock spacer'. Met deze functie wordt een transparant functieloos icon toegevoegd aan het Dock die je kunt verplaatsen. Er kunnen meerdere spacers worden toegevoegd zodat je bepaalde applicaties kunt groeperen.

De applicatie werkt perfect en is ook nog eens gratis. Naast de bovenstaande functies zijn er nog tal van andere functies in de applicatie aanwezig. Je kunt de applicatie hier downloaden.

Mocht je tevreden zijn over de applicatie, overweeg dan een kleine donatie.Reacties


 • Patrick

  15 januari 2012 om 12:31

  Al deze heb ik al lang bereikt door Terminal, en volgens mij ook een paar via deze site.

 • MacOostende

  15 januari 2012 om 14:03

  Docker is nogal beperkt. De 2D-look is niet echt zoals bij Tiger of ouder.
  Het is dus geen oplossing voor wie een retro-look wil nastreven.
  Overigens: weet iemand hoe je 10.5 en hoger de oude Aqualook (met pinstripes) terug kan geven? 10.3 kon je pinstripes geven met het Janther-thema maar vanaf 10.4 werkt dat niet meer…

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!