24 september 2015

iOS 9Oplossingen voor de meest voorkomende iOS 9 bugs

Zoals in iedere nieuwe versie van iOS zitten er ook in iOS 9 enkele bugs. Meestal gaat het om kleine foutjes zoals tekst dat niet (goed) is vertaald of zitten er kleine foutjes in de interface (ontbreken van icons).

Er zijn echter ook een aantal bugs die de functionaliteit van je iPhone of iPad drastisch kunnen beperken. Hieronder vind je een overzicht van bekende bugs en hoe je ze kunt verhelpen. Problemen of bugs met iOS 9.3? Klik dan hier.

Internet problemen Ziggo Mobiel en Hollands Nieuwe

Opgelost in iOS 9.0.1

Ben je in het bezit van een abonnement bij één van deze providers dan kun je mogelijk geen gebruik maken van het mobiel internet op je iPhone. Daar de APN instellingen aan te passen kun je dit verhelpen. Ga naar Instellingen ▸ Mobiel netwerk ▸ Mobiel datanetwerk

Oplossing Ziggo
Vul in het veld APN onder Mobiele Data de volgende gegevens in:
"ziggo.dataxs.mobi" (als je abonnement is ingegaan voor de fusie tussen Ziggo en UPC).

"internet.ziggo.nl" (als je abonnement is ingegaan na de fusie tussen Ziggo en UPC

ziggo mobiel iphone ios 9

Oplossing Hollandse nieuwe
Vul in het veld APN onder Mobiele Data de volgende gegevens in: "data.dataxs.mobi", vul bij gebruikersnaam en wachtwoord iets willekeurigs in. Sluit de instellingen af en ga terug naar Instellingen ▸ Mobiel netwerk ▸ Mobiel datanetwerk, wis het ingevulde gebruikersnaam en wachtwoord dat eerder is ingevuld.

Microfoon en luidspreker problemen

Een groot aantal iOS 9 gebruikers hebben het probleem dat de luidspreker en de ingebouwde microfoon niet meer werken. Dit probleem is eenvoudig op het lossen door je iPhone geforceerd te herstarten. Druk hiervoor de thuisknop en aan/uit-knop tegelijkertijd in tot het Apple Logo verschijnt. Daarna is in de meeste gevallen het probleem verholpen.

Engelstalige interface in apps

Door een bug in de localisation-codes van iOS 9 is het mogelijk dat een app in de Engelse taal wordt weergeven in plaats van de Nederlandse. De verslavende games van King, zoals bijvoorbeeld Candy Crush hebben hier last van. Maar ook TomTom lijkt spontaan geen Nederlands meer te spreken, de navigatie stem kun je weer terugzetten naar Nederlands, de interface niet. De stem kun je aanpassen via Menu ▸ Change Settings ▸ Voice.

TomTom heeft een update uitgebracht voor hun apps, hierdoor zullen deze niet meer in het Engels worden weergegeven. Download de update vanuit de iOS App Store ▸ Updates.

Safari

Wanneer je omschakelt naar de Privémodus in Safari op de iPad Air 2 dan kan het voorkomen dat Safari ‘bevriest’. Ga terug naar het thuisscherm met behulp van thuisknop en open opnieuw Safari, na enkele seconden kun je Safari weer gebruiken.

privemodus ipad air 2

Wi-Fi problemen

Valt regelmatig je verbinding weg of kun je helemaal geen verbinding meer maken met je draadloze netwerk dan kan het zijn dat iOS 9 voor problemen zorgt. Dit is vooral het geval bij de oudere generaties iPad en de iPhone 4s, gelukkig is het vrij eenvoudig op te lossen. Navigeer naar Instellingen ▸ Algemeen ▸ Stel opnieuw in ▸ Herstel netwerkinstellingen. Maak hierna opnieuw verbinding met het Wi-fi netwerk en het probleem zou opgelost moeten zijn. Mocht dit niet het geval zijn dien je de locatievoorziening voor Wi-Fi uit te schakelen. Dit kun je doen via: Instellingen ▸ Privacy ▸ Locatievoorzieningen ▸ Systeem ▸ WiFi-netwerken.

Batterij snel leeg

Het snel afnemen van de batterijduur is een jaarlijks terugkomend probleem bij iOS-updates, hier is vrij weinig aan te doen en komt vaak omdat er achterliggende rommel van de vorige update achterblijft en je veel meer je iPhone, iPad of iPod Touch gebruikt om alle nieuwe functies te testen. Het is daarom ook beter iOS-updates uit te voeren via iTunes in plaats van direct op je toestel. Wat je zou kunnen doen is de batterij opnieuw kalibreren, hoe lees je terug in deze tip op appletips. Mocht dit niet helpen is het aan te raden je iPhone te herstellen, hoe lees je hier terug.

Synchronisatie problemen en bugs Notities

De iOS 9 notities app heeft een flink aantal nieuwe functies gekregen die nog niet door de huidige versie van OS X worden ondersteunt. Bij het starten van de notities app krijg je de mogelijkheid om de app bij te werken met de nieuwe functies. Wanneer de app is bijgewerkt, kun je alleen nog maar notities synchroniseren met OS X 10.11 El Capitan. Ze worden echter via gesynchroniseerd met iCloud.com, je zou ze dus hier kunnen raadplegen op je Mac. Meer over notities lees je hier terug.

news iPad ios 9

Waar is de Nieuws app?

Veel iOS 9 gebruikers hebben ons de vraag gesteld waar de Nieuws applicatie is? Dit is inderdaad een nieuwe applicatie die de oude Kiosk vervangt, echter is deze alleen beschikbaar in Verenigde Staten, Verenigd Koninkrijk en Australië. Wil je toch Nieuws bekijken? Dan kun je deze te voorschijn laten komen door via Instellingen ▸ Algemeen ▸ Regio ▸ Verenigde Staten te kiezen en bij Instellingen ▸ Algemeen ▸ iPhone-taal ▸ Engels.

Game Center bugs en problemen

Apple heeft aangegeven een update uit te brengen die het probleem oplost, momenteel is het dus afwachten. Er is helaas geen andere manier om Game Center werkend te krijgen.

Grijze balk in berichten

Sommige iOS 9 gebruikers krijgen een grijze balk met tijdsnotering in de berichten applicatie, hierdoor is tekst typen onmogelijk. Dit kun je oplossen door via instellingen ▸ berichten ▸ hier de optie 'Toon onderwerpveld' in en uit te schakelen.

Schuif om bij te werken of zwart scherm

Deze bug is opgelost in iOS 9.0.1

iPhones, iPads en iPods die niet meer opstarten na een update, die het scherm 'schuif om bij te werken' of een zwart scherm geven kun je via onderstaande procedure oplossen.

• Sluit je iDevice aan op je Mac of PC met de USB-kabel
• Als het toestel in iTunes verschijnt dien je de overzichtspagina te openen (klik op het iDevice icoon)
• Wordt het toestel niet herkend, laat hem aangesloten, druk thuisknop en aan/uit-knop in tot het Apple logo verschijnt (±10 seconden)

Klik op 'Zet reservekopie terug' en selecteer de recente back-up. Heb je geen reservekopie gemaakt, dan kun je die eerst maken door op 'Maak reservekopie' te klikken, daarna dien je de stappen nogmaals te doorlopen om de back-up terug te zetten. Meer info lees je hier. Mocht bovenstaande stappen niet lukken, herstel je iDevice dan in DFU-mode. Hoe lees je hier terug.

Loop je nog tegen problemen aan? Meld ze dan hieronder in de reacties of deel ze via genius.appletips.nl.

Dit artikel wordt voortdurend geupdate, origineel artikel is van 17/09/15Reacties


 • Menno

  18 september 2015 om 16:06

  Het valt mij op dat sommige apps (Facebook bijvoorbeeld, maar ook andere ‘third-party-apps’ regelmatig vastlopen.

  Zijn er meer mensen die daar last van hebben?
  Is daar iets over bekend?

 • Dgd

  18 september 2015 om 16:27

  Ik mis nieuws bij Onder de siri-suggesties!! Andere hebben dat wel. Hoe kan ik dat instellen?!

 • Paul

  18 september 2015 om 16:30

  Is dit de slechtste update ooit? Ik heb met mijn 5S allerlei gedoe, zoals wifi dat geregeld niet goed werkt. Hopelijk werkt het na de geboden oplossing weer zoals het hoort. Ben alleen alle passwords kwijt. Pfffft.

 • Peter

  18 september 2015 om 16:37

  iCoud Drive synchroniseert wel op iPhone maar niet op iPad (beiden toch echt iOS 9). Outlook mail-app crasht upon start. OneDrive app crasht wanneer je binnen een opgevraagd document wil zoeken. De iCloud app stelt wat mij betreft zwaar teleur: heel minimaal, ver weg van de handige functies zoals in de DropBox app. Mwah, ik weet niet of ik nu wel zo happy ben met deze update…

 • Wesley Fabry

  18 september 2015 om 16:39

  Menno en peter, andere apps doen het best goed, maar er zijn een hoop updates voor apps in de app store, even updaten?

  Ddd, is standaard actief, wel alleen als je vanaf het beginscherm naar rechts veegt! http://www.appletips.nl/ios-9-pro-actieve-siri-en-nieuwe-spotlight/

  Paul, je wachtwoord moet je hebben :-)

 • Mike

  18 september 2015 om 17:05

  Ik deel mijn itunes account met mijn vrouw en sinds de updat krijgt zij al mijn telefoongesprekken als gemist in beeld! Detail: ik heb ios 9 zij ios 8. Erg vervelend aangezien ze steeds denkt gebeld te zijn. De toestellen rinkelen niet gelijktijdig. Dit is alleen bij mij, en haar oproepen heb ik niet.

  Iemand een idee/oplossing?

 • Wesley Fabry

  18 september 2015 om 17:30

  @mike dat is niet nieuw en heeft te maken met continuiteit, http://www.appletips.nl/ios-8-ontvangen-van-oproepen-op-ipad-en-ipod-touch-uitschakelen/ jij kan het uitschakelen via instellingen – telefoon – bel via andere apparaten.. Als je vrouw haar idevice er niet tussen staat moet ze eerst updaten..

 • Job

  18 september 2015 om 18:01

  Sinds iOS9 die siri beloofde te verbeteren heb ik er last van dat siri geen woord meer uitbrengt! Wanneer ik iets aan siri vraag en een gesproken antwoord verwacht (zoals normaal altijd), krijg ik alleen de tekst te zien. Heb al van alles geprobeerd (volume, herstarten, siri aan/uit, siri naar Engels etc.) maar siri wil zijn zwijgen niet doorbreken. Iemand die hier ook last van heeft en misschien een oplossing heeft gevonden? Ik maak gebruik van een iPhone6 64GB

 • bennie

  18 september 2015 om 18:06

  Iphone 6 plus en gewone 6 zijn trager en ook de ipad air is trager

 • Jacqueline gouw

  18 september 2015 om 18:27

  Na installatie van IOS 9 is het niet meer mogelijk om een reservekopie te maken automatisch of handmatig. De foutmelding is dat ik te weinig opslagcapaciteit heb. Ik heb 3,8 gb in gebruik. Ik heb het idee dat de oude reservekopie niet wordt verwijderd voordat de nieuwe gemaakt wordt.Mijn partner heeft 1 gb in gebruik van de 5 gb. Bij hem lukt het wel omdat de oude plus de nieuwe samen 2 gb zijn. Dus de nieuwe reservekopie overschrijft de oude niet!

 • Hans

  18 september 2015 om 19:14

  Hallo Job, ik heb hetzelfde probleem, gisteren al gemeld aan AT.
  Niet alleen mijn Iphone 6 64Gb maar ook de 5s 16Gb van mijn echtgenote.
  Siri zwijgt in alle talen (haha).

 • Aruna

  18 september 2015 om 19:38

  Heb vandaag de update naar ios 9 gedaan. Nu start mijn iPhone gewoon niet meer op. Heb al via iTunes geprobeerd te herstellen maar zonder resultaat. Kloten systeem.

 • Rob Jonkers

  18 september 2015 om 19:46

  IOS 9 is gewoon bagger ! Ik ga terug naar 8.4.1 Ben allerlei gegevens kwijt zoals de helft van mijn contacten en notities en foto’s. Ook het lettertype van het toetsenbord is aangepast en niet ten goede.
  Apple wil zeker Windows achterna met zulke slechte updates !

 • Wesley Fabry

  18 september 2015 om 20:48

  Een ‘stille’ siri kun je oplossen door hem/haar actief te zetten met gesproken feedback, dit doe je via instellingen – algemeen – siri – gesproken feedback – altijd aan..

 • Hans

  18 september 2015 om 21:30

  Heb ik gisteren al geprobeerd Wesley, helpt jammer genoeg niet.

 • Kimberly

  18 september 2015 om 21:35

  iOS9 woensdag gedownload, vandaag een volledige crash op m’n iPhone 5s.
  Zwart scherm en gaat niet meer aan.
  In iTunes (via MacBook air) is hij niet te vinden, harde reset ook tevergeefs.

  Iemand nog tips??

 • Hans

  18 september 2015 om 21:35

  Heb ik gisteren al geprobeerd Wesley. Heeft jammer genoeg niet geholpen.

 • Daniël uit Rotterdam

  18 september 2015 om 21:51

  Ik heb op sommige apps last van dat foto’s niet laden op WiFi maar wel op 4G… Nu bijvoorbeeld Appetips, maar hiervoor NU.nl en daarvoor eBay Kleinanzeigen… Is wel probeer iOS 9…

 • Biggy

  18 september 2015 om 22:19

  Als ik het zo lees….tssss.
  De meeste mensen die hier ‘bugs’ vinden hebben werkelijk geen idee wat ze met hun IOS device kunnen doen en begrijpen hierdoor ook niet dat bij updates ooit enkele instellingen ‘omvallen’.
  Door deze weer goed te zetten is de ‘bug’ die geen ‘bug’ is maar een feature meteen opgelost.

  Maar zoals altijd; bezint eer ge begint

  Ik heb op mijn iPad mini 1 en iPad Air 1 en iPhones 5s en 6 werkelijk geen enkel probleem en loopt IOS 9 als een trein.
  Maar ja, ik loop dan wel altijd even al de standaard zaken even na.

  Ps.
  Alle wachtwoorden kwijt?
  Daar zijn tegenwoordig hele goeie apps voor 😜

 • John

  18 september 2015 om 22:36

  Problemen met ICloud reserve kopie 0 kbp! Zowel op Ipad air 2 als Iphone 5s

 • Magne

  18 september 2015 om 22:56

  Ik heb de iPhone 6.Na de update naar iOS 9 heb ik veel problemen. Agenda app laat zich niet openen op dagen, sleutelhanger doet het niet, wanneer ik een spel wil doen word ik gevraagd Bluetooth in te schakelen.Toch maar terug naar Android?

 • Evh

  18 september 2015 om 22:59

  Vandaag de update gedaan.
  Maar helaas…. Na het instellen van de WiFi loopt hij vast.
  Ik krijg een wit scherm en zou op het scherm moeten schuiven maar dat doet hij niet.
  Iemand tips?

 • Ilona

  18 september 2015 om 23:03

  Een email typen of messenger is een drama geworden met Deze nieuwe update ! Iemand een idea waar dit op te lossen is?

 • Jan

  18 september 2015 om 23:47

  De afgelopen paar dagen twee iPad air 2, een iPhone 4s en een iPhone 6 overgezet naar de nieuwe ios9. Ging op zich vlekkeloos. Alles leek goed, na de update een backup gemaakt via de icloud, niets aan de hand.

  Toevallig op één van de apparaten gekeken en er bleek een backup fout te zijn. Alle apps die in aanmerking komen om een backup van de gegevens te maken stonden allemaal aangevinkt. Dan is 5GB ineens heel erg weinig.
  Dit probleem deed zich voor op alle apparaten. Niets kon uitgevinlt worden. Hierna de reservekopie uitgezet en weer aan. Nu was het wel mogelijk om de apps die ik niet hoef te backuppen uit te zetten.
  Ik hoop dat ze bij Apple dit probleem ook zien, ik denk het eigenlijk wel want als meerdere mensen de foutmelding krijgen dat de 5GB vol is, zullen ze daar wel meldingen van krijgen.
  Verder werken de apparaten prima en ben ik blij met de nieuwe ios. Er zitten hele mooie verbeteringen bij

 • peter

  19 september 2015 om 8:15

  Ios 9 op de ipad 2 van mijn vrouw is een drama en updaten was een drama. Als hij zegt dat hij gereed isstart de ipad weer op met het appeltje en de welbekende balk, dit bleef die een keer of 10 doen en ja hoor hij doet het eindelijk MAAR tijdens gebruik gaat hij dat ook regelmatig spontaan doen, erg irritant. Iemand daar ook last van?
  En nog iets vreemds, op ongeveer 20 apps na werden er geen apps teruggezet vanuit de reserve kopie, gelukkig konden ze vanuit de appstore wel weer teruggehaald worden.

 • Deenja

  19 september 2015 om 8:39

  De iphone 5c van mijn vrouw blijft na de update volledig vast staan, na het bijwerken voor de 2e keer de melding schuif om bij te werken.
  Het vegen over het scherm werkt dat niet meer en het toestel staat volledig vast.
  Ook al een fabrieksreset geprobeerd maar zelfde probleem.

 • Wesley Fabry

  19 september 2015 om 8:59

  iPhones, iPads en iPods die niet meer opstarten na een update, het scherm ‘schuif om bij te werken’ laten zien of een zwart scherm geven kun je via onderstaande procedure oplossen.

  • Sluit je iDevice aan op je Mac of PC met de USB-kabel
  • Als het toestel in iTunes verschijnt die je de overzichtspagina te openen (klik op het iDevice icoon)
  • Wordt het toestel niet herkend, laat hem aangesloten, druk thuisknop en aan/uit-knop in tot het Apple logo verschijnt (±10 seconden)

  Klik op ‘Zet reservekopie terug’ en selecteer de recente back-up. Heb je geen reservekopie gemaakt, dan kun je die eerst maken door op ‘Maak reservekopie’ te klikken, daarna dien je de stappen nogmaals te doorlopen om de back-up terug te zetten. Meer info lees je hier: https://support.apple.com/nl-nl/HT205239

 • Wesley Fabry

  19 september 2015 om 9:11

  Problemen met iCloud reservekopieën, het beste kun je de kopie verwijderen en opnieuw uitvoeren. Krijg je hem niet verwijderd? Herhaal het verwijderingsproces een aantal keren, herstart je iDevice eventueel om het nogmaals te proberen. http://www.appletips.nl/icloud-reservekopieen-verwijderen-uit-icloud/

 • Ferdinand

  19 september 2015 om 10:25

  Ik heb sinds ik mijn iphone 5s heb ge-upgrade naar IOS9 al twee keer meegemaakt dat het touchscreen nergens op reageerde. Home knop, aan/uit knop en geluidknoppen werken wel. Oplossing is om de iphone geforceerd te herstarten via aan/uit en home knop.

 • Jon

  19 september 2015 om 10:31

  Hallo Wesley, precies wat Hans zegt over de stille siri. Gesproken feedback staat op altijd en volume op alle mogelijke manieren helemaal open. Helaas nog altijd een zwijgen.

 • don

  19 september 2015 om 10:34

  Hallo Wesley, Ik heb ook het probleem met siri wat Job en Hans ook hebben, siri praat niet meer terug, ik heb “feedback altijd aan” staan maar het mag niet baten, ik moet nu op mijn scherm kijken wat hij zegt, zeer irritant, wat nog meer te doen?
  heb iphone 6 en 64GB

 • Wesley Fabry

  19 september 2015 om 10:42

  Vreemd dat Siri niet werkt, hier doet hij het namelijk wel,op de 6. Hebben jullie Siri al volledig in- en uitgeschakeld? Als siri actief is het volume al aangepast via de volumeknoppen? Let wel, siri maak alleen geluid bij feedback, het activeren (bliebgeluid) is altijd stil vanaf iOS 9..

 • Pascal Vandermeulen

  19 september 2015 om 10:48

  ik heb de ios9 op mijn Ipad 4th generation gezet, maar krijg vaak volgend fenomeen. ik noem het vertraagd werken. soms zit alles vast, kan je niet meer scrollen, vegen, of een app aanklikken. Klik je een app aan gebeurt er niks en plots na 15 seconden gaan alle apps open waar je op klikte. Zeer vervelend

  Pascal

 • Hans

  19 september 2015 om 10:54

  Wesley, allemaal uitgeprobeerd. Ik heb het ook over de 6 en met de 5s van mijn echtgenote idem. Siri stem en bijbehorende sounds……. Weg.
  Laat ik Siri Nederlands maar de stem Belgie, “zegt” Siri uiteindelijk wel een resultaat. Geen sounds.

 • Wesley Fabry

  19 september 2015 om 11:05

  Jullie kunnen dit (dus ook dicteren) proberen: http://www.appletips.nl/verwijder-alle-gegevens-die-siri-heeft-opgeslagen/ of alle instellingen herstellen: instellingen – algemeen – stel opniew in – herstel alle instellingen.

 • Jeroen

  19 september 2015 om 11:29

  Heb (inderdaad zonder er voldoende bij na te denken) iOs 9 op mn iPhone 5 gezet, omdat ik dat advies kreeg. Sluit nu de iphone aan op mn iMac 8,1 (OSX 10.6.8) met iTunes 11.4 (18) (nieuwere is er niet voor dit systeem) en ik kan mn iPhone niet meer synchroniseren. Moet namelijk dan een nieuwere versie van iTunes hebben, maar die werkt niet op dit systeem. En ik ben niet van plan een nieuw syteem aan te schaffen. Heb al uitknop en startknop tegelijkertijd gedrukt tot applelogo verschijnt, maar krijg niet de kans om de boel terug te zetten.
  Weet iemand raad?

 • Hans

  19 september 2015 om 11:50

  Dank je Wesley voor het meedenken. Het heeft nog niets opgeleverd. Siri blijft erg stil op onze Iphones 5s en 6.
  Ik heb nu Hè Siri geconfigureerd en dat werkt wel naar behoren. Juiste toontjes, juiste stem.

 • Manon

  19 september 2015 om 12:16

  Sinds ik op mn ipad3 de ios9 update heb gedaan laadt safari erg slecht.
  Ook artikelen die ik wil laden via bv twitter laden niet. Wat kan ik doen?
  En hoe kan ik eventueel de update ongedaan maken?
  Groet, Manon

 • jim Macro

  19 september 2015 om 12:19

  zijn er meer mensen die problemen hebben met het vastlopen van, facebook, instagram, whatsapp, safari & youtube. en zelfs op het beginscherm vastloopt?

 • Arnold

  19 september 2015 om 12:45

  De app Telfort Glasvezel TV werkt niet meer op mijn iPad2. Daarmee kon ik voor de update probleemloos TV kijken op de iPad2. Heb de app verwijderd en opnieuw als apparaat aangemeld. Zie alleen nog draaiende wieltjes of krijg de melding “Er is iets mis gegaan tijdens het afspelen”. Wat kan ik hier aan doen?

 • Patries80

  19 september 2015 om 13:02

  Beste mensen,

  Sinds gisteren de iPhone 5 in gebruik genomen en alles werkte naar behoren. Vanmorgen klakkeloos (i know, achteraf niet zo handig) iOS 9 update gedaan en nu ben ik al mijn mail kwijt. Iemand enig idee hoe ik dat terug kan krijgen?

  Thnx alvast 😊

 • Immy

  19 september 2015 om 13:17

  Heb na update op iPhone dat bij het invoeren van Apple wachtwoord voor iCloud geen verbinding gekregen, dus overgeslagen, hopelijk kan dat later nog eens ???
  Weet iemand hoe en waar ?

  Op IPad had ik ineens dat in mail en reacties op Fb alles in de Engelse taal kwam, heb bij instellingen tweede taal Engels verwijderd en was ’t weer opgelost.

 • Wesley Fabry

  19 september 2015 om 13:24

  @immy als je bij instellingen – icloud bent ingelogd is het prima, anders moet je even inloggen daar, maar vermoed dat er geen problemen zijn.

 • Ellen

  19 september 2015 om 13:39

  Na de OIS update veel ellende. Game center: bij aanklikken wit scherm. Bij aanklikken binnen instellingen: niets en Instellingen meteen geblokkeerd.
  Spelletjes doen het niet meer of lopen om de haverklap vast.
  Al contact gehad met Apple, maar tot nu toe zonder succes.

  Voorstel: NU de oude IOS versie aanbieden aan iedereen, want anders wordt het oeverloos wachten op een nieuw update die wel werkt.

 • Ellen

  19 september 2015 om 13:40

  Betreft trouwens Ipad 2.

 • Mariam

  19 september 2015 om 13:50

  ik word gek van deze update. als ik mijn whatsapp open, is dit eerst een zwart scherm. en als ik mijn chats te zien krijgt, moet ik een tijdje wachten tot hij is verbonden en ik mijn nieuwe appjes kan zien. heeft iemand anders dit probleem ook?

 • Mariam

  19 september 2015 om 13:50

  iPhone 6 heb ik trouwens.

 • Richard

  19 september 2015 om 14:30

  Na update ios 9 werkt de iPad Air helemaal niet meer! Appeltje in beeld en de voortgangsbalk gaat tot een centimeter of twee. Blijft hangen en start vervolgens opnieuw met hetzelfde resultaat. Reservekopie terugzetten in iTunes geeft na ongeveer een minuut de melding dat herstel niet mogelijk is.

 • Robert

  19 september 2015 om 14:59

  Bij mij werkt Siri in het Nederlands evenmin na de IOS9 update om mijn iPhone 6. Tekst antwoorden zijn er wel. Zet ik de taal op Engels dan geeft Siri wel gesproken antwoorden. Het lijkt dus aan de taal te liggen?

 • samira

  19 september 2015 om 16:39

  “schuif om bij te werken” werkt niet, kreeg een advies om een reserve kopie terug te zetten, dat lukt niet omdat “zoek mijn iphone” aan staat en dat kan ik alleen uitschakelen via mijn iphone. hoe nu verder? help!

 • Marleen

  19 september 2015 om 17:14

  Ios9 werkt prima op mn ipad air, zonder probleem geinstalleerd
  Maar bij mn iphone 5s krijg ik het bekende witte scherm met schuif om bij te werken.
  Aangesloten op nieuwste versie van itunes, wel herkend maar geen contact.
  Na harde reset, vraagt itunes om te reageren op de iphone voor herkenning en blijft hierin hangen.
  Iemand een oplossing?

 • Charlaine

  19 september 2015 om 18:14

  Ik kan ook niet meer in mijn telefoon komen na de update naar ios 9. Als ik mijn iPhone 5s wil connecten via iTunes krijg ik de melding dat ik op mijn toestel toestemming moet geven om te verbinden. Enige probleem is.. mijn toestel doet het nu niet omdat ik niet kan ontgrendelen en dus kan ik iTunes geen toestemming geven om te verbinden… wat nu?

 • klaron

  19 september 2015 om 18:52

  Een bericht versturen of ontvangen op de Berichten app wilde met geen mogelijkheid. Opgelost door adressen (oude berichten) te verwijderen en opnieuw het adres aan te maken.

 • marieke

  19 september 2015 om 19:57

  Ik kan op de facebook app mijn foto’s niet meer bekijken, dan sluit de app ELKE KEER af….. HELP!!!

 • marieke

  19 september 2015 om 19:58

  Oh en ik vind Whats app openen ook traag en mijn telefoon is trager ipv sneller……..

 • P@trick

  19 september 2015 om 20:08

  ik heb op mijn IPhone 5 ios 9 gedownload bij het instaleren ook nog geen probleem ik moet wifi selecteren tot dusver ook geen probleem maar bij het opstarten van ios 9 komt er in het scherm HALLO in alle talen hier moet ik schuiven en pincode invoeren dit lukt ook, dan komt er te staan “Bijwerken voltooid” en dat er nog een paar stappen uitgevoerd moeten worden en dat ik dan klaar zou zijn. op het laatste scherm wat ik heb, helemaal wit met onderin >schuif om bij te werken .. maar hier houd het ook bij op ik kan niet meer schuiven.
  al een aantal keer gereset maar ook dan loop hij vast, geprobeerd om te telefoon te verbinden met i tunes maar hier kan ik de telefoon niet vinden.
  heeft er iemand een oplossing ?

 • marc

  19 september 2015 om 20:25

  Ipad“schuif om bij te werken” werkt niet, kreeg een advies om een reserve kopie terug te zetten, dat lukt niet omdat “zoek mijn iphone” aan staat en dat kan ik alleen uitschakelen via mijn iphone. hoe nu verder? help!

 • Paula

  19 september 2015 om 20:37

  iPhone 5s geupdate naar ios9. Nu wit scherm met ‘schuif om bij te werken’.
  Dat werkt niet, zelfde probleem als enkele voorgangers.
  Kan mn telefoon niet meer gebruiken!
  Wie helpt?

 • Marit

  19 september 2015 om 20:45

  Mijn 4s doet dus gewoon helemaal niks meer. Ik kan eerst mijn pincode enzo invoeren, dus swipen kan mijn beeldscherm gewoon, maar daarna krijg ik ‘schuif om bij te werken’, en daar blijft hij dan op staan. Simkaart heb ik al verwijderd, ik heb hem al aan en uit gezet, ik heb hem al gereset naar de fabrieksfunctie en daarna mijn back-up terug geplaatst en ben dus al de hele dag bezig, maar hij doet het nog steeds niet. Bij vodafone, mijn provider, lachtten ze mij uit omdat ik die update had gedaan terwijl ik ‘maar een 4s’ heb, terwijl op internet staat dat het gewoon moet kunnen en ook bij de applestore zeiden ze dit. Nogal kut want ik heb hem gewoon nodig en kan niet wachten tot ze de update hebben verbeterd of zo.

 • René

  19 september 2015 om 21:02

  Wat Marit heeft heb ik precies zo.
  Ik heb al meerdere malen geforceerd telefoon uitgezet en geherstart.

  Geen resultaat. Morgen naar Vodafone shop, willicht kunnen zij het oplossen.
  Wie heeft er tips?

 • Bas

  19 september 2015 om 21:05

  Mijn iPhone 5s had een succesvolle update, maar ca 8 uur later had ik ook het probleem dat het touch screen nergens meer op reageerde! Home knop nog wel, aan/uit knop en volume knoppen ook. Enige dat hielp was geforceerd opnieuw opstarten via home knop en aan/uit knop.
  Echt slechte zaak met zo’n update.

 • Sanne

  20 september 2015 om 0:52

  Na de update moest hij de iPad nog bijwerken en daarna schuif om bij te werken en dat doet hij dus niet meer. Is nu mijn dure iPad naar de maan vanwege een update die ze zelf aanbevelen. Ik word hier zo pist van. Alsjeblieft een oplossing

 • Wesley Fabry

  20 september 2015 om 7:42

  Het schuif om bij te werken probleem hebben we in de tip uitgelegd, dit moet nauwlettend gevolgd worden anders heeft het geen effect. Mocht het echt niet lukken, herstel je iDevice dan in ‘herstelmodus’:

  Om je iDevice te herstellen via Recovery mode dien je het apparaat volledig uit te schakelen. Steek de USB-kabel in je Mac of PC, druk de thuisknop (home button) in van je iDevice en sluit terwijl je de thuisknop indrukt de kabel op je iDevice aan, wacht enkele seconden. Laat de thuisknop los wanneer je het iTunes logo ziet verschijnen op je iDevice, klik in iTunes op ‘Herstel’ in het pop-up venster. Tijdens het herstelproces kun je een reservekopie terugzetten of je iDevice als nieuw instellen en daarna een iCloud reservekopie.

  Mocht dat niet lukken, moet je herstellen in DFU-mode: http://www.appletips.nl/iphone-ipad-of-ipod-touch-herstellen-via-dfu-of-recovery-mode/

  app problemen
  Facebook, whatsapp en andere apps van derde die niet werken of traag zijn kun je het beste verwijderen en opnieuw te installeren, whatsapp heeft nog geen specifieke update voor iOS 9 uitgebracht, dus ‘boos’ worden moet op hun.

  game center
  game center werkt hier naar behoren, herstel anders je instellingen via Instellingen – algemeen – stel opnieuw in – herstel alle instellingen

  Voorkomen is beter dan genezen
  Update altijd via iTunes, waarom ▸ http://www.appletips.nl/een-iphone-ipad-of-ipod-updaten-via-itunes/

 • Tine

  20 september 2015 om 7:45

  Na de update iOS 9 werkt whatsapp niet meer 4g. Hij blijft vragen om internetverbinding. Safari werkt allemaal wel. Bij instellen data verbruik whatsapp springt het groen weer terug op wit dus geen verbinding mogelijk.
  Heeft iemand dit probleem ook?
  Groet
  Tine

 • Wesley Fabry

  20 september 2015 om 7:47

  @tine Instellingen – algemeen – stel opnieuw in – herstel alle instellingen, wellicht helpt dit..

 • Wesley Fabry

  20 september 2015 om 7:50

  Ik wil nogmaals benadrukken dat ontwikkelaars bijna vier maanden de tijd hebben om hun apps compatibel te maken met iOS 9, dit heeft niet iedere ontwikkelaar gedaan, daarom kunnen apps minder goed of traag werken. De schuld ligt bij de ontwikkelaar en niet bij Apple (op het ‘opeens Engels’ probleem na, zie tip hierboven).

 • Lisette

  20 september 2015 om 7:55

  Hoi wesley, mijn agenda app doet het niet meer. Kan de dagen niet meer openen om te zien wat er op de agenda staat voor die dag. Is zowel op m’n iPad als m’n iPhone. Heb je hier ook een oplossing voor? Opnieuw opstarten heeft niet geholpen.

 • Wesley Fabry

  20 september 2015 om 8:04

  @lisette naast het vergrootglas in de app kun je de weergaves aanpassen, doe dit eens lukt het dan wel? Als je iCloud gebruikt kun je het beste daar agenda uit en inschakelen, helpt dat niet dan kun je beste herstellen via instellingen – algemeen – stel opnieuw in – herstel alle instellingen.

 • marc

  20 september 2015 om 10:13

  Hi Wesley,

  Alles stappen doorlopen om het schuif om bij te werken probleem te verhelpen, reservekopie teruggezet, allen na alles ingesteld te hebben en verbinding met Wifi te hebben ingesteld krijg ik weer hetzelfde probleem.

  Is er een oplossing?

 • John

  20 september 2015 om 10:40

  Als de app Kiosk weg is, hoe kun je dan de abonnementen lezen die nu in deze app staan?

 • Wesley Fabry

  20 september 2015 om 10:45

  Dan zit het probleem in de reservekopie zelf, dan zit er niets anders op dan het iDeviceals nieuw in te stellen of te wachten op een update van Apple.

  Kiosk items zijn nu ‘los’ terug te vinden in iOS en de App Store

 • Sabrina

  20 september 2015 om 11:49

  hi,

  idd ook hetzelfde probleem met de schuif om bij te werken.
  al tientallen keer opnieuw opgestart.

  ik heb nu een kleine vraag, kan je na dat je telefoon heb al “nieuw” ingesteld, op een later tijdstip je reserve kopie terug te zetten?

 • Helen

  20 september 2015 om 12:24

  Na de installentie van IOS 9 op mijn 5S ben ik al mijn afspraken uit mijn afenda kwijt! Weet iemand hoe ik deze weer terug krijg?

 • Charlaine

  20 september 2015 om 13:05

  Hoi Wesley, heb dit allemaal gedaan. Nu gaat mijn telefoon aan, ‘schuif om bij te werken’ werkt, dan moet ik mijn Touch-ID of code invoeren, daarna krijg ik het Apple-logo in beeld en gaat ‘ie laden. Wanneer er ongeveer 10% geladen is kom ik terug bij ‘schuif om bij te werken’, moet ik opnieuw mijn Touch-ID of code invoeren en kom ik weer bij het Apple-logo en gaat mijn telefoon opnieuw laden. Dit gaat constant zo door… Nog steeds niet opgelost dus :( andere suggesties? anders wip ik morgen even langs bij een telefoonzaak hier.

 • Utah

  20 september 2015 om 14:27

  Sinds ios 9 krijg ik dan wel, dan geen geluid bij een whatss app melding. Heeft iemand en oplossing?

 • Celine

  20 september 2015 om 15:41

  Als ik mijn update gedaan hebt komt er na een tijdje op: Schuif om te bewerken. Wanneer ik dit wil doen, gaat het helemaal niet, alsof het scherm bevroren is, maar je ziet het zinnetje wel oplichten. Is er iemand die weet wat ik kan doen?

 • Philip

  20 september 2015 om 17:26

  oplossing voor als Siri geen nl meer spreekt: Oplossing was heel raar, maar gevonden via google naar toegankelijkheid, voiceover, rotortalen: nederlands toevoegen, en weer verwijderen.
  En opeens (abracadabra) had Siri zijn stem terug.

 • Hans

  20 september 2015 om 18:22

  Niet altijd Philip. Bij onze Iphones werkt het jammer genoeg (nog) niet.

 • Nadine

  20 september 2015 om 18:41

  Ik heb zojuist tot grote spijt de update ios 9 gedaan op mijn iphone 4.. Nu loopt mijn telefoon vast en staat op het scherm ‘schuif om bij te werken’. Nu heb ik hem wel gekoppeld aan itunes om hem vervolgens terug te kunnen zetten met de reservekopie, maar dan krijg ik een melding op mijn laptop dat ik op mijn iphone in de icloud-instellingen ‘zoek mijn iphone’ functie uit moet zetten. Dit is alleen een beetje lastig, omdat ik niet in mijn instellingen kan, omdat hij dus vast loopt. Heeft er iemand tips?

 • Anne

  20 september 2015 om 18:46

  Na de update van IOS9 heb ik in de instelling mobiel netwerk bepaalde schuifjes uitgezet om zo mb’s te besparen, en kan ik ze om zetten wanneer ik deze apps wel wil gebruiken nu is het zo dat ik die schuifjes wel kan omzetten naar aan alleen dan ga ik uit de instellingen en kan ik ze als nog niet gebruiken en wanneer ik weer terug ga naar de instellingen voor mobiel data dan staan ze ineens weer uit.

  Iemand idee wat te doen? Al van alles geprobeerd, ook gegevens opnieuw instellen.

 • Marian

  20 september 2015 om 19:54

  Hoi! Heb IOS 9 een paar dagen geleden geïnstalleerd op mijn Ipad mini, maar nu kan ik geen apps meer verwijderen. Ook niet via Itunes.
  Zodra de kruisjes in beeld komen en de apps gaan wiebelen loopt de hele Ipad vast en gaat hij zelfs met een softe stop niet uit.

  Enkele apps werken niet meer (sinds de update naar IOS 9) en wil ik graag opnieuw installeren, maar die kans krijg ik zo dus niet.

  Een herstel heb ik al uitgevoerd, maar dat verandert ook niets.

  Alvast bedankt voor het meedenken!

 • José

  20 september 2015 om 20:49

  Ik loop ook tegen diverse vervelende zaken aan na de update en ik hoop dat ze snel opgelost worden door Apple in een nieuwe update.
  Ik kan vanaf een site geen enkel item meer naar Pinterest laden omdat er geen bijbehorende foto’s meer verschijnen.

 • Els

  20 september 2015 om 21:24

  Heb spijt dat ik ios9 heb gedownload.
  Kan mijn Facebook app niet meer openen. Is geblokkeerd. Zou graag terug de vorige versie hebben.

 • Radna

  20 september 2015 om 22:36

  Ik krijg op m’n iPad dus een scherm met “schuif om…..” En verder niets 😝 Ook via iTunes kom ik niet verder, ik moet op de iPad reageren om de pc toegang te verlenen maar dat kan dus niet. Geen idee wat ik nu kog kan doen!

 • Celia

  21 september 2015 om 7:31

  Hoi Wesley,

  Ik heb een Iphone 4S en heb jammergenoeg de iOs 9 gedownload. Echter, het blijft steken bij ‘schuif om bij te werken’. Ik heb jouw tip al geprobeerd om de reservekopie terug te zetten, maar dit wil niet lukken want ik krijg steeds de melding dat ik ‘Zoek mijn Iphone’ uit moet zetten! Ik heb mijn apparaat al uitgeschakeld via ICloud maar niets werkt, kun je me helpen? Dit is één groot drama!

 • casper scheffer

  21 september 2015 om 8:34

  ios9 op iphone 5s gezet via itunes zonder problemen verlopen gelukkig

 • Patricia

  21 september 2015 om 8:42

  Na de update van iOS 9 sluit de iphone 5 van mijn dochter alle apps automatisch af als ze buiten de wifi komt, behalve de whatts app die blijft het wel doen herkent iemand dit en weet iemand hier een oplossing voor?

 • Egbert

  21 september 2015 om 9:07

  Wanneer ik mijn gelezen mails naar Archief zet geeft ie de melding dat het bericht niet is gedownload. Ik kan de mail ook niet meer terug zetten naar Inkomend. Ben bang dat wanneer ik ze via Prullenbak helemaal verwijder mijn mailbestand steeds groter wordt van mails die ik niet meer kan bereiken en verwijderen.

 • Wesley Fabry

  21 september 2015 om 9:25

  Voor iedereen met het probleem ‘schuif om bij te werken’ waarbij het herstellen niet lukt omdat ‘Zoek mijn iPhone’ geactiveerd is. Ga naar http://icloud.com/#find, log in met je Apple ID en klik dan bovenaan op ‘Alle apparaten’. Selecteer hier het toestel dat problemen geeft, klik in het pop-up venster ‘Wis [apparaat]’, volg de stappen om het apparaat te wissen. Sluit vervolgens je iDevice aan op iTunes om de reservekopie terug te zetten en het apparaat in te stellen.

 • Mieke

  21 september 2015 om 11:12

  Wesley, moet je dan ook ‘verwijder uit account’ doen?
  Ik heb nl gewist en apparaat aagesloten op Pc. Deze herkent telefoon maar krijg melding dat ik op telefoon toegang moet verlenen en dat lukt dus (nog) niet

 • Wesley Fabry

  21 september 2015 om 11:15

  @mieke, sluit je iPhone aan op de PC, houdt de aan/uit-knop en thuisknop ingedrukt tot Apple logo verschijnt, laat dan de aan/uit-knop los (thuisknop ingedrukt blijven houden) tot iTunes logo op iPhone verschijnt. Zie je dan in iTunes de mogelijkheid tot herstel of bijwerken? Zoja, doe dit, zo niet, verwijder dan je iPhone uit ‘Zoek mijn iPhone’ door ‘Verwijder uit account’ te kiezen, probeer daarna opnieuw wat ik in deze reactie heb gezegd.

 • Mieke

  21 september 2015 om 11:19

  Krijg dan herstelmogelijkheid inderdaad (niet bijwerken), maar dat is in ieder geval een stuk verder dan ik was. Dank je! Nog tips waar ik nu op moet letten?

 • Wesley Fabry

  21 september 2015 om 11:32

  @mieke gewoon herstellen en dan een back-up terugzetten, als je een iCloud reservekopie hebt kun je hem op deze manier terugzetten: http://www.appletips.nl/ios-een-icloud-reservekopie-terugzetten-op-een-nieuwe-iphone-ipad-of-ipod-touch/

 • Mieke

  21 september 2015 om 12:37

  Damned, account toch moeten verwijderen en toen lukte het wel om te herstellen, tot de laatste stap. Iphone meldt dat update geslaagd, nog enkele stappen en valt dan weer in het witte scherm ‘schuif om bij te werken’.
  Nog een tip?

 • XS

  21 september 2015 om 15:13

  Beste,
  Ik heb het zelfde probleem wat op dit forum al vaker naar voren is gekomen. iPad air, iOS 9 update, loopt vast bij het configureren, het Apple logo komt in beeld maar wil niet helemaal laden, na enkele seconde valt het scherm uit en krijg je het slide symbool. Dit blijft zich iedere keer herhalen: bovenstaande allemaal geprobeerd. Soft reset, hard reset, reservekopie terug zetten, niks helpt. Toen via iCloud mijn iPad uitgezet zoals hierboven beschreven werd: maar daar staat dat je iPad internet verbinding moet hebben om het geheel ongedaan te kunnen maken maar zo ver kom ik niet. WiFi teken staat wel aan op het scherm van de iPad. Kon na inactivatie op iCloud wel een reservekopie terugzetten (via iTunes) maar dit veranderde niks aan de situatie van de iPad. Nog steeds: zwart scherm Apple logo, niet verder kunnen gaan en weer opnieuw.

  Is er al meer bekend hoe dit probleem op te lossen is?

  Mvg

 • XS

  21 september 2015 om 15:36

  Oplossing voor bovenstaand probleem!!:
  Zet nadat je je apparaat verwijderd hebt op iCloud opnieuw aan en uit door de soft reset. Daarna via iTunes iPad herstellen en hij doet het. Je bent dan alleen wel alles kwijt. Je krijgt op je iTunes de keuze om je ipad te herstellen als nieuw of een reservekopie: ik heb het eerste gedaan. Maar hij doet het tenminste weer.
  Succes!

 • Dieuwke

  21 september 2015 om 16:33

  Ik heb een wit scherm die ik niet kan schuiven na update naar ios 9. Nu voer ik alle stappen uit zoals boven beschreven en krijg ik een melding dat ik de “ik zoek iphone functie” uit moet zetten op mijn telefoon. Het hele probleem is dat ik niet in mijn telefoon kan, wat moet ik nu doen??? Iemand tips?

 • andre

  21 september 2015 om 17:28

  na de update gaat op mijn iphone 6 de volume knop regelmatig vanzelf op 0, met als gevolg dat ik whatsapp berichten ed. niet hoor binnenkomen.

 • Koen

  21 september 2015 om 17:46

  Dieuwke , moet je ontgrendel knop en de home button tegelijk inhouden totdat de telefoon opnieuw opstart. , Weet iemand hoe ik het probleem kan verhelpen als bij instellingen-mobiel netwerk- daar de apps aanvink en zodra ik terug ga naar het home scherm zijn deze weer uitgevinkt… ook onlangs IOS9 Update gedan

 • Michiel

  21 september 2015 om 17:48

  Vandaag update IOS9 gedaan op Iphone4S , niet blij! Loopt ontzettend vast, ook na resetten.
  ‘Schuif om bij te werken ‘ is niet weg te halen…. Koppelen aan Mac geeft geen oplossing omdat er op de phone gereageerd moet worden na een aktie op de Mac…
  Wat nu?

 • Jasna

  21 september 2015 om 17:53

  Helaas net als meerdere mensen spijt van de update. Op mijn Iphone is er niets aan de hand, maar op mijn Ipad werkt game center niet meer. Dan krijg ik alleen een wit scherm. Ook bij instellingen krijg ik een wit scherm en loopt hij vast. Ipad instellingen hersteld, maar haalt niets uit. Helaas geen back up gemaakt, dus…Wachten op een update?!

 • Rik Horstink

  21 september 2015 om 17:53

  Misschien is die vraag hier al gesteld maar ik zie tot mijn verbazing dat al mijn sms-berichten foetsie zijn bij het installeren van de nieuwe IOS 9. Hoe kan dat nou weer? Valt dat nog te repareren? Of waar zijn die gebleven?

 • Patricia

  21 september 2015 om 18:40

  Iemand een idee wat te doen bij internetproblemen bij KPN / SImyo hierboven staat alleen beschreven hoe je het zou kunnen oplossen bij Ziggo of Hollandse nieuwe. Mijn iphone werkt na de update op zich prima alleen willen een aantal apps niet meer aan in mijn data verbruik, ik heb ze normaal uit staan zodat ze alleen in wifi werken en als ik wil dat ze aan gaan stel ik dat handmatig in maar na de update lukt dat niet meer ze sluiten dan telkens weer automatisch.

 • Therese

  21 september 2015 om 18:53

  Ik kan geen emails meer verzenden maar ontvang wel. Verder doet bijvoorbeeld het bordspel sixes het niet meer op de IPad van mijn man en mijn IPhone 5C. Op mijn miniipad ga ik absoluut niet de nieuwe iOS 9 installeren.

 • Jacqueline

  21 september 2015 om 18:58

  Heb gisteren de IOS 9 update uitgevoerd op m’n IPhone5, maar nu zijn al mijn agendavermeldingen/-afspraken verdwenen uit de agenda. Iemand een idee hoe dat te herstellen is?

 • iwan

  21 september 2015 om 19:01

  k update zeg. scherm springt steeds naar zwart en dan een statusbalkje eronder. dan weer naar zwart en dan opnieuw. wordt er verdomme helemaal gek van. Hebben ze bij apple niks beters te doen dan dit soort bagger te produceren. Geen idee hoe ik hier nou weer uit kom…..

 • iwan

  21 september 2015 om 19:04

  lijkt meer op een aanval van microsoft of een hack van mn systeem dan op een update. hebben ze geen software testers in dienst?

 • Dennis

  21 september 2015 om 20:19

  Sinds de update IOS9 gaat mij geluid van me iphone 6 64GB op stil dus geluid uit

  En Thuis waar ik op WiFi zit gaat beiden toestelen over en worden de gebelde nummers in beide telefoons opgeslagen … ??

  Iemand enig idee hoe op te lossen ?

  Alvast bedankt !

 • Roel

  21 september 2015 om 21:20

  Mijn agenda opent niet meer, lijkt te openen maar klapt er steeds uit. Als ik split screen aanzet zie ik agenda wel open staan maar druk ik erop valt ie weg.. Hij blijft wel in splitscreen staan bizar.
  Iemand een idee? Hard reset al gedaan, geen succes.

 • Evelien

  21 september 2015 om 21:21

  Hier ook het probleem met een wit scherm met ‘schuif om bij te werken’ die vervolgens niet functioneert. Nu wil ik de update herstellen, alleen gaat dit niet vanwege de ‘Zoek iPhone-functie’ die nog aan staat op mijn telefoon en die moet worden uitgezet (wat dus niet lukt, omdat mijn telefoon niet aan kan). Heb hem al wel uit kunnen zetten via iTunes. Wie helpt mij hiermee?

 • Anouk

  21 september 2015 om 21:53

  Ik heb zoals een aantal anderen hierboven het probleem dat ik het apple logo zie op een wit scherm, deze voor ongv 10% laad en dan naar het scherm gaat ”schuif om bij te werken” dit blijft mijn telefoon continu herhalen als ik mijn code invoer.
  Ik kan niks doen via itunes omdat ik hiervoor toestemming moet geven via mijn telefoon, heb al het bovenstaande geprobeerd: aan/uit zetten, homebutton en aan en uit knop tegelijkertijd indrukken en dan via itunes enz enz. Toen naar icloud om ”zoek iphone functie” uit te zetten maar er worden geen apparaten gevonden dus blijkbaar staat deze functie uit..
  Wat nu? Ik krijg werkelijkwaar niks voor elkaar, kan iemand helpen?

 • Lisa

  21 september 2015 om 22:27

  Net een ios 9 update gedaan en mijn telefoon gaat niet meer aan. ook niet met usb in de laptop. hij blijft vastlopen op “schuif om bij te werken”. hoe los ik dit op?

 • kaatje buzere

  21 september 2015 om 22:44

  Ik heb een iphone 5 S. Heb hem geupdated naar ios 9 en wanneer ikl een bericht wil versturen komt er een grijze balk met timer op.
  Nog nooit eerder voor gehad. Hoe kan ik dit oplossen?

 • marilva

  21 september 2015 om 23:14

  de schuitjes blijven niet aan bij mobiele netwerk ze sluiten weer af En dat is bij heel veel apps. app verwijderd en op nieuw gedownload het zelfde verhaal:

  ik kan ook geen pdf of inhoud meer open via iBooks als ik het mail naar me zelf ook blanco

  waardeloos weer

 • Yvonne

  21 september 2015 om 23:39

  @Wesley Fabri: Ik heb de hele procedure gedaan, alles wat je tegen Mieke gezegd hebt. Maar zelfs daarna doet mijn iPhone 4s helemaal niets meer. Hij blijft steken op het schuiven om verder te gaan! Ik weet niet meer wat ik nu moet doen! Help!!!

 • Patricia

  22 september 2015 om 0:21

  Ik heb gisteren mijn Iphone 6 geupdate met IOS 9, nu krijg ik een tweede scherm aan de bovenkant ( staat “niet inbegrepen’ ed ) kan mijn iphone niet meer inzetten, kan helemaal niets meer !!!! Wie kan mij helpen wat ik moet doen….

 • Patricia

  22 september 2015 om 0:36

  Is al opgelost, de aan/uit-knop en thuisknop samen ingedrukt houden totdat ie uit gaat en daarna weer gewoon aanzetten en mijn Iphone6 doet het weer!

 • Johan De Smedt

  22 september 2015 om 8:33

  Hallo, heb gisteren IOS 9 geinstalleerd op mijn iphone 5S. Ik stel vast dat de randen van het scherm wegvallen, hierdoor is bepaalde info niet zichtbaar of kan je bepaalde letters op het toestenbord niet meer selecteren. Is hier een simple oplossing voor ?

 • E. Bloemena

  22 september 2015 om 9:12

  Sinds de update naar IOS9 krijg ik niet meer de mogelijkheid om word files vanuit mailprogramma te openen in een ander programma zoals Quick Edit. Bij Pdfs staat in de top nog wel “openen in… “, maar niet meer bij word documenten.

 • Shanna

  22 september 2015 om 9:27

  Ik kan sinds de update, die ik gisteren heb uitgevoerd, geen emails meer verwijderen uit mijn telefoon. Ik krijg ze wel binnen, maar zodra ik ze wil verwijderen krijg ik de melding dat de emails niet naar de prullenbak verplaatst kunnen worden.

 • Wesley Fabry

  22 september 2015 om 9:33

  Iedereen die nog steeds problemen heeft met ‘Schuif om bij te werken’ herstel je iDevice via DFU-mode: http://www.appletips.nl/iphone-ipad-of-ipod-touch-herstellen-via-dfu-of-recovery-mode/ Lukt dit niet o.w.v. code dat ingevoerd moet worden, zie mijn eerdere reactie van 21 september 2015 om 9:25.

  @Shanna, even aan/uit-knop en thuisknop samen ingedrukt houden tot Apple logo verschijnt, dan zal het wel weer werken.

  @E. Bloemena, even het iDevice herstarten zoals hierboven staa, let wel sommige Apps (die niet van Apple zijn) zijn nog niet geoptimaliseerd voor iOS 9, wellicht dat deze daarom problemen geven.

 • Mario Simons

  22 september 2015 om 9:34

  Veel data van in de agenda van de vorige maanden is ook verdwenen.
  Van die notities snap ik het toch niet zov goed. Dat ze dan de update van iOS samen doen met OS X, dan heb je dat probleem niet…

 • Tanja

  22 september 2015 om 9:35

  Ik kan hem videobeelden meer afspelen, ook YouTube bellen laden niet waardoor ze niet af te spelen zijn.

 • Wesley Fabry

  22 september 2015 om 9:36

  @Mario dit heeft niets met iOS 9 te maken, waarschijnlijk staat het synchroniseren anders, hoe je dit oplost lees je hier: http://www.appletips.nl/ios-alle-afspraken-en-activiteiten-synchroniseren-in-agenda/ Notities kun je ook raadplegen via iCloud.com deze zijn wel al ‘de nieuwe’.

  @tanja even aan/uit-knop en thuisknop samen ingedrukt houden tot Apple logo verschijnt, dan zal het wel weer werken.

 • Shanna

  22 september 2015 om 9:50

  @ Wesley,

  Al gedaan, werkt niet. Na het aan en uitzetten overigens wel!

 • Tanja

  22 september 2015 om 10:06

  @Wesley, bedankt! Dat heeft het probleem inderdaad verholpen.

 • Monique

  22 september 2015 om 10:32

  Hoi,

  sinds IOS 9 doet de ‘zoek mijn iphone’ app het niet meer.
  ik heb samen met mijn vriend een account en bij hem werkt de app ook niet meer???
  hoe kan ik dit oplossen? heb tel al aan het uitgezet, maar helpt niet!
  ik heb een 6plus en mijn vriend een 6..

  ik hoor het graag..

  gr Monique

 • Rik Horstink

  22 september 2015 om 10:48

  @ Wesley Fabry: Misschien is die vraag hier al gesteld maar ik zie tot mijn verbazing dat al mijn sms-berichten foetsie zijn bij het installeren van de nieuwe IOS 9. Hoe kan dat nou weer? Valt dat nog te repareren? Of waar zijn die gebleven?

 • Lotte

  22 september 2015 om 11:28

  Ik schakel altijd de meeste apps uit bij mobiel data netwerk zodat ik minder mb verbruik. Vanmorgen wilde ik mijn facebook inschakelen omdat ik een berichtje wilde lezen, maar steeds als ik die app inschakel schakelt die zichzelf weer uit. weet iemand wat ik hierop kan doen?

  groetjes lotte

 • Jeremy

  22 september 2015 om 12:44

  Bij WhatsApp raak ik erg veel berichten kwijt die ik zelf heb verzonden. Als ik een berichtje stuur en de app afsluit, is de kans groot dat het berichtje bij het opnieuw openen van de app weg is. Het berichtje is dan al verzonden en ontvangen door de ander.

 • Umbro

  22 september 2015 om 12:56

  Mijn iphone 5 kan ik sinds de laatste update mijn muziek niet meer horen, (hij speelt wel af)ook itunes speelt wel af maar geen geluid. Ik krijg het niet in orde. Ringtones hoor ik wel. Af en toe ook geen geluid bij mn whatsapp

 • jenny

  22 september 2015 om 13:23

  Bij het spel Wordfeud maar van 1 persoon de punten te zien en dan iedere keer om en om

 • jenny

  22 september 2015 om 13:25

  Is alleen op iPad en niet op iphone

 • harry

  22 september 2015 om 15:25

  De Bt4/LE communicatie met mijn smartwatch verloopt traag en siri werkt heel merkwaardig.Als ik siri op mijn watch activeer krijg ik hetzelfde scherm dat ook bij een telefoongesprek wordt getoond. Ik bel dan mezelf en het geluid gaat naar siri (en retour),die overigens lichtelijk hardhorend is geworden.
  Leve Apple!!!

 • anne

  22 september 2015 om 15:52

  Na het installeren van iOS 9 waren alle apps op device aangemerkt voor de de reservekopie. Het was niet meer mogelijk om apps uit te schakelen voor reservekopie, ik kreeg een melding dat dit niet kan. Ik heb de device hersteld via iTunes, vooraf heb ik wel een reservekopie in iTunes gemaakt. Na herstel deze weer terug gezet. Aan- en uitschakelen van apps voor de reservekopie werkt nu weer.

 • Lieke

  22 september 2015 om 16:34

  Mijn telefoon wordt niet gevonden in itunes en als het soms wel lukt dan kan ik geen back up maken en ook de iphone niet herstellen..
  gevolg: nog steeds niet bereikbaar en een vastgelopen iphone 5

 • Jacqueline

  22 september 2015 om 19:06

  Ik krijg sinds vanmiddag spontaan muziek. ik kan alleen maar uitzetten door de Iphone uit te zetten, heeft iemand anders dat ook?

 • Camille

  22 september 2015 om 20:16

  Helaas dezelfde problemen bij het terugzetten van mijn reservekopie. Het lukt niet om in de herstelmodus te komen. Ik heb de instructie diverse keren doorlopen. Helaas zonder resultaat.

 • daan

  22 september 2015 om 20:22

  ik heb sinds de update problemen met het uit en aan zetten van gebruik mobiele data voor; en dan de apps die je wel en niet toestemming geeft om 3g te gebruiken.

  als ik bijv Facebook aan zet bij 3g vervolgens naar Facebook ga krijg ik een melding dat mobiele netwerk niet aanstaat voor Facebook terwijl ik dat net heb aangezet. dus ik ga terug naar mobiele netwerken en ja hoor het staat gwn weer uit
  dit is bij alle apps behalve whatsapp, snapchat en instelling.,,,,,,’

  iemand anders ook dit probleem bij de iPhone 4s ?

 • daan

  22 september 2015 om 20:23

  @ lotte ik heb dus precies het zelfde probleem

 • A. Buring

  22 september 2015 om 20:56

  Ik krijg bin het types een soort T9 waardoor ik hij a elk word opnieuw moet types. Wie wet hoe ik dit kan aanpassen.

 • Jan

  22 september 2015 om 20:58

  Sinds de update problemen met Siri.zo ineens werkt de microfoon Bij de frontcamera niet meer , dit is namelijk de microfoon waar siri op zou moeten reageren , ook met filmen met de frontcamera heb ik geen geluid meer. Dit is alles gekomen na de update voor de update werkte Siri perfect. Met heel veel moeite Siri in kunnen stellen zodat hij mijn stem kan herkennen door de headset erin en uit te halen en zo geforceerd de microfoon te activeren. Maar nu Siri ingesteld is werkt hij niet op mijn stem en er beweegt ook niks in beeld. Beetje veel spijt van de update

 • Marie

  22 september 2015 om 22:08

  Na de update met iOS 9 op de iPad air 2 geeft Spotify tijdens het afspelen wisselende geluid sterkte. Ik stream de muziek via de iPad naar de stereo middels een dlink airplay ontvanger. Iemand een idee?

 • Ingrid

  22 september 2015 om 22:25

  Alles wat hierboven beschreven is, al geprobeerd, maar niets helpt!! Niet via iTunes, niet via thuis- en aan/uit-knop tegelijk indrukken….. Iedere keer komt dat verdomde >schuif om bij te werken op een witte achtergrond en ik kan er helemaal niets mee!!!
  Nu ben ik niet meer bereikbaar en dat vind ik Kwalitatief Uitermate Teleurstellend!!!!
  Ik hoop dat er snel een oplossing komt, want dit is echt de slechtste upgrade ooit!!! (tot nu toe)

 • Bep

  23 september 2015 om 8:36

  Ik baal ontzettend na de update. Kan Landleven aan Zee niet meer starten en ben echt niet blij. Heb er al behoorlijk wat geld ingestoken.
  LOS DIT AUB OP.

 • Hans

  23 september 2015 om 9:58

  Als je ipad mini helemaal niks meer doet na de update, zijn er dan nog mogelijkheden?

 • Itismeguys

  23 september 2015 om 11:38

  Heren,

  Mijn apple iphone 4s bleef na de ios9 update hangen in een wit venster met een scrollbar die ca. 25% was volgelopen, na enkele minuten viel deze terug in code lock….
  Ik heb nu een methode gevonden om je toestel weer tot leven te krijgen, want op Internet staan nog niet veel oplossingen, maar deze werkt…

  Ik heb inmiddels al 3 iPhones meer binnen gehad voor herstelling die na een upgrade naar ios 9 volledig vast zaten.
  Hier is de enige werkende oplossing:
  1. Probeer een backup te maken met iTunes moest je er geen hebben.
  Dit lukte bij bij mij niet meer.
  De foto’s kan je wel gewoon importeren.

  2. Zet de iPhone in dfu mode.
  Houd de aan/uit knop + de home button ingedrukt tot de iPhone uitvalt.
  Dan moet je de aan/uit knop los laten maar de home knop moet ingedrukt blijven.
  Nu staat de iPhone in herstel modus.

  3. sluit hem aan in de laatste iTunes en klik daar op herstel.
  De iPhone word nu gewist en gaat gewoon terug werken.
  Als je find my iPhone hebt opstaan moet je je iCloud wachtwoord ingeven voor je iPhone terug bruikbaar is.

 • Itismeguys

  23 september 2015 om 11:40

  Nog even toelichting.
  DFU modus betekent dat je toestel op dat moment uit is…
  ga je naar iTunes, dan meldt deze dat je toestel in herstelmodus staat en klik je op herstellen.

  Ik hoop dat ik hiermee enkele van jullie heb geholpen.
  Succes en good bye apple immuniteit….;-)

 • Jay

  23 september 2015 om 11:49

  Slechtste update ooit! Waar zal ik beginnen? Dit gaat allemaal over de iPhone 6, die op iOS 8.4.1 perfect werkte.

  – het geluid gaat vanzelf naar helemaal stil. Als ik iets wil afspelen, hoor ik niks en dan zie ik dat het geluid zichzelf heeft uitgezet.
  – batterij gaat te snel leeg
  – als ik instellingen open, opent hij niet vanaf boven, maar vanaf de bluetoothknop.
  – overal staan spelfouten. Als ik een mail binnenkrijg en ik wil hem gelijk verwijderen door de notificatie naar beneden te trekken, staat er
  “naar prul-lenmand”.
  – het toestel hapert en is heel traag.
  – ook zijn heel veel apps nog niet compatible met iOS9, waardoor alles vastloopt.

  Voortaan maar wachten op de eerste ervaringen voordat ik ga updaten.

 • Joep

  23 september 2015 om 12:27

  Vraag is al eerder gesteld maar niet beantwoord: na download iOS 9 worden de berichten niet meer gedownload van de server. Graag met spoed oplossing, want ik ben al heel wat mails kwijt

 • Kaatje

  23 september 2015 om 12:35

  @joep voeg je account eens opnieuw toe, wellicht werkt het dan wel weer.

 • Kursuncu

  23 september 2015 om 12:46

  Sinds de IOS 9 op mijn Iphone6 (al 2dagen) heb ik helemaal geen internet verbinding meer. 3/4 G doen beide het niet en kan ook geen verbinding maken met Wifi.
  Heel gek je ziet wel op t schermpje 4G en een Wifi teken staan.
  En heel soms krijg ik meldingen van apps maar ik kan niks openen!
  Ook kan ik geen verbinding maken met iTunes mijn account word niet gevonden!
  Heb gebeld naar de klantenservice van KPN maar zij wisten ook niet zo goed waar het probleem vandaan kwam ben doorverwezen naar een KPN winkel.
  Zij wisten eigenlijk ook niet waar het vandaan kwam dus hebben we samen weer naar de klantenservice gebeld.
  Het lag dus aan de nieuwe software IOS9. We hebben de simkaart in een andere IPhone 6 waar de oude IOS8 nog op staat ingedaan en daar deed de internet verbinding het wel.
  Wat ze voor me kunnen doen is de oude software er weer op zetten maar dan ben ik ongeveer 2 weken mijn telefoon kwijt plus alle gegevens!
  Of wachten op de nieuwe update van IOS9 wie weet hoelang dit gaat duren!
  Ik denk dat ik ook geen melding krijg wanneer er een nieuwe update is omdat ik geen verbinding kan maken met Wifi want voor een nieuwe update heb je Wifi nodig :S
  Ik ga binnenkort naar de Apple store in Amsterdam denk dat hun meer voor me kunnen betekenen.
  Zeeeeeeer spijt van de update hoop dat er snel een oplossing komt!!!!

 • Joep

  23 september 2015 om 13:04

  @Kaatje dit ook geprobeerd, maar werkt niet

 • Mandy

  23 september 2015 om 13:12

  mijn partner en ik hebben sinds de update allebei last van ons geluid op de iphones, de ene keer krijgen we wel een geluidsmelding bij Whatsapp / messenger / berichten en de andere keer niet.
  Heel erg vervelend dit, eerst dacht ik dat het aan mijn telefoon lag maar aangezien we het allebei hebben en ook nog eens allebei na de update zal het hier echt wel mee te maken hebben.
  Hoop dat er snel een oplossing voor komt!

 • Geartsje

  23 september 2015 om 14:25

  Hoi Wesley,

  Mijn iPhone 4s geeft ook de melding ‘schuif om bij te werken’. Ik heb toen de tips bovenaan gevolgd en geprobeerd om de reservekopie terug te zetten. Helaas kon iTunes geen contact krijgen met de telefoon omdat deze zou zijn vergrendeld met een code. Ook hiervoor kon ik in de reacties hierboven een oplossing vinden en inmiddels zijn de telefoon en iTunes verbonden. Daarna had iTunes problemen met de applicatie ‘zoek mijn iphone’ die uitgeschakeld moest worden. Ook daarvoor stond al een oplossing in de reacties. Helaas loop ik daar vast. Op de computer geeft iCloud aan ‘kan zoek mijn iPhone niet laden. Er is een probleem met het laden van de applicatie’. Via de iPad kan ik de telefoon wel proberen te wissen, maar er wordt aangegeven dat de iPhone wordt gewist zodra hij contact maakt met het internet. Op de telefoon verandert intussen niets en iTunes blijft aangeven dat ‘zoek mijn iPhone eerst moet worden uitgeschakeld…

  Ik weet het even niet meer.
  Wat kan ik verder nog proberen?

 • jan

  23 september 2015 om 15:08

  In mijn agenda van de Ipad kan ik na de update niet meer bij de voorkeuren om de agneda setting te wijzigen. Kan iemand mij helpen?

 • Marloes

  23 september 2015 om 16:31

  Sinds de nieuwe update doet mijn uitknop het niet meer. Iemand een idee hoe dit kan en hoe dit verholpen kan worden?

 • Juliën

  23 september 2015 om 16:47

  Na mijn update met de iPad heb ik het probleem van het ‘schuif om bij te werken’. Ik wil met iTunes mijn iPad herstellen maar dan krijg ik de pop-up melding dat ik ‘zoek mijn iPad’ moet uitschakelen.
  Heb op de website icloud.com gezeten maar kan nergens vinden hoe ik dit kan uitschakelen op een ander apparaat.

  Wie kan mij helpen???

 • herman

  23 september 2015 om 19:01

  Heb ook dat probleem dat ik de mobiele data voor de apps niet meer kan activeren eens je die eenmaal hebt gedeactiveerd raar ik zweer dit is de laatste maal dat ik een update zo vlug installeer met al hun beta getest gebeuren er nog ontzettend veel problemen

 • Wesley Fabry

  23 september 2015 om 19:17

  Iedereen die problemen heeft met iOS 9, voer nu de update uit van iOS 9.0.1, we raden aan dit te doen via iTunes ! Meer info: http://www.appletips.nl/ios-9-0-1-update-nu-te-downloaden/

  Heb je het probleem ‘Schuif om bij te werken’? Sluit je iDevice dan aan je Mac of PC met USB-kabel. Laat hem aangesloten, druk thuisknop en aan/uit-knop in tot het Apple logo verschijnt (±10 seconden). Druk dan op ‘Werk bij’ of ‘Herstel’ om je iDevice te updaten of eventueel te herstellen.

 • Joep

  23 september 2015 om 19:55

  Hallo Wesley,

  De update heeft niet het gewenste resultaat. De mail wordt nog steeds niet van de server gedownload . Ik Ben echt niet de enige, als je op Internet nakijkt. Waarom heeft apple geen oplossing of goede update? Hoe khan ik terug naar de IOS 8?

 • Minke

  23 september 2015 om 21:16

  Ik heb ook het schuifprobleem op mijn ipad mini. Verschillende herstelpogingen gedaan zoals beschreven in de reacties en de support van apple. Maar uiteindelijk lopen we steeds weer vast en krijgen foutmelding 1671. Hoe nu verder?

 • Geartsje

  23 september 2015 om 21:18

  Hoi Wesley,

  Zie voor deel 1 van het verhaal mijn reactie van 14.25 uur. Ik heb via iTunes iOS 9.0.1 gedownload. Als ik deze echter op mijn iPhone 4s wil zetten, meld iTunes, na het uitpakken, ‘iTunes kan geen reservekopie maken van de iPhone omdat de iPhone nog niet is geconfigureerd’.

  Kun jij me helpen, want ik weet het even niet meer.

 • Wesley Fabry

  23 september 2015 om 21:22

  Helaas, dan moeten jullie je iDevice volledig herstellen..

 • Bode

  23 september 2015 om 21:34

  Update van IOS 9 en ineens allerlei Apps kwijt, zoals Magister, Pollennieuws etc. What’sApp laadt niet meer: er staat al uren wachten onder, evenals bij Fruit Ninja. Dat laatste is minder erg, maar hoe los ik dit op?

 • Geartsje

  23 september 2015 om 21:44

  Volledig herstellen? Hoe doe ik dat?

 • Bode

  23 september 2015 om 21:55

  Als ik IOS 9.0.1 wil installeren via Itunes, dan krijg ik de melding dat ik nog aangeschafte onderdelen moet overbrengen naar de bibliotheek van Itunes. Ik heb geen idee waar dat over gaat en hoe doe ik dat? Wat gebeurt er als ik dit niet zou doen en de update zo installeer? Of moet ik wat anders doen om What’sApp eerst op te starten? Zie mijn bericht van 21.34 uur.

 • Ruud

  23 september 2015 om 22:20

  Na update naar Windows 10 en de nieuwe versie van iTunes, worden mijn iPhone en iPad niet meer herkend. Na vele keren alles volledig verwijderen en ook in het register. iTunes opnieuw installeren. Helaas nog steeds geen resultaat. Wie weet de oplossing. En ja ook nieuwe kabel gebruikt.

 • tiara

  24 september 2015 om 0:17

  kikken alsnog niet in mijn telefoon komen. mijn itunes geeft aan dat ik zoek mijn iphone uit moet zette. en kan ook geen kopie maken, of word doorverwezen om mijn iCloud aan te zetten maar kan dus niet verder dan schuif om bij te werken. hoe los ik dat dan op ik wil niet alles kwijtraken. kan iemand mij helpen please?

 • Monica

  24 september 2015 om 8:06

  Na het downloaden van iOS 9.0.1 werkt game center op m’n iPad2 nog steeds niet. Wanneer ik het op start krijg ik een wit scherm.
  En iPad blijft traag.
  Iemand tips om game center aan de praat te krijgen?

 • Karin

  24 september 2015 om 8:57

  Ik zag iemand anders het al vragen.. maar ik zag geen antwoord en ik heb hetzelfde:
  Als ik een bericht wil typen verschijnt er een grijze balk met timer (0.00) er op. Typen is daardoor bijna onmogelijk, de balk verschijnt in het venster waar je normaal je getypte tekst ziet.
  Iemand enig idee hoe ik dat weg krijg? Ik heb en iPhone 5s en heb het sinds de update.

 • Irm

  24 september 2015 om 9:28

  Heb hetzelfde probleem met die grijze balk met timer help. Heel vervelend

 • Danny Thijs

  24 september 2015 om 9:52

  gisterenavond iOS 9.0.1 op mijn iPhone gezet maar nog altijd geen mobiele data (muziek-Safari) apps worden aangevinkt maar als je terug gaat zien zijn de apps terug afgevinkt

 • Wesley Fabry

  24 september 2015 om 10:44

  Iedereen die nog steeds problemen heeft dient zijn iDevice te herstellen via Herstelmodus.

  Sluit je iDevice dan aan je Mac of PC met USB-kabel. Laat hem aangesloten, druk thuisknop en aan/uit-knop in tot het Apple logo verschijnt (±10 seconden). Druk dan op ‘Herstel’ om je iDevice te herstellen, volg de stappen op het scherm. Nadat je iDevice is hersteld kun je een reservekopie uit iTunes of iCloud terugzetten.

 • Peter

  24 september 2015 om 11:14

  Sinds de update naar iOS9 zie ik constante netwerk activiteit. Ook als ik geen apps actief heb. Heeft iemand enig idee hoe ik dit uit jan zetten, want op deze manier loopt mijn batterij in 2 uren leeg.

 • CT

  24 september 2015 om 11:22

  Hoe kom ik weer aan 7 dagen in de weekweergave van de agenda? De week van Apple kent maar 5 dagen…..

 • Geert Boelen

  24 september 2015 om 12:10

  sinds ios 9.01 worden pdf files niet geopend of slecht geopend brokkelig beeld

 • joris

  24 september 2015 om 14:23

  hallo allemaal ik heb gister avond mijn iphone 6 geupdate,
  nu werkt het scherm niet meer alle knopjes doen het maar hem ook niet uitschakelen?
  is iemand hier bekend mee of weet iets wat ik kan proberen?
  alvast bedankt joris.

 • Joep

  24 september 2015 om 17:22

  Alleen problemen worden hier beschreven en oplossingen worden niet c.q. nauwelijks aangedragen. Een slechte zaak, waardoor ik me zelf afvraag of ik nog wel Apple wil…….
  Ik ben dus al mijn mails kwijt, door deze update en op de vraag hoe je terug kunt naar een eerdere versie, krijg ik ook al geen antwoord. Haal de site maar uit de lucht, zou ik zeggen.

 • Wesley Fabry

  24 september 2015 om 17:27

  @joep heel even verder kijken dan je neus lang is, in het artikel worden alle problemen voorzien van een oplossing en op de reacties wordt dagelijks door ons gereageerd. In dit geval kun jij je probleem voorleggen op http://genius.appletips.nl of contacteer Apple eens. http://www.apple.com/nl/support/contact/

 • Wesley Fabry

  24 september 2015 om 17:30

  @peter Heb je jouw iDevice al eens herstart? Misschien dat iets blijft hangen, via instellingen ▸ Batterij kun je controleren wat er vandaag veel verbruikt.

  @CT ik heb op een soort gelijke vraag al antwoord gegeven op genius, ik wacht nog op een schermbeveiliging. Zie: http://genius.appletips.nl/discussion/2108/agenda-geeft-geen-hele-week-weer

  @geert vreemd, heb je al eens herstart?

  @Joris, kun je het probleem even duidelijk formulieren, ik ben de draad kwijt…

 • Paulus

  24 september 2015 om 17:43

  na de laatste update geeft mijn Ipad iedere keer een “plong”-geluid, om de zenuwen van te krijgen.
  Ook lijkt het alsof mijn batterij constant leeg loopt en ik krijg niet meer dan 80% waarbij mijn lader “gloeiend heet” wordt (en begint te stinken met veel fantasie).
  iemand een idee?

 • Wesley Fabry

  24 september 2015 om 17:48

  @paulus wanneer hoor je dit geluid? Geluiden kun je beheren via instellingen – Geluiden. Het batterijprobleem kun je proberen op te lossen door hem te kalibreren: http://www.appletips.nl/de-batterij-van-je-iphone-of-ipad-kalibreren-voor-een-betere-batterijduur/

 • Joep

  24 september 2015 om 17:52

  @Wesley, ik denk dat jij niet verder gekeken hebt, want bij de eerste link wordt het probleem wel aangekaart, maar is geen oplossing voorhanden en de 2e link werkt niet correct (althans de voortgezette handeling). Voor de rest worden er weinig oplossingen aangedragen voor de problemen die aangegeven worden op deze site, dus de stelling van jou dat alle problemen worden voorzien van een oplossing, raakt kant noch wal.

 • Paulus

  24 september 2015 om 18:21

  @Wesley&Joep: bedankt voor jullie reactie! Aan mijn settingen is niets veranderd (voordien). Wat ik wel merk is dat via de upgrade er allerlei andere programmas worden bijgeplaatst die natuurlijk “energie” vreten-die probeer ik in te perken of te wissen (wat natuurlijk ook niet zonder risico is, we worden alles opgedrongen-zonder te vragen).
  Voor het geluid is geen aantoonbare reden, ik heb hem al eens afgesloten, volledig, en dan weer via het appeltje laten herstarten.
  Via geluid uit zetten kan je een ipad voor doven creeren, maar dat is ook niet de bedoeling. Ik heb via dit forum gelezen dat je via Itunes kunt updaten en Joep vertelt dat je een kaliberatieprogramma kan laten lopen.
  Dus we proberen weer verder, én updaten de volgende keer niet meer-zeker niet als er geen problemen zijn.
  Lief zijn voor elkaar mensen, we hebben elkaar nodig, niet vergeten, thnks, P.

 • Wesley Fabry

  24 september 2015 om 19:35

  Game Center problemen
  Apple heeft aangegeven een update uit te brengen die het probleem oplost, momenteel is het dus afwachten. Er is helaas geen andere manier om Game Center werkend te krijgen.

 • Ebru

  24 september 2015 om 19:57

  Ik heb een iphone 5s, hij is na de update erg traag geworden.. Heel veel apps lopen vast. Ook is het zo dat als ik bezig ben op mijn telefoon en ik krijg een sms of whatsapp bericht dan zie ik niet dat ik een bericht heb (normaal krijg je boven een balk waar je het kan lezen). Ik moet steeds dat scherm naar beneden slepen en kijken of ik iets binnen heb. Als er een sms/whatsapp bericht is kan ik hier niet op klikken ik moet perse de app openen wil ik antwoorden.

  Iemand tipss??

 • tineke

  24 september 2015 om 20:55

  Ik heb na de update van IOS 9 problemen met de Iphone 6, die vergrendeld zodat ik op het scherm niets kan alleen geforceerd aan en uitzetten middels de thuisknop en aan/uitknop en in de sms staat een grijze balk met timer zodat je niet kan zien wat je typt…..iemand misschien een oplossing hiervoor?

 • Joey

  25 september 2015 om 7:25

  Ik lees nog niks over het geluid.

  Als ik muziek luister, en in whatsapp een afbeelding kies om te versturen, dan kom je in zo’n scherm waar je de afb kan aanpassen. Dan gaat mijn volume op 0. Zwaar irritant!

 • B. Rekkers

  25 september 2015 om 9:34

  Ik heb een I-Pad 4 en kan na de update naar iOS 9.0 en 9.0.1 mijn mail niet meer openen.

  Hij geeft dan de volgende foutmelding aan

  Dit bericht is niet gedownload van de server.

  Wat kan ik hier aan doen want het is wel belangrijk voor mij dat hij snel gaat werken

 • Delphine

  25 september 2015 om 10:31

  Sinds de update heb ik problemen met smsen versturen. Naar sommige contacten kan ik niet sturen, krijg een ‘delivery failure’. Naar andere lukt het wel. Heb 6plus, als ik mijn simkaart in de 6 van mijn partner steek zijn er geen problemen. Iemand een idee waaraan dit kan liggen?

 • Dinie

  25 september 2015 om 14:30

  Goedemiddag, heb na het installeren van IOS9 het probleem dat de iPadmini niet meer opstart, ook niet na aansluiten op iTunes. Krijg telkens de melding om op de iPad te reageren om toegang te verlenen, alleen lukt dat dus niet. Het scherm blijft wit en er verschijnt een zwart balkje dat elke weer verdwijnt. Hoe krijg ik de iPad weer aan de gang? Bedankt alvast!

 • iemand

  25 september 2015 om 15:36

  sinds de update van IOS 9 kan ik geen liedjes meer op mijn telefoon zetten weet iemand misschien moet? (ik heb een iPhone 5)

 • Paul

  25 september 2015 om 17:05

  Dit bericht is niet gedownload van de server.
  Ook bij worden berichten wel van de server gedownload…een dag later zijn ze weg…alle bijlagen in mijn emails zijn weg op mijn IPhone 6
  Graag een spoedige oplossing
  …ik zie dat velen dit probleem hebben…

 • Edwin

  25 september 2015 om 20:10

  Deze week iphone 4s naar ios9 geupdated. Iedere keer als ik op mn werk ben wordt de iphone nu behoorlijk warm en loopt de batterij snel leeg. Thuis gebeurt dit niet. Op mn werk heb ik geen wifi, thuis wel. Heb het idee dat ie dus constant ergens mee bezig is, batterij vliegt leeg dan. Maar wat? In het overzicht batterijgebruik zie ik weinig bijzonders. Startscherm gebruikt t meeste…. Kan t zijn dat een of ander iets steeds verbinding probeert te maken? Voor de update nergens last van…..

 • Hans happe

  25 september 2015 om 23:31

  Ja ook wij met 2 ipad-2 mst ios9 grote problemen met mail.
  Popaccount laten oudere mail niet meer lezen, bericht is niet gedownload van de server. Account opnieuw instellen zou wellicht een optie zijn maar dan is alle oude mail weg en dat is ontoelaar. Wie heeft een goede oplossing. Apple wordt nog erger dan Windows ME.

 • melvin

  26 september 2015 om 0:01

  hoi,

  iphone apps schakelen vanzelf weer uit nadat je ze aangevinkt hebt in het mobiele netwerk waardoor niks het doet zonder wifi.. Zie hier meer mensen met hetzelfde probleem maar nog geen oplossing, of zie ik hem over het hoofd?

  gr

 • Wesley Fabry

  26 september 2015 om 9:02

  @ebru het voorvertoning probleem is een bug van WhatsApp, personen met iOS 7 of eerder krijgen geen voorvertoningen meer te zien, nieuwe ‘regel’ van Whatsapp, maar het treft ook andere iOS 8-9 gebruikers, Whatsapp moet dit oplossen, waarschijnlijk in de volgende update.

  @tineke Je kunt dit oplossen door via instellingen ▸ berichten ▸ hier de optie ‘Toon onderwerpveld’ in en uit te schakelen.

  @joey ook een ‘probleempje’ van whatsapp, blijkbaar wilt deze geluid afspelen en daarom wordt je muziek gepauzeerd.

  @B. Rekkers @paul @hans het beste is je Mail account te verwijderen en opnieuw toe te voegen via instellingen ▸ Mail, contacten, Agenda’s. Ik las wel dat veel POP3-accounts hier last van hebben. Pop is natuurlijk iets van uit de vorige eeuw, misschien toch een alternatief zoeken? http://genius.appletips.nl/discussion/2109/mail-geeft-na-een-dag-melding-dit-bericht-is-niet-gedownload-van-de-server#latest

  @delphine herstel even de APN instellingen via instellingen ▸ Mobiele netwerk ▸ Mobiele datanetwerk ▸ onderaan ‘Stel opnieuw in’

  @dinie Sluit je iDevice dan aan je Mac of PC met USB-kabel. Laat hem aangesloten, druk thuisknop en aan/uit-knop in tot het Apple logo verschijnt (±10 seconden). Druk dan op ‘Herstel’ om je iDevice te herstellen, volg de stappen op het scherm. Nadat je iDevice is hersteld kun je een reservekopie uit iTunes of iCloud terugzetten.

  @iemand heb je Apple Music aan? Dan kan het alleen via Apple Music en niet via de ‘vertrouwde’ manier met de kabel. http://www.appletips.nl/muziek-toevoegen-aan-de-apple-music-muziekbibliotheek/

  @edwin zou kunnen dat hij steeds netwerk zoekt, kun je best je netwerkinstellingen herstellen via Instellingen ▸ Algemeen ▸ Stel opnieuw in ▸ Herstel netwerkinstellingen. Ook kun je Wi-Fi eens uitschakelen op je werk, als dat de batterij ten goede komt weet je dat het daar aan ligt.

  @Melvin bekend probleem, helaas is er geen oplossing, even op een update wachten helaas :(

 • Mascha

  26 september 2015 om 10:24

  Sinds iOS 9 op mijn iPad4 lukt het me niet meer om apps te updaten. Het lijkt of hij de updates wel download, alleen daarna haakt hij dan af (melding: downloaden momenteel niet mogelijk).
  Dit probleem ben ik verder nog niet tegengekomen op internet.
  Iemand enig idee hoe ik dit kan oplossen?

 • Wesley Fabry

  26 september 2015 om 10:26

  @mascha heb je al eens geforceerd herstart? http://www.appletips.nl/de-meest-voorkomende-ios-problemen-oplossen-met-een-geforceerde-herstart/

 • m.meijers

  26 september 2015 om 10:43

  Hoe zet ik nieuwsmeldingen uit?
  Ik heb niets met Ad.nl en nu.nl en toch krijg ik hier berichten van.

 • Wesley Fabry

  26 september 2015 om 10:44

  @m.meijers dat doe je zo: http://www.appletips.nl/ios-9-nieuws-in-spotlight/

 • Mascha

  26 september 2015 om 10:49

  @wesley ja al geprobeerd omdat ook de geluiden van veel apps het niet meer doen (ook nog niet opgelost) ….

 • Inge

  26 september 2015 om 11:26

  Ik wil een email van gisteren inzien krijg ik ineens een bericht dat het niet gedownload kan worden van server! Het spookt op mijn iPad ! Had ik het maar nooit geüpdatet iOS 9 !

 • Wesley Fabry

  26 september 2015 om 11:28

  @inge het beste is je Mail account te verwijderen en opnieuw toe te voegen via instellingen ▸ Mail, contacten, Agenda’s. Ik las wel dat veel POP3-accounts hier last van hebben. Pop is natuurlijk iets van uit de vorige eeuw, misschien toch een alternatief zoeken? http://genius.appletips.nl/discussion/2109/mail-geeft-na-een-dag-melding-dit-bericht-is-niet-gedownload-van-de-server

 • maxim

  26 september 2015 om 16:27

  Steeds als ik iets van media wil verzenden via WhatsApp, gaat het volume op 0. Dus als ik bijvoorbeeld een foto verzend via WhatsApp, hoor ik de muziek van spotify niet meer. Dan moet ik dus weer het volume verhogen omdat die op 0 staat

 • Wesley Fabry

  26 september 2015 om 17:57

  @maxim is momenteel geen oplossing voor en is momenteel wachten op een update voor whatsapp.

 • Art

  26 september 2015 om 20:21

  Na de ios9 update blijf ik maar op de mailbutton 13 zien. Dit zou volgens de iphone ongelezen mail zijn, maar dat is mij een raadsel want ik kan ze niet vinden. Best irritant.
  Iemand die hier ook last van heeft.? En evt de oplossing?
  Alvast dank!

 • Wesley Fabry

  26 september 2015 om 20:27

  @art dat probleem had ik ook, Mail account verwijderen en opnieuw toevoegen is de enige oplossing..

 • Art

  26 september 2015 om 21:44

  @Wesley, daar was ik al bang voor.
  Dank je Wesley. Apple not ,-)

 • Vincent

  26 september 2015 om 22:37

  Sinds de update verschijnen boven het toetsenbord steeds 3 woordsuggesties bij typen en hij Kievit standaard de middelste. Dat is engels en dus verkeerd want overal staat nederlands als hoofdtaal. Super irritant want ik moet nu ieder getypt woord nog eens aanklikken in die woordenbalk om het goed te laten verschijnen. Mail tikken duurt zo een eeuwigheid. Autocorrect uitzetten is een opposing, maar dat vond ik soms juist wel handig. Hij moet gewoon Nederlands kiezen. Hoe fix ik dat?

 • GT

  26 september 2015 om 22:42

  Ik heb een ipad 3 (ios 9) heb hier in itunes een reservekopie gemaakt.
  Deze reservekopie heb ik op mijn nieuwe ipad air gezet.

  Nu had ik een aantal problemen na ios 9 op mijn ipad air:

  – bij de app store icoon staat er 7 updates, maar er valt niets te updaten..
  – ik heb in de app store mijn apple id uitgelogd (dit zou zogenaamd een ander probleem verhelpen?) maar kom er nu helemaal niet meer in …
  – ben in de icloud uitgelogd, kom er ook niet meer in..

  Wachten wel weer op een volgende update……

 • Caroline

  26 september 2015 om 22:45

  Sinds de update naar ios9 op mijn iPad 2, die overigens compleet vast liep en ik al mijn gegevens kwijt was, worden ook de fotos vanuit iCloud niet meer gesynchroniseerd. Iemand suggestie hoe dit op te lossen?

 • Art

  27 september 2015 om 0:02

  @wesley
  Beide mail accounts verwijderd en opnieuw toegevoegd.
  Nu staan er 568 ongelezen op de mailbutton, en zijn niet weg te krijgen.

  Spijt van deze update!
  Apple doe hier wat aan, want dit gaat nergens over als ik dit gehele forum doorblader.

 • Marcel

  27 september 2015 om 2:04

  Update gedaan naar IOS 9, er wordt nu plotseling gevraagd naar een wachtwoord terwijl ik nergens een wachtwoord heb opgegeven!

 • CUCA

  27 september 2015 om 14:03

  Ik zie opeens maar 5 dagen in de weekkalender op mijn Ipad mini. Hiervoor kon ik 7 dagen kiezen. Om bij het weekend te komen is heel lastig, je scrolt meteen door naar de volgende 5-daagse week. Ik mis mijn weekenden….

 • Mon van Kessel

  27 september 2015 om 14:19

  De voor wegvallende WiFi oplossingen werken niet. Wij hebben 2
  Ipad mini’s. Stilstaand beeld, niet inladen van programma’s, bedorven games. Na IOS 8 geen tv kijken via de Horizon app meer mogelijk, na Ios9 veel meer problemen. Blijkbaar is 16Gb te weinig voor de genoemde upgrades, maar zelfs kennissen met 32 GB ondervinden deze problemen. Ik wil graag downgraden naar vóór IOS 8

 • Joep

  27 september 2015 om 14:34

  Ondertussen ben ik zelf gaancspitten en heb de oplossing gevonden voor het emailprobleem mbt. het niet downloaden van de server.
  De meestebvan ons hebben een pop3 en die werkt niet goed met ios9. Je kunt heel gemakkelijk een nieuw account aanmaken met imap. KPN geeft een heel goede uitleg van de te nemen stappen. Het kost ongeveer 5 minuten van je tijd encde mail werkt weer als vanouds.

 • petra

  27 september 2015 om 17:06

  Hoi, sinds een week heb ik ios 9 geinstaleerd, en nu ineens op dit moment doet mijn iphone6 het niet meer, ik kan nergens op klikken en swipen en uitzetten kan ik m ook niet ( moet ik voor swipen.) heel iritant. Weet iemand wat ik kan doen?

 • Anja

  27 september 2015 om 17:28

  Sinds de update die ik vandaag geinstalleerd heb op mijn iphone 5 , heb ik op Instagram een probleem met reacties plaatsen. Ik zie alleen de eerste zin verschijnen die ik typ.. heeel vervelend! Wat kan ik daaraan doen?

 • Mark

  27 september 2015 om 19:23

  Na de update word in de standaard agenda app op mijn Ipad, zaterdag en zondag niet meer getoond. Kan nergens vinden waar ik dit kan veranderen. Hoor graag de oplossing.

 • Tine

  27 september 2015 om 19:41

  ik heb IOS 9.0.1 maar sinds ik IOS 9 heb, blijft mijn toetsenbord heel lang vasthangen als ik van het Nederlands toetsenbord naar de emoji toetsenbord wil gaan, en omgekeerd .. ik heb er alles aan geprobeerd maar het blijft vasthangen elke keer ..

 • Ed Kestens

  27 september 2015 om 19:56

  Bij niet storen staan de letters door elkaar heen van van tot en de tijd

 • Karin

  27 september 2015 om 21:45

  Ik heb iOS 9 geïnstalleerd. Nu heb ik 4000 mails in mijn inbox. Heb deze verplaatst naar prullenmand. Als ik de prullenmand leeg,gaat alles weer naar mijn inbox . Iemand een idee??

 • Bart Sassen

  28 september 2015 om 12:05

  Zat de afgelopen week in het buitenland en mijn KPN maandbundel van 200 mb ging er snel door dus voordat ik gevonden had dat het door het “systeem” kwam had ik voor veel apps de mobiele data uitgezet (ook voor Safari). Ik kan ze nu met geen mogelijkheid meer aanzetten.
  Vervolgens de IOS 9.0.1. erop en dat maakt dus ook niets uit.
  HELP !!

 • stephanie

  28 september 2015 om 12:35

  hoi ik heb nu iOS 9.0.1 en nog steeds kan ik geen apps in mijn mobiel data aanzetten…. heb ook de pan instellingen opnieuw in te stellen maar het helpt niets…

  ik word hier gek van.

 • david

  28 september 2015 om 15:28

  Noem mij een mierenneuker, maar ik vind de volgende dingen zeer irritant;

  – als ik de instellingen app open, dan opent het menu zich halverwege het scherm. ik moet dus altijd naar boven scrollen als ik bijvoorbeeld vliegtuigmodus wil aanzetten of wifi wil aanzetten of uitzetten
  – als de iphone is uitgevallen vanwege een lege batterij en ik laad de telefoon op zie ik de instellingen app tussen ‘actieve’ apps staan, terwijl ik bij 5% altijd alles afsluit en de telefoon ‘leeg’ laat lopen
  – bij ‘berichtgeving’ blijven whatsapp meldingen staan terwijl ik deze wel al heb geopend. met berichtgeving bedoel ik het overzicht wat je krijg als je op je home scherm naar benede swiped.

  wie herkent deze issues?

 • michelle

  28 september 2015 om 17:16

  Ook ik heb problemen met ios 9..
  Het begint onderhand een beetje vervelend te worden!
  Instellingen > Mobiel netwerk..
  Apps die ik aanzet op het mobiele netwerk worden weer uitgezet zodra ik het instellingen scherm weer wegdruk.. Dat betekend dus dat ik de helft mijn apps alleen kan gebruiken op wifi!

  Telefoon loopt af en toe vast. Zowel op apps etc, maar ook op whatsapp!

  Ook heb ik het probleem die hierboven al gemeld is door meerdere mensen qua muziek.. Bij sommige handelingen word opeens het volume op 0 gezet.

 • ijpma Loes

  28 september 2015 om 17:23

  Er worstelen foto gevraagd maar dat is vergrendeld hoe los ik dat op

 • ijpma Loes

  28 september 2015 om 17:38

  Er wordt bij de App BIC Picture een foto gevraagd maar als ik er een maak of kies en wil sturen krijg ik een vergrendeling heb al een App gekocht omdat ik dacht dat het een goedkopere versie was maar nee hoor kan geen foto erbij doen mag ik aub een oplossing

 • Wesley Fabry

  28 september 2015 om 17:43

  Jullie moeten niet vergeten dat niet-Apple apps ervoor moeten zorgen dat hun apps compatible zijn met iOS 9 en voldoende onder de beta’s wordt getest. Dat hebben niet alle ontwikkelaars gedaan, daardoor ervaren vele nu problemen. Whatsapp is een mooi voorbeeld, hun zijn altijd veeeeel te laat met hun updates. Hier kan Apple niets aan doen, ontwikkelaars hebben 4 maanden de tijd gehad.

 • Wesley Fabry

  28 september 2015 om 17:56

  Mogelijke oplossingen voor het mobiele datanetwerk probleem

  • zorg dat mobiele data actief is via instellingen – mobiel netwerk
  • schakel vliegtuigmodus in en uit (instellingen)
  • ga naar instellingen – algemeen – beperkingen – mobieldatagebruik – sta wijzigen toe is ingeschakeld (beperkingen niet actief? Maak het dan eerst actief)
  • herstel netwerkinstellingen via instellingen – algemeen – stel opnieuw in
  • herstart je iDevice meerdere malen
  • verwijder de app met problemen, herstart je iDevice en installeer hem opnieuw

  Mocht dat niet helpen, herstel je idevice: 

  Sluit je iDevice dan aan je Mac of PC met USB-kabel. Laat hem aangesloten, druk thuisknop en aan/uit-knop in tot het Apple logo verschijnt (±10 seconden). Druk dan op ‘Herstel’ om je iDevice te herstellen, volg de stappen op het scherm. Nadat je iDevice is hersteld kun je een reservekopie uit iTunes of iCloud terugzetten.

  Als dit niet lukt dien je opnieuw je iDevice te herstellen en dan hem als nieuw te installeren. Je moet dan alle apps opnieuw downloaden vanuit App Store ▸ Updates ▸ Aankopen en alles opnieuw instellen naar eigen wensen.

 • John

  28 september 2015 om 19:38

  Zojuist de ipad-air2 geupdated van IOS 8 naar IOS 9. En dat -zoals aanbevolen- gedaan via itunes. Dat lijkt prima gelukt, maar…. ik krijg geen verbinding meer met itunes! Geadviseerd wordt itunes bij te werken naar een nieuwere versie…
  Echter de versie die ik heb (12.1.2.27) is volgens itunes ook de nieuwste versie. Ik weet uit een eerder bericht dat er nieuwere versies zijn, maar (kennelijk) niet meer voor Vista, waar ik -tot volle tevredenheid- nog op draai. Kennelijk moet ik dus nu een nieuwe laptop kopen of komt Apple nog tot inkeer. Ik voel mij gepakt!

 • Luisa

  28 september 2015 om 21:58

  Hallo,

  Is er al een oplossing voor het probleem met het inschakelen van internet voor je apps?
  Nadat ik bv de ns app inschakel en naar de app toe ga, is er geen internet verbinding. Als je dan vervolgens terug gaat naar instellingen- mobiele netwerken, Is internet voor de ns app weer uitgeschakeld .. (Dit gebeurt ook bij de rest van de apps)
  Erg vervelend!..

  Echter, internet voor whatsapp en snapchat ( wat ik altijd aan heb staan voor internet) blijven wel aan, en kunnen ook niet meer uitgechakeld worden voor internet..

 • Peggy

  29 september 2015 om 8:17

  Ik kan op de Facebook app geen foto’s meer openen. De app sluit iedere keer af. Hoe kan dit?

 • Wesley Fabry

  29 september 2015 om 8:24

  @John, de meest recente versie is 12.3.0 en is helaas alleen beschikbaar voor windows 7 of later. Beste dan even bij iemand anders je iPad aan iTunes te hangen of langs gaan bij een Apple Store.

  @peggy Heb je de app al eens verwijderd en opnieuw gedownload, is het dan opgelost?

 • Daan serfhos

  29 september 2015 om 9:25

  Hallo,

  Wij hebben verschillende Apple apparaten. Hier zijn verschillende storingen op.
  iPhone 6 en iPad apps niet installeren of updaten
  iPhone 4s geluid doet het niet meer. (Al wel geforceerd herstart alleen geen effect)

  Kan ieman mij helpen.

 • Linda Lapian

  29 september 2015 om 11:50

  Ik kan sinds de update 9.0.1. Geen foto’s uit Facebook meer bewaren op mijn IPad! Het is de nieuwste versie iPad!

  Willen jullie mij alstublieft helpen hoe dit op te lossen??

  Alvast bedankt

  Linda Lapian

 • Edwin

  29 september 2015 om 11:59

  Ik heb op mijn 5S het probleem dat als ik een oproep gemist heb, de melding in het hoofdscherm (het 1tje of 2tje, enz bij de tegel) niet meer weggaat. Je moet echt op het telefoontje drukken, dan bv contacten kiezen en dan weer terug naar recent en dan is de melding weg. Voorheen was het genoeg om recent te openen en dan ging de melding weg.

  Instelling of bug???u

 • Elisabeth

  29 september 2015 om 12:50

  Ik ben slechtziende en maak gebruik van de voice -over op mijn Iphone6,
  na de update van IOS9 werkt hij niet meer in een functie op facebook , als ik mijn status wil wijzigen en daar bv .wil aan toevoegen hoe ik me voel of wat ik kijk , eet of drink zegt de stem enkel maar ‘zoek naar ‘ nam al contact op met Apple maar tja die weten van niets laat staan hoe het opgelost kan raken mocht dat ooit al het geval zijn…heb al spijt van de update en ze zeiden dat er ook geen weg terug is naar IOS 8.. zwaar teleurgesteld omdat ze zo hoog oplopen met de toegankelijkheid voor mensen zoals ik :-(

 • Wesley Fabry

  29 september 2015 om 13:32

  TomTom heeft een update uitgebracht voor hun apps, hierdoor zullen deze niet meer in het Engels worden weergegeven. Download de update vanuit de iOS App Store ▸ Updates.

 • Mon

  29 september 2015 om 13:53

  Ter verduidelijking enkele programma’s waar problemen mee zijn na de upgrade IOS 9 en 9.01:
  Gamecenter werkt niet meer, Boom-beach is vaak niet in te laden, hapert en crasht en gecrashte games zijn verloren games, hay-day hapert en crasht tijdens de game, NU nieuws hapert en crasht, soms met melding “geen internetverbinding of serverfout 55” , weer online hapert en crasht, Clash of clans laadt vaak niet, hapert en crasht tijdens de game, Google Earth loopt vast, Google translate zet de vertaling in zeer grote letters half op het scherm, scrollen hapert en loopt vast, ook tijdens dit bericht, tv op de ipad middels Horizon werk niet meer (sinds iOS 8), vaak wordt tijdens het gebruik het scherm zwart, enz. enz. Beide Ipads zijn hersteld middels de hestelmodus en opnieuw ingesteld, alles opgeschoond, en regelmatig geheel uitgezet. Niets helpt. De WiFi verbinding is uitstekend op alle andere -niet Apple apparaten- zoals eerder gezegd, op beide Ipad mini’s zit 16 GB geheugen en er staan weinig apps of foto’s op de Ipad.
  Wie ondervindt ook zoveel problemen na de upgrade? En is dit alles te verhelpen?

 • Simone

  29 september 2015 om 16:32

  Was eerst mijn update al vastgelopen op iphone4s, nu gereset naar 8.4.1 maar mijn Apple id en wachtwoord ben ik kwijt. Heb wel Apple-id en wachtwoord voor iPad. .na vaak proberen is nu mijn Apple id op mijn iPhone inactief……ik wordt verwezen naar appleid.apple.com maar ik kom NERGENS. Help? Ding in de hoek smijten of de grond in trappen???? Of iemand nog een ander idee?

 • Austin

  30 september 2015 om 2:37

  Na update iOS 9, werkte de schuif niet meer. Opnieuw opstarten middels homebutton en bovenste knop. Nu functioneert hij weer wel.

 • Marja

  30 september 2015 om 4:34

  Na het installeren van de nieuwste update 09.01 herkent mijn ipad mini de oplader niet meer! Scherm meldt de volgende tekst: ‘dit accesoire wordt mogelijk niet herkend’. Wat kan ik hieraan doen?! Hoe dit te verhelpen?!

 • Wesley Fabry

  30 september 2015 om 7:27

  @marja een originele kabel kopen :-)

 • Jenga

  30 september 2015 om 13:23

  Hoi hoi,

  Sinds IOS9 kan ik apps die een update nodig hebben, niet meer updaten!
  Heeft iemand anders dit probleem ook? en liever nog, wat kan ik eraan doen?
  Ik krijg meldingen dat ik apps moet updaten maar zodra ik erop klik laden ze heel traag en halverwege krijg ik de melding dat het niet gaat lukken en of ik het opnieuw wil proberen. iPad (heb iPad 3) aan/uit gezet, geheugen gewist, etc.
  Hoop dat iemand de oplossing weet!
  thanks alvast!

 • Driekes

  30 september 2015 om 15:48

  Ik heb ios 9.1 op mijn Iphone 6 geïnstalleerd. Nu geeft hij bij mijn contacten iedere keer de gehele exchange lijst weer. Ik heb alle vinkjes uitgedaan en alleen die bij contacts aan laten staan en dan heb ik de gewenste lijst weer. Echter als ik dan opnieuw de contacten open staan alle vinkjes weer aangevinkt en heb ik de hele exchange lijst weer. Iemand een idee wat ik fout doe ?

 • Aad

  30 september 2015 om 17:28

  zelfde probleem als Joep, email bestanden worden eenmalig gedownload en zijn benaderbaar. Volgende dag de melding ” niet gedownload van server”.
  iPad air.
  Email met bestanden verdwijnen dus, gelukkig nog een pc met windows.
  Provider is ziggo met een account van casema.nl

 • Wesley Fabry

  30 september 2015 om 19:10

  Apple heeft zojuist een update uitgebracht voor iOS 9, deze lost het Mobiele datanetwerk probleem op. iOS 9.0.2: http://www.appletips.nl/software-update-ios-9-0-2-nu-te-downloaden/

 • Jeanette

  30 september 2015 om 20:32

  toeval of??
  Mijn home knop werkt niet meer op mn iphone s5…

 • Quinten

  30 september 2015 om 20:42

  @Jeanette, de laatste update kan je altijd eens instaleren. Ook kan je AssistiveTouch inschakkelen, dit zal het handelen wel even verhandelen: http://www.appletips.nl/thuisknop-home-button-iphone-repareren/ . Kan je niet navigeren naar de Instellingen app, omdat je in een andere app zit, kan je de iPhone herstarten, hij komt dan terug naar het homescherm.

  Wil het toch niet lukken kan je de startknop kalibreren: open een standaard app, houd vervolgens de sluimerknop in tot de schuifbalk verschijnt, laat de sluimerknop los en druk vervolgens op de startknop om nu de startknop te kalibreren.

 • Henriette

  1 oktober 2015 om 7:22

  Hallo Wesley, ik heb sinds een week een iphone 5. Daarop eerst ios 9 ginstalleerd en daarna reserve kopie van mij oude iphone4 terug gezet. Leek allemaal goed te gaan. Echter bleken er gisteravond in eens eengroot aantal contacten te zijn verdwenen. Ik heb de eerder gemaakte reservekopie een paar keer weer teruggezet, maar het blijft hetzelfde.
  Heb je enig idee?
  Ik zit nu op io 9.0.2.
  ps ik heb mijn oude iphone gedeeltelijk leeggehaald en het lijkt erop dat de contacten die daar nog instaan ook alleen op mijn telefoon zichtbaar zijn. Maardoor het terugzetten van eerste reservekopie zou dat toch weer oude contacten moeten opleveren?
  Ik hoop dat je me kunt helpen. Alvast bedankt voor je reactie.

 • Wesley Fabry

  1 oktober 2015 om 8:32

  @Henriette alles hangt er vanaf hoe je de contacten hebt opgeslagen, lokaal? Dan vrees ik ervoor dat je ze kwijt bent. Als je gebruikmaakt van iCloud en je hebt hier je contacten in bewaard dan kun je deze procedure (klik hier) toepassen.

 • Henriette

  1 oktober 2015 om 10:51

  Bedankt voor je snelle antwoord Wesley. Ik ga er mee aan de slag. Ik denk ook dat dit niet met ios 9 te maken heeft maar met het feit dat op mijn oude telefoon wel de contacten zijn opgeschoond, maar de overige apps niet goed zijn aangepast. Zoals bv Whatsapp. Ik heb mijn oude telefoon nu sowieso helemaal leeggemaakt en ik ga verder proberen om via Icloud en/of de backup e.e.a. te herstellen. Nogmaals bedankt!
  Gr. Henriette.

 • Mon

  1 oktober 2015 om 13:03

  Ter verduidelijking enkele programma’s waar problemen mee zijn na de upgrade IOS 9 en 9.01:
  Gamecenter werkt niet meer, Boom-beach is vaak niet in te laden, hapert en crasht en gecrashte games zijn verloren games, hay-day hapert en crasht tijdens de game, NU nieuws hapert en crasht, soms met melding “geen internetverbinding of serverfout 55” , weer online hapert en crasht, Clash of clans laadt vaak niet, hapert en crasht tijdens de game, Google Earth loopt vast, Google translate zet de vertaling in zeer grote letters half op het scherm, scrollen hapert en loopt vast, ook tijdens dit bericht, tv op de ipad middels Horizon werk niet meer (sinds iOS 8), vaak wordt tijdens het gebruik het scherm zwart, enz. enz. Beide Ipads zijn hersteld middels de hestelmodus en opnieuw ingesteld, alles opgeschoond, en regelmatig geheel uitgezet. Niets helpt. De WiFi verbinding is uitstekend op alle andere -niet Apple apparaten- zoals eerder gezegd, op beide Ipad mini’s zit 16 GB geheugen en er staan weinig apps of foto’s op de Ipad.
  Wie ondervindt ook zoveel problemen na de upgrade? En is dit alles te verhelpen?
  bovengenoemde opsomming is helaas van deze site verdwenen.
  Na de laatste upgrade, iOS 9.0.2 is er nog steeds geen verbetering voor de ipad mini.

 • Rene

  1 oktober 2015 om 13:36

  Bij mij kan ik in de maandweergave van de agenda geen dag meer selecteren. Het de app reageert niet op de selectie. Er is niets mis met het scherm, want ik kan wel andere iconen selecteren.

 • Raymond

  1 oktober 2015 om 17:19

  Ik heb een IPhone 6 plus en sinds update naar IOS 9.01 krijg ik eigenlijk bij iedere app die ik voor de eerste keer aanklik eerst een zwart scherm. Druk daarna homeknop in en dan weer de app en dan doet hij het wel. Heel vreemd….Ook Siri doet eigenlijk nagenoeg niets meer…zwijgt in ieder geval in Nederlands

 • Wilma

  2 oktober 2015 om 9:59

  Ik heb een iphone 5 en na de ios 9.01 update kn ik wel mijn mail binnen halen maar de inhoud word niet gedownload van de server. Iemand een sugestie??

 • Eline

  2 oktober 2015 om 10:43

  Na de update naar ios9 ben ik ineens al mijn documenten in pages kwijt. Help?!?!?!??!!!!!

 • Margrietvdv

  2 oktober 2015 om 15:51

  Na de iOS9 update ben ik alles uit mijn agenda-app kwijt! De agenda is nu helemaal leeg, en had er heel veel in staan… Hebben hier meer mensen last van, of heeft iemand een idee hoe ik het terug zou kunnen krijgen?!
  @Jacqueline, ik las dat jij hier ook last van had, heb je dit al opgelost?

 • Hilde DS

  2 oktober 2015 om 18:38

  @ Wesly,
  Is er een oplossing voor het probleem dat ik mijn Iphone 4S na update met IOS9 .0.2 niet meer kan synchroniseren via Itunes met mijn Imac OX 10.6.8 (die de nieuwere versie van itunes niet ondersteunt als ik het goed begrijp)?
  Ik zag de vraag al een paar keer terugkomen maar zie het antwoord niet.

 • KarinSO

  2 oktober 2015 om 23:49

  Zonet ios 9 op mn ipad2 gezet, helaas eerst heel veel weg moeten gooien om te kunnen installeren, downloaden en installeren duurde ontzettend lang, maar uiteindelijk was ie klaar. Ik dacht, kan ik eindelijk eens siri proberen, zit dat er niet op, ook de “zoekpagina” heb ik niet (zoals de ipad3 van mijn man), ik heb alleen mijn twee pagina’s met apps. Is er iets mis gegaan met installeren?

 • H de Vries

  3 oktober 2015 om 7:21

  Sinds de update naar IOS 9 werken een aantal apps niet meer en heb deze opnieuw moeten kopen, maar bij de apple klantenservice wordt doodleuk gezegd is een andere versie dus betalen maar, 1 app werkt helemaal niet ook niet na deze opnieuw gekocht te hebben, is dit het toekomstige beleid van Apple? Geld uitkloppen en geen service geven, ben hier erg boos over.
  Het gaat om een IPAD air.

 • Wesley Fabry

  3 oktober 2015 om 8:54

  @hilde we hebben het al een paar keer voorbij zien komen, vermoed dat het een ‘bug’ van Apple is, Apple moet de functionaliteit voor oudere Macs ondersteunen.. We hopen dat dit snel zal gebeuren..

 • Hilde DS

  3 oktober 2015 om 13:06

  Bedankt voor je antwoord Wesley! Afwachten dan maar …. grrrr

 • Lenie

  4 oktober 2015 om 10:36

  Ik heb de update gisteren pas geïnstalleerd.
  Maar het lukt nu niet meer om PDF documenten te openen.
  Is dat een bekend probleem?

 • Anneke

  4 oktober 2015 om 20:24

  Help! Mijn iphone 5s viel sinds gister steeds plotseling uit… Ik heb een itunes-reservekopie gemaakt en vervolgens alle instellingen gewist. Nu wil ik de iphone configureren als nieuw maar hij maakt geen verbinding met mijn itunes!!! Ik heb windows 10 en sinds vandaag de nieuwste versie van iTunes. Kan iemand mij helpen hoe ik de reserverkopie weer terug kan zetten? Wat is dit frustrerend!!!!

 • Wil

  4 oktober 2015 om 21:37

  Bij upgrade 9.0.2 van mij IPhone krijg ik bij het icoon van de e-mail een getal van aantal ongelezen e-mails te zien, terwijl ik alle e-mails van al mijn e-mail account op gelezen heb gezet. Hoe los ik dit op?

 • Wesley Fabry

  4 oktober 2015 om 21:39

  @wil dat had ik ook, account verwijderen en opnieuw toevoegen is de enige oplossing.. Instellingen – mail, contacten, agenda

 • Ballerie

  4 oktober 2015 om 22:28

  iOS 9.xx is de slechtste versie wat Apple ooit heeft uitgebracht. Top getest, maar niet heus. Elk jaar maar weer een nieuwe versie met de nodige ellende, nou ik update pas als er ter minste 4 updates zijn uitgbracht en, als de klachten daarna verdwenen zijn. Tja dan zijn er ook nog mensen die roepen dat het niet aan Apple ligt, kom op hardware en software zouden toch perfect op elkaar afgestemt moeten zijn. Ontwikkeling, fabricage en testen gebeurd toch allemaal binnen 1 en dezelfde bedrijf genaamd APPLE. Nee dit is echt zo amateuristisch als maar kan. Mijn volgende tablet wordt een Surface pro, was juist minder Microsoft gaan gebruiken, maar krijg nu het gevoel dat het bij Apple niet beter is, sinds ze elk jaar maar weer nieuwe versies uitbrengen.

 • Eric

  4 oktober 2015 om 22:39

  Succes ballerie, we spreken je dan weer over een jaartje of 2 ;-) office werkt niet meer in El Capitan of iOS 9, maar he dat ligt aan Microsoft, niet aan Apple.. Oke er zijn problemen die na twee weken zijn opggelost door apple door twee updates.. Zitten we boven op, maar jij bent zo prefect, net als Microsoft..

 • PGR

  5 oktober 2015 om 13:49

  Hi, heb een iPad Air en iPhone 6, beiden op 9.0.2. Ik kan nu geen reservekopieen meer maken naar iCloud:

  Op mijn iPhone kan ik iCloud-reservekopie niet aanzetten. Hij geeft dan: Er is een probleem met het inschakelen van iCloud-reservekopie. Foto’s worden ook niet naar iCloud geupload (fotobibliotheek), terwijl die optie wel aan staat.
  Op mijn iPad staat iCloud-reservekopie wel aan, maar als je op ‘Maak nu reservekopie’ klikt, dan doet hij het niet.

  Als ik bij opslagbeheer van iCloud klik, zie ik ook geen reservekopieen, foto’s of andere bestanden staan, alleen mail. Ik heb ruim voldoende ruimte op iCloud (50GB vrij).

  Denk dat het sinds 9.0 is foutgegaan (medio september is de laatste kopie gemaakt). Wat heb ik al geprobeerd:
  – alle oude reservekopieen verwijderen
  – uitloggen en inloggen op iCloud
  – toestellen uit en aanzetten

  Hebben jullie nog een oplossing?

 • Stefan

  5 oktober 2015 om 15:15

  Hi,

  Ik wou zojuist m’n toestel updaten naar ios 9.0.2, echter blijft hij nu hangen tijdens het laden. Ik heb de “recovery mode” optie ook geprobeerd, maar het Apple logo blijft ervoor staan. Zowel “werk bij” al “herstel” mochten niet baten.

  iemand tips?

  Bij voorbaat dank!!

 • Maryse

  5 oktober 2015 om 21:36

  gesproken berichten (opgenomen via dictafoon) die ik in andere afspeellijsten plaats lukt in itunes maar zijn niet langer zichtbaar in die afspeellijst op mijn iphone 5S.

 • Loes

  6 oktober 2015 om 19:17

  Aantal dagen heb ik de ios 9 gedownload op mijn 4s. Er was niks aan de hand. Behalve mijn wifi. hij wilt nergens verbinden of kan niet eens iets vinden. Ik heb al geprobeert alle netwerken te verwijderen… Lukt het nog steeds niet. Geprobeert locatievoorziening uit te zetten… Hielp ook niet.
  Vanochtend kreeg ik de update 9.0.2, en dacht yes, nu zal het wifi-probleem wel worden opgelost. maar helaas…
  hij doet het nog steeds niet, en weet ook niet meer wat ik er mee kan doen

 • sonneke

  6 oktober 2015 om 23:17

  Hoi wesley, heb niet alle berichten doorgelezen want waren er wel heel veel dus weet niet of het al eerder gevraagd was. Ik heb ios 9.0.2 maar heb nergens die nieuwe emoticons tussen staan?! Heb emoji toetsenbord er wel op staan. Enig idee hoe dit komt?

 • Wesley Fabry

  6 oktober 2015 om 23:22

  @sonneke de nieuwe emoji’s komen pas in iOS 9.1 binnenkort dus..

 • sonneke

  7 oktober 2015 om 11:38

  Super! Thanxs wesley

 • r.brouwer

  7 oktober 2015 om 13:11

  Dag,
  Na de laatste update (9.0.2) op mijn ipad mini is mijn toetsenbord wederom vertraagd in Pages. Dit is uitermate irritant omdat ik deze dagelijks gebruik bij klanten.
  Ik heb dit eerder gehad na een update en was na de vorige update verholpen.
  Echter met deze laatste update is het weer vertraagd en alleen in Pages.
  Kan iemand mij helpen?
  Alvast bedankt.

 • corry

  7 oktober 2015 om 21:55

  Net update Ios 9.0.2 op iphone 5s gezet. Nu geen namen meer in het logbestand van de gekozen nummers. Al staan deze personen allemaal in mijn contactlijst. En mijn agenda is helemaal leeg. Ook via icloud niet terug te zetten vanaf mijn ipad.

 • Lenie

  7 oktober 2015 om 22:04

  @r.brouwer

  Ik gebruik ook pages op mijn iPad mini.
  Geen problemen met een traag toetsenbord.
  Probeer eens een harde reset te doen.
  Dus thuisknop en aan/uit-knop tegelijk indrukken tot het apple logo verschijnt.

 • Rikus

  8 oktober 2015 om 15:21

  Hallo

  Ik heb iOS 9 ook op mijn iPhone 6 Nu heb ik dat de berichten die binnen komen soms wel geluid en soms ook niet heel raar
  Kan ik daar wat aan doen

  Mvg Rikus

 • Stef

  8 oktober 2015 om 17:59

  Bij mij werkt alles,alleen valt het geluid vaak weg en kan ik het alleen terug werkend krijgen door een harde reset

 • Stef

  8 oktober 2015 om 18:21

  Sorry mijn vraag vergeten, zou hier een oplossing voor zijn?

 • Jan

  9 oktober 2015 om 9:06

  Hoi, vanmorgen wilde mijn zoon een spelletje verwijderen dat hij nooit meer speelt. Drukt erop, gaat bibberen en het moment dat ie op het kruisje tikt, slaat de ipad vast en kun je niets meer doen dan alleen een harde reset…. Zijn er andere manieren om een spelletje weg te krijgen?

 • Wesley Fabry

  9 oktober 2015 om 9:13

  Het geluidprobleem komt vast door WhatsApp, deze hebben eerder deze week een update uitgebracht die dit probleem heeft opgelost normaal.

  @Jan, dat kan zeker. Ga naar Instellingen ▸ Algemeen ▸ Opslag en iCloud-gebruik ▸ Tik bij ‘Opslag’ op ‘Beheer opslag’ ▸ Zoek in de lijst naar het spel en tik erop ▸ Tik daarna op ‘Verwijder app’.

 • Kasper

  9 oktober 2015 om 9:32

  Sinds de laatste update van iOS9 ben ik de tijd en datum kwijt bovenin op mijn beginscherm..
  Is er een mogelijkheid om dit ergens in te stellen of iets dergelijks..
  Ik grijp nu best vaak mis om even de tijd te checken

 • Wesley Fabry

  9 oktober 2015 om 9:33

  @kasper, kun je een schermafbeelding maken en even uploaden? http://postimage.org aan/uit-knop en thuisknop tegelijk indrukken.

 • Kasper

  9 oktober 2015 om 9:37

  http://postimg.org/image/be133nli7/
  Normaal moet daar bovenin dus de tijd en datum staan..
  Maar dat is dus weg sinds de update

 • Wesley Fabry

  9 oktober 2015 om 9:42

  Erg vreemd, kan normaal alleen via jailbreak gewist worden. Pas eens de datum en tijd aan via instellingen – algemeen – datum en tijd..

 • Kasper

  9 oktober 2015 om 9:45

  Geen succes helaas..

 • Jan

  9 oktober 2015 om 9:47

  @Wesley Fabry gelukt! Hartelijk dank. Scoor ik straks weer punten mee bij mijn zoontje als ie thuis komt….😃

 • Wesley Fabry

  9 oktober 2015 om 10:21

  @kasper dan zou ik het ook niet weten, misschien kunnen ze helpen op http://genius.appletips.nl

  @jan top! 👍

 • Charis

  11 oktober 2015 om 17:02

  Help!!!
  Na de update ben ik al mijn agenda-gegevens kwijt!
  Ik heb morgen een afspraak gepland en kan dus het uur niet meer terugvinden!
  Kan iemand mij aub helpen?
  In ieder geval al heeeeel hard bedankt!!

 • Corry

  11 oktober 2015 om 20:01

  Kan iemand mij helpen hoe ik verbinding kan maken met game center nadat ik op mijn gloednieuwe IPad IOS 9 heb geïnstalleerd.
  Hij loopt alleen maar vast en de rest is ook niet ok.

 • freeke

  12 oktober 2015 om 14:45

  Evh en deenja, hoe hebben jullie dit opgelost want ik heb hetzelfde probleem

 • yo

  15 oktober 2015 om 9:00

  hi,
  is er al een oplossing voor het volgende:
  bij ‘berichtgeving’ blijven whatsapp meldingen staan terwijl ik deze wel al heb geopend. met berichtgeving bedoel ik het overzicht wat je krijg als je op je home scherm naar beneden swiped.

  David heeft dit op 28 september benoemd en ik heb hier ook last van.
  in de chats blijven het aantal ongelezen berichtjes staan terwijl ik ze al heb gelezen en moet ik naar beneden scrollen vanaf het moment dat de update van IOS is gedaan.

 • jens

  16 oktober 2015 om 15:26

  als ik naar telefoon ga loopt die vast ik kan nog wel op de home knop drukken en weg doen en als ik naar instellingen ga en dan op telefoon klik loopt dat ook vast. wie kan me helpen

 • ans

  16 oktober 2015 om 23:17

  Veel spijt van de update naar IOS 9 op mijn iPad.
  Had het nooit moeten doen.
  iPad is sloom geworden, liep ook een keer vast . Internet is vrijwel niet meer te gebruiken, omdat het een halve minuut duurt voor een ingetypte letter verschijnt. Waardeloos….

 • Jan

  17 oktober 2015 om 21:32

  na updaten naar ios 9 werkt de microfoon en oorspeaker niet meer, telefoon gaat wel over en ik kan wel bellen maar niks hoeren en zeggen.

  iemand ervaring hiermee??

 • Lenie

  18 oktober 2015 om 19:18

  Ik heb nog steeds het probleem, dat na de laatste update, het openen van PDF formulieren erg moeilijk is geworden.
  De ene keer gaat het openen heel normaal, een andere keer gaat het scherm gelijk op zwart.
  Weet iemand een oplossing?

 • Dik

  20 oktober 2015 om 19:16

  Na de update van 9.0.2 heb ik nog steeds dat hij vast gaat lopen. Na 30 sec. gaat hij verder. Ik werk met een iPad 2 is hier wat aan te doen?

 • Bas

  20 oktober 2015 om 21:47

  Ik heb problemen met bellen met nieuwe iPhone 6 s , ik kan de contacten die er instaan wel bellen, maar sommige contacten mij niet, hij gaat dan wel over bij hun maar bij mij geen inkomend gesprek, iemand oplossing ?

 • Philippe

  21 oktober 2015 om 13:12

  iphone 6 loopt 2 minuten voor ???ios 9.0.1 staat op automatisch
  reeds eens afgezet en terug aan zonder succes
  iemand oplossing ?

 • Wesley Fabry

  21 oktober 2015 om 19:23

  Het Game Center probleem is opgelost in iOS 9.1: http://www.appletips.nl/apple-brengt-update-ios-9-1-os-x-el-capitan-10-11-1-en-watchos-2-0-1-uit/

 • Nico

  22 oktober 2015 om 0:46

  Beste Wesley,
  Probleem met iOS 9 Google translate in safari op de Ipad.
  De vertaling is supergroot en niet meer te gebruiken.
  Graag een oplossing.

 • Wesley Fabry

  22 oktober 2015 om 9:31

  Nico, je kunt hem gebruiken in dekstopweergave: http://www.appletips.nl/ios-9-de-desktopsite-opvragen-in-safari/ of gebruik de gratis google translate app: Google Translate’ van Google, Inc. https://appsto.re/nl/kT-Ty.i

 • Marianne van Erp

  22 oktober 2015 om 13:30

  Hoi Hoi,

  Ik heb al enige tijd het probleem (ik denk vanaf de update) dat mijn e-mails allereerst gewoon te lezen zijn, maar even later niet meer gedownload kunnen worden van de server met uiteraard deze melding: Dit bericht is niet gedownload van de server. Daarnaast zijn deze berichten ook moeilijk te verwijderen.

  Is hier een oplossing voor? Nooit last van gehad en de laatste weken wel.

  Groeten,

  Marianne

 • Nico

  22 oktober 2015 om 13:34

  Beste Wesley,
  Dank voor je snelle reactie.
  De desktopweergave maakt geen verschil.
  Als ik via Safari bij de zoekopdracht “vertaal” selecteer, dan is de vertaling supergroot en eigenlijk niet bruikbaar.
  Bij ios 8…werkte dit super.
  Ik hoop dat je nog meer mogelijkheden hebt om dit op te lossen.
  Met dank en vriendelijke groet,
  Nico.

 • Philippe

  22 oktober 2015 om 14:15

  Tijdsverschil 2 minuten is opgelost met update 9.1

 • kim

  23 oktober 2015 om 20:41

  sinds ik heb geupdate naar ios 9 krijg ik elke x de melding dat ik gebeld ben door nummer zonder nummerherkenning en zelfs 1 x vanuit Tonga ( verder op de wereld kun je niet) elke x heb ik mijn telefoon gewoon in m’n hand en heb ik geen melding gekregen dat ik gebeld wordt. toch staat er een gemiste oproep. ik heb geen itunes account en m’n telefoon is niet gekoppeld aan andere apparaten. ik had wel de hele tijd wifi problemen maar die heb ik nu opgelost dmv deze website bedankt daarvoor!

 • Jolanda

  24 oktober 2015 om 16:09

  Na een nieuwe simkaart(met 4G) en het updaten van iOS 9.0.2 doet mijn telefoon app het niet meer. Ondertussen de iOS 9.1 geüpdatet, maar helaas geen verschil. Hij loopt vast laat geen namen zien en kan niet naar mijn contacten of een onbekend nummer bellen.
  Heb hem ook via i tunes gesynchroniseerd en de herstel knop gebruikt, maar helaas hielp dit ook niet.
  Wie kan mij helpen?

