19 april 2015

YosemiteOS X 10.10.3: De huidskleur van emoji’s aanpassen

Liever een emoji met je eigen haarkleur? Een kerstman met een andere huidskleur of wil je een Apple Watch gebruiken als emoji? Het is mogelijk vanaf iOS 8.3 en OS X 10.10.3 Yosemite. Apple biedt nu de mogelijkheid om de emoji’s persoonlijker te maken.

Wanneer je emoji’s gebruikte in bijvoorbeeld de berichten applicatie was het nog al redelijk omslachtig om emoji’s toe te voegen. Apple heeft de gehele weergave aangepast en vanaf nu kun je eindeloos scrollen om alle thema’s te raadplegen. Daarnaast zijn er enkele nieuwe emoji’s toegevoegd en kun je de bepaalde emoji’s aanpassen.

Het emoji-toetsenbord kun je in de berichten applicatie activeren door op het gezichtje te klikken naast het tekstveld. Daarnaast kun je ze vrijwel in iedere applicatie waar tekst ingevoerd kan worden de emoji’s raadplegen via menublak ▸ Wijzig ▸ emoji en symbolen. Daarnaast kun je ze ook raadplegen met de toetscombinatie ctrl + cmd⌘ + spatiebalk.

emojiosx

Standaard zijn de emoji’s geel, maar de 'mensen' kun je vanaf nu een andere huidskleur geven. Handig als je graag jezelf wilt matchen met een emoji of gewoon omdat het kan. Om de huids- en/of haarkleur wilt wijzigen dien je enige momenten te klikken op de emoji (ingedrukt houden) tot het pop-up venster opent. Vervolgens kun je een andere emoji raadplegen. Daarnaast kun je bij het thema 'Objecten en symbolen' ook de nieuwe Apple Watch, iPhone en Mac gebruiken als emoji.

Meer over Emoji kun je hier terugvinden.Reacties


  • AlbertTCB

    22 april 2015 om 22:02

    Is er een mogelijkheid om een standaard huidskleur te kiezen? Nu blijft het maar op die gekke gele variant staan

Een reactie toevoegen: