16 april 2015

OS X: Alleen vensters tonen van een geselecteerde app met één klik

algemeen OS X logo

Wanneer je druk bezig bent op je Mac kan het voorkomen dat je opeens het overzicht kwijt raakt door alle openstaande vensters. Door de chaos ben je opzoek naar het juiste venster van een bepaalde applicatie. Je kunt er dan voor kiezen om vensters af te sluiten die je niet gebruikt, maar soms kan dit gewoon niet.

Op dat moment kun je gebruikmaken van een handige optie in OS X, het is namelijk mogelijk alle vensters te verbergen op één applicatie na.

Druk hiervoor de toetscombinatie cmd⌘ + option⌥ in en klik vervolgens op de applicatie waarvan je de vensters wilt zien. Onmiddellijk worden alle vensters van andere applicaties verborgen behalve van de applicatie waarop je geklikt hebt.

allesverbergencombi

Het zelfde effect kun je behalen met de toetscombinatie cmd⌘ + option⌥ + H, dan worden alle vensters verborgen behalve die van de actieve applicatie.

Meer over OS X kun je hier terugvinden.Reacties


  • Daniël uit Rotterdam

    16 april 2015 om 19:29

    Ga ik proberen! Heeft er ook weleens iemand hier het probleem dat met alt tab van bijvoorbeeld Finder naar iPhoto/Photo of ITunes de Finder venster dan toch blijft “hangen” voor het gekozen programma? Alleen F3 werkt dan nog…

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!