22 september 2010

Onderdelen verbergen van het bureaublad

Standaard worden alle harde schijven, externe schijven, cd's, dvd's, iPods en servers op het bureaublad van Mac OS X weergegeven wanneer deze verbonden/ingevoerd zijn, deze onderdelen worden ook weergegeven in de navigatiekolom van de Finder.

Deze onderdelen zijn gemakkelijk te tonen en te verbergen, zo kun je de weergave volledig naar eigen wens aanpassen en hoef je bijvoorbeeld niet langer aan te kijken tegen alle aangesloten apparaten die op het bureaublad worden weergegeven.

Deze wijzigingen zijn aan te brengen via de Finder-voorkeuren, dit voorkeuren-paneel open je door de Finder te starten en met de rechtermuisknop op de navigatiekolom te klikken en vervolgens "Open navigatiekolomvoorkeuren..." te kiezen. Het eerste scherm wat je zult zien gaat over de onderdelen die in de navigatiekolom getoond worden, deze kun je aan of uitvinken.

Open de tab "Algemeen" om de weergaveopties van het bureaublad in te stellen, door het aan of uitvinken van de verschillende opties bepaal je de weergave van deze onderdelen.

Het Finder-voorkeuren paneel biedt verder de mogelijkheid om een aantal algemene instellingen aan te passen waaronder het aan/uit zetten van de weergave van extensies, deze opties zijn allemaal duidelijk omschreven in het paneel, blader er dus maar eens doorheen en wie weet komt een van de opties later nog van pas.Reacties


Er zijn nog geen reacties op dit bericht!

Een reactie toevoegen: