8 maart 2015

Mappen bewerken of verwijderen uit de notities applicatie

Notities os x icon

Naar aanleiding van onze vorige tip over mappen in Notities hebben we enkele vragen gekregen over het bewerken en verwijderen van deze mappen.

Uiteraard is het mogelijk de naam van een map aan te passen. Deze bewerking kun je alleen uitvoeren onder OS X en dus niet in iOS of via de webversie van iCloud. Hoe je dit doet lees je hieronder terug.

• Open de Notities applicatie in OS X
• Klik in de menubalk op 'Weergave'
• Selecteer de optie 'Toon mappenlijst'
• De kolom met de mappen wordt geactiveerd

notities mappen

Klik met behulp van een secundaire klik (rechtermuisknop) op de map die je wilt bewerken of verwijderen. Vervolgens selecteer je in het contextmenu de optie 'Wijzig naam van map…' of 'Verwijder map…'. Via dit menu kun je ook snel een nieuwe map aanmaken. De wijzigingen worden uiteraard gesynchroniseerd met al je iOS en OS X apparaten via iCloud.

Meer over Notities kun je hier terugvinden.Reacties


  • Jelle Feitsma

    30 oktober 2015 om 16:36

    Ik hoor net van een Apple specialist dat het niet meer mogelijk is om mijn iPhone gewoon met usb naar mijn PC de notities en hun wijzigingen te synchroniseren naar Outlook en terug. Dat kan nu alleen nog maar via iCloud (dat perfect werkt overigens). Maar daarmee staan de wijzigingen van mijn iPhone wel in iCloud maar nog niet in mijn Outlook, wat vroeger wel zo was. Met contacten en agenda gebeurt dat gelukkig nog wel. Ben ik niet zo blij mee…..

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!