 • Jeannette

  25 oktober 2015 om 0:08

  Hoi, bij mijn iPhone 5S blijft de tijdzone laden, bij datum en tijd. ‘Stel automatisch in’ staat aan maar bij tijdzone blijft dat rondje maar gaan. Hoe is dit op te lossen?
  Op m’n iPad staat Amsterdam, beide iOS 9.1 update.
  Groetjes Jeannette

 • Maarten

  25 oktober 2015 om 10:10

  Hallo,

  Ik kan al een tijdje het telefoon menu niet in komen. Hij opent wel in het homescreen maar ik kan er nix mee. Bij de instellingen opent, telefoon, helemaal niet. Hard reset en herstellen heeft niet geholpen.

  Iemand een oplossing voor dit probleem ? Zou graag weer kunnen bellen..

  BVD !

 • Maarten

  25 oktober 2015 om 12:15

  Probleem inmiddels verholpen :)

 • Berber

  25 oktober 2015 om 14:57

  Weet iemand hoe je je documenten op pages terug haalt? Na ik de update heb gedaan zijn ze allemaal weg😞 Sommigen zeggen dat je ze opnieuw moet downloaden maar hoe?! Plsss help

 • Anna

  25 oktober 2015 om 15:11

  Ja dat probleem heb ik ook

 • Karen

  25 oktober 2015 om 16:57

  Wat een waardeloze update! Mijn Ipad functioneert gewoon niet meer! Loopt aldoor vast, kan touchscreen vaak niet gebruiken en apps werken niet meer! Kom maar snel met een nieuwe update!!!

 • Marloes

  27 oktober 2015 om 10:47

  Sinds de update kom ik niet meer in m’n gedownloade week-agenda app.. Alle afspraken die er in stonden zijn weg.. 😖
  De app geeft aan dat ik geen toegang heb en dat ik het kan aanpassen via ‘instellingen’ en dan ‘privacy’.. Nou ik kan aanpassen wat ik wil, maar er gebeurd helemaal niks.. Harde reset gedaan, werkt ook niet… Help!!

 • janspoorm

  27 oktober 2015 om 13:52

  Mijn i-pad 2 heeft problemen met de tekstverwerking. Bij het intypen van een tekst komen er de vreemdste woorden uit. Hoe los ik dit op?

 • ruud

  28 oktober 2015 om 13:27

  ipad gen1 van mn ouders:
  update naar ios 9 gedaan.
  Vraagt nu voor toegangcode bij aanzetten.
  Deze is nooit gebruikt geweest of geactiveerd geweest?
  0000 werk niet en ipad wil nu 60min geeninvoer van code meer hebben (ps ipad heeft wel zelfde itunes account asl mn oude iphone4)

  mn ouders kunnen nu de ipad niet gebruiken
  Hoe fix ik dit?

 • Gridje

  28 oktober 2015 om 14:41

  sinds gisteren avond blijft mijn iphone 5 ineens op zoeken staan. hij herkent geen simkaart meer. Smorgens moest ik nog mijn simkaart unlocken en savonds ineens geen netwerk meer. Als ik kijk bij aanbieder staat deze er ineens ook niet meer bij. Ik heb mijn simkaart in een andere gsm geprobeerd daar werkt deze gewoon. Mijn iphone ziet dus van het een op het andere moment geen simkaart meer en blijft op zoeken staan. Ik heb al wat gezocht op internet naar de oplossing maar helaas nog niets gevonden. Er staat ios 9.1 op. Ook heb ik de iphone uit en aan gezet.

 • Inc

  28 oktober 2015 om 23:18

  Ik probeer al de hele dag mijn de software-update voor iOS 9.1 uit te voeren maar krijg steeds een melding met fout met updaten. Ik heb werkelijk alles geprobeerd zoals de soft reset van mn toestel (home knop en aan/uit knop 10sec ingedrukt houden) is er iemand die mij kan vertellen wat ik zou kunnen doen😕
  Ik heb op het moment in het buitenland dus heb hier helaas ook geen pc met itunes erop…

 • bleh

  1 november 2015 om 20:09

  Hoe krijg je de laatste update eraf

 • Dorothea

  1 november 2015 om 20:21

  Ik heb een iPad Air en vorige week is die geupdate naar 9,1 dit icm een los bluetooth toetsenbord. Normaal gesproken maakt het toetsenbord verbinding met de iPad en dan gaat het schermtoetsenbord weg, nu blijft het altijd in beeld… dit is niet handig! Ook heb ik nu steeds spellingscontrole die niet goed werkt, ik typ mijn naam en de iPad verandert dat in heel iets anders… steeds alles overnieuw typen is echt niet leuk… wie heeft hier de tip voor??

 • Frits

  4 november 2015 om 16:00

  Update naar IOS 9 is en DRAMA. Op de eerste plaats vraag ik niet om een update, maar om van het irritante berichtje “er is een update” af te zijn ten lange leste toch maar gedaan. Resultaat: ik kan niets meer. Toestel loopt vast in een lus Icloud-sleutelhanger waar ik niets mee kan
  Vorige updat ben ik naar de winkel moeten gaan omdat ik al mijn gegevens kwijt was. Via -e-mail mijn telefoonnummers terug gekregen.
  Een donkerrode kaart voor Apple.
  Wie helpt?

 • ferdy

  4 november 2015 om 19:58

  Hallo,

  Sinds een paar weken iets raars met mijn Iphone 6S.
  De icoontjes gemiste oproep, nieuwe whatsapp en nieuw facebook icoontje gaan niet weg.

  Als ik dus naar mijn gemiste oproepen ga en weer terug naar het startscherm dan blijft de telefoon een iccontje geven dat ik een gemiste oproep heb. Dit gebeurt ook bij facebookberichten, voicemails ect.

  Er iritand omdat je denk dat je iets nieuws hebt terwijl je het al hebt gezien…

  Is hier een oplossing voor?

 • Jesse

  6 november 2015 om 16:52

  Bij mij was mijn Instellingen ineenkeer weg toen het uit een mapje haalde wat moet ik nu doen om hem weer terug te krijgen

 • Harry

  8 november 2015 om 19:51

  Krijg telkens een zwart scherm op mijn ipad2 als ik een spel speel of op Facebook zit , maakt eigenlijk niet uit wat ik doe na +\_ 15 min. Zwart beeld .
  Duurt een aantal seconden , dan is de app afgesloten en kan ik weer opnieuw de app starten .
  Ook het scrollen gaat vaak met horten en stoten , lijkt wel of de iPad een geheugen probleem heeft gekregen na de update . 😭

 • Migchielsen

  9 november 2015 om 9:50

  Als ik de wis knop gebruik bovenin moet ik mij overal weer inloggen met mij wachtwoort. Fb zeer irriterend.

 • Karin

  13 november 2015 om 10:47

  Mijn app-store doet niets. Kan niet updaten en niet downloaden.
  Versie 9.1 op de Iphone 5c.
  Iemand een suggestie?

 • i.deklein

  16 november 2015 om 9:51

  Lees hier dat mensen met Ipad 2 upaten naar ios 9.
  Volgensmij werkt het updaten ( beperkt ) va ipad 3 en hoger.
  Apparaten die niet meer ondersteund worden zou ik geen update geven die blijven op de oude ios prima hun werk doen.

 • Car

  16 november 2015 om 12:10

  Sinds de update va ios 8.3 op mijn idevice, iPad 2, loopt de iPad geregeld vast en/of crasht. Direct na de update werd het scherm zwart en was herstellen via itunes de enige optie. Met IOS 9 had ik dit probleem niet maar je raadt het al, ios 9.1 en ik zit weer met hetzelfde probleem. Scherm zwart, iPad idle, ga zo maar door. Nu al een uur bezig proberen de downloads via iTunes binnen te halen, maar dit gaat zo tergend traag dat ik nu al tweemaal opnieuw mijn iPad heb moeten herkoppelen aan iTunes. Ik lees dat dit te maken heeft met de hoeveelheid junk die achterblijft van eerder updates en oude programma- onderdelen. Hoe krijg ik deze weg? en wat kan ik doen om niet na elke update ( bij wijze van) mijn hele iPad opnieuw te moeten installeren alsmede backups ( die overigens ook niet synchroniseren?!?) terug te moeten zetten?

 • Sabrina Abdelaziz

  23 november 2015 om 20:57

  Na de iOS 9 update heb ik problemen met bellen.
  Als ik bel of gebeld word, dan hoort diegene na een minuut of minder niks meer. Ik hoor diegene nog wel aan de telefoon.
  Heeft er iemand een oplossing?

 • Kees

  26 november 2015 om 5:36

  IS HIER AL OPLOSSING VOOR.?
  Dit probleem al eerder gemeld door Jeroen: 19 september 2015 om 11:29
  Heb (inderdaad zonder er voldoende bij na te denken) iOs 9 op mn iPad 4 gezet, omdat ik dat advies kreeg. Sluit nu de ipad aan op mn iMac (OSX 10.6.8) met iTunes 11.4 (18) (nieuwere is er niet voor dit systeem) en ik kan mn iPad niet meer synchroniseren. Moet namelijk dan een nieuwere versie van iTunes hebben, maar die werkt niet op dit systeem. En ik ben niet van plan een nieuw syteem aan te schaffen. Heb al uitknop en startknop tegelijkertijd gedrukt tot applelogo verschijnt, maar krijg niet de kans om de boel terug te zetten.
  Weet iemand raad?

 • Dianne

  13 december 2015 om 21:38

  Ik heb sinds de iOS update hetzelfde probleem als Ferdinand en Bas met mijn iPhone 5c. Het touchscreen reageert niet, of heel traag. Met het drukken op de aan/uit knop was het steeds te verhelpen, daarna werkte hij wel (even).
  Maar het werd steeds erger, en nu lukt ook ‘schuif om te ontgrendelen’ niet meer.
  Met wat moeite is het me toch gelukt om de telefoon te resetten (op momenten dat hij wel even reageerde), en ik heb de laatste reservekopie terug gezet. Helaas heeft dit niet mogen baten. Nog steeds reageert het touchscreen niet goed.
  Is hier een oplossing voor? Ik baal er ontzettend van, telefoon is nog maar iets meer dan 2 jaar oud! En ook laatste iOS update heeft dus niet geholpen.

 • Carmen Hunger

  16 december 2015 om 6:40

  Ik heb een spelletje per app in de app store gedownload. Maar die app manipuleert mijn IPad. Het scherm gaat een eigen leven leiden. Hoe kan ik zo’n app rapporteren op verdenking van een virus? Zijn er anderen die dit probleem herkennen van Piana Tiles 2?

 • Rene

  16 december 2015 om 16:55

  Hallo, heb zelf een 5S, na de update naar IOS9 problemen met touchscreen, kan soms niet bellen, traag…bij mijn vriendin met 4S, voor de update alles ok, na update kan niet meer handsfree bellen, microfoon doet het niet, hetzelfde voor FaceTime verder ook trager geworden, terwijl er verbetering wordt beloofd! Ik was altijd trots op Apple, maar begin langzamerhand het vertrouwen te verliezen! btw iPad Air is ook trager en schermaanrakingen werken soms niet, moet verschillende keren iets aanklikken en blijft hangen op willekeurige wegpagina’s , kortom erg veel spijt van deze update! harde reset werkt ook niet!

 • Mozes louwrier

  30 december 2015 om 18:36

  Ik heb een iphone 5 iOS 9.0.2, en ik heb sinds de update last van m’n touch screen die het niet meer doet, vooral na een foto bekijken of na op youtube een filmpje bekijken. Daarna kan moet ik m’n telefoon uit zetten en dan weer aan dat werkt maar dit wil ik niet 10x om de 20 seconden willen doen!

  Iemand een idee hoe ik dit kan fixxen? (Enige vorm van reset werkt niet, telefoon uitzetten en app verwijderen en dan downloaden werkt ook niet)

  A.U.B. Help me de irritatie slaat toe!

 • Martijn

  3 januari 2016 om 12:27

  Sinds de nieuwe update wordt mijn Polar V800 niet meer herkend met bluetooth………Heeft iemand hier een oplossing voor???????

 • Miki

  4 januari 2016 om 19:20

  Beste appeltjes,
  Opeens kan ik geen muziek meer afspelen met mijn iPod via het doc-station, zowel niet met de iPod als de iPad. Ik heb sterk het vermoeden, dat dit komt door mijn laatste update op beide apparaten naar IOS 9. Zou dit kunnen en wat moet ik er aan doen? Ik ga geen nieuwe doc-station kopen, want het ding is nog prima in orde met een goed geluid.
  (Damn, ik begin bijna een beetje een hekel aan dit fruit te krijgen de laatste tijd, en die film over SJ vond ik ook al waardeloos. ;-)

 • Andrea

  14 januari 2016 om 23:32

  Mijn Bluetooth werkt niet op mijn iPhone 6s met de update 9.2 hij blijft maar laden, dus kan hem niet eens aan zetten.
  Wat te doen? Herstellen enz al gedaan

 • Danny

  15 januari 2016 om 10:11

  Blijkbaar nog geen oplossing voor Airdrop !!!
  Airdrop werkt NIET tussen IOS9 (op mijn iphone) en MAC Yosemite !! en wel tussen IOS8 (op mijn ipad) en Yosemite !
  Blijkbaar is airdrop ineens onbelangrijk… iedereen maar focussen op die apple-watch…

  Heb in het verleden steeds bij een upgrade altijd problemen ondervonden.

  Heb nu wel duidelijk schrik gekregen om de laatste versies te installeren, vermits er steeds weer zaken op duiken die met een vorige versie wél werkten.

  Stel da je een zaak hebt met MACs, dan zou ik daar niet willen werken…
  Vind ik wél een steeds terugkerend nadeel bij apple…

 • Markc

  24 januari 2016 om 21:43

  Ik heb vandaag de update naar de laatste iOS 9.2.1 gedaan, maar heb nu geen geluid meer. Ook niet na geforceerd uitzetten. Met koptelefoon heb ik wel geluid.

  Help!!! S.O.S.!!!

  Wat nu?

  Iemand een idee? Tip?

 • Leroy

  27 januari 2016 om 21:36

  Als ik mij zoek balkje wil indrukken op internet dan gaat die van zich zelf naar het hoofdmenu iemand idee hoe ik dot stop?

 • MDA

  4 februari 2016 om 10:37

  Sinds de installatie van iOS 9.2.1 werkt de Bluetooth van mijn iphone4s niet meer.
  HELP….
  mda

 • EB

  9 maart 2016 om 21:40

  Ook bij mij werkt de Bluetooth niet meer na installatie IOS 9.2.1 op iphone 6. alle instellingen op iphone al gewist en opnieuw ingesteld met reserve kopie.. Niks helpt.. Iemand ideeën ? Baal ontzettend dat carkit nu niet werkt!

 • nb

  13 maart 2016 om 17:57

  Mijn dochter (5c) heeft exact hetzelfde als Gridje, (na unlocken sim, zoeken naar netwerk en simkaart onbekend en simkaart werkt wel in andere telefoon.

  Al een oplossing Gridjes? of iemand anders de gouden tip. (reboot werkt niet)

 • Wesley Fabry

  15 maart 2016 om 8:49

  als je problemen hebt met je SIM dan kun je het beste je provider raadplegen voor hulp.

 • Denise

  20 maart 2016 om 3:44

  Van de week ios 9.2.1 geïnstalleerd. Nu geen geluid meer van muziek, filmjes etc. Geluid van telefoon doet het wel en met headset muziek luistern ook. Alles al geprobeerd, harde reset en herstellen, nada resultaat. Nu weer oude reservekopie terruggezet. Wil weer terug naar eerdere versie, hoe doe ik dat. Prombleem komt door deze update. Wordt hier chagrijnig van. Help!

 • Alifuru

  21 maart 2016 om 9:14

  Heb de iphone al sinds model 3G, nooit echt problemen gehad die ik niet kon oplossen, maar nu met de iphone 6 plus op ios 9.2.1, wordt ik helemaal gestoord. Id knop werk niet meer en geen mobielnetwerk..

  Ben wet dat betreft echt wel een apple man, maar dit probleempje daar wordt ik wel een beetje moedeloos van.

  zat eerder veilig op ios 9.0.2, maar die wordt helaas niet meer ondertekent door apple dus downgrade is geen optie.
  Misschien naar een wat latere ios gaan die wel nogsteeds ondertekent wordt😜ben alleen niet bekend met ios na 9.0.2, dus dat gaan we maar ff uitproberen
  Mzzl en geluk iedereen met de zoveelste shit van apple

 • Alifuru

  21 maart 2016 om 9:24

  Ps. klote updates, daar blijven veelste veel bugs in achter. Apple moet gewoon een schone update doorvoren. Schiet toch niet op zo.

  Vorige week net met oude iphone 5 verkocht en dan krijg je dit😖😖😖
  Nu dus maar op zoek naar een android telefoon, een backup phone blijft toch van belang, want je weet maar nooit met die updates. Je zit zo een week of meer zonder je dure iphone.

  👊

 • Wesley Fabry

  21 maart 2016 om 9:35

  Alifuru, dan maar herstellen en geen back-up terugzetten. Kan goed zijn dat daar de fout in zit: http://www.appletips.nl/iphone-ipad-of-ipod-touch-herstellen-via-dfu-of-recovery-mode/

  PS: deze week komt iOS 9.3 👍

 • Joery Winkel

  3 april 2016 om 15:58

  Ik heb een iPhone 6S met IOS 9.3.1 alleen blijft mijn App Store wit als ik deze open. Ik kan nog wel switchen tussen uitgelicht, hitlijsten, ontdekken, zoeken en updates alleen is er niks te zien. Behalve bij updates, hier kan ik alles nog gewoon bekijken. Dit heb ik al sinds IOS 9.3 en dacht dat het wel weg zou gaan bij IOS 9.3.1 maar niet dus.. Iemand enig idee?

 • Stoneone

  2 mei 2016 om 19:04

  Hoi,
  Ik heb een oude ipad 2 en na een harde reset is hij automatisch ge-updated naar IOS 9.3 en nu staat er steeds de melding: geen service , in de linker bovenhoek, kan ik dit oplossen of wat moet ik daar mee doen?

 • Johan

  12 mei 2016 om 18:19

  Gister nieuwe update op mijn 5s gezet (ios 9.3.1). Sinds de update krijg ik geen geluiden bij het ontvangen en versturen van mail/ sms/ ont – vergrendelen, etc. Vervelend! Ik ben alles nagegaan: instellingen- geluiden-. Alles staat op groen (aan) en de tonen zijn niet veranderd sinds de vorige ios. Hoe kan ik het probleem oplossen? Bvd

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!