7 februari 2010

OS X: Bestanden terughalen uit de prullenmand

Mac OS X 10.6 Snow leopard bied je de mogelijkheid om bestanden die zich in de prullenmand bevinden eenvoudig terug te plaatsen naar hun originele locatie.

Het terugplaatsen van de bestanden kan je vanuit het prullenmand venster op drie manieren uitvoeren. Voor alle drie de manieren selecteer je een bestand of map in de prullenmand die je terug wilt plaatsen. Gebruik hierna één van de onderstaande opties.

1. Klik op de knop 'Taak' in de Finder toolbar en selecteer de optie 'Zet terug'.

2. Control+Klik (of rechtermuisknop) en selecteer de optie 'Zet terug'.

3. Gebruik de toets combinatie cmd⌘ + ⌫ (backspace).

Met de toets combinatie uit punt 3 kan je overigens ook bestanden en mappen direct naar de prullenmand verwijzen in reguliere Finder vensters.Reacties


 • Tom

  7 februari 2010 om 10:24

  Ik gebruik ook 10.6.2 en heb deze opties nergens. Hoe komt dit??

 • Iwan

  7 februari 2010 om 13:40

  Bij mij is de zet terug functie ook nergens te bekennen ik gebruik ook 10.6.2. Enig idee hoe ik dat aan kan zetten?

 • Richard

  7 februari 2010 om 13:44

  De “Zet terug”-optie zoals in de afbeelding verschijnt pas wanneer er een bestand of map in de prullenmand is geselecteerd.

 • L

  7 februari 2010 om 16:09

  Het valt mij op dat de “zet terug”-optie niet voor alle bestanden/locaties beschikbaar is. Zo lijkt deze optie permanent niet te werken voor bestanden die in de Downloadmap stonden. Zijn er meer mensen die daar ervaring mee hebben?

 • Hans R

  10 februari 2010 om 18:39

  Bestanden welke zich in de download folder bevonden laten zich inderdaad niet met de “zet terug” optie terug zetten, bestanden uit andere folders wel.. vreemd..(10.6.2)

 • enm

  25 juli 2010 om 20:10

  ik heb dat ook, ik heb per ongeluk wav bestanden uit itunes ook uit de finder-map gewist, en nu kan ik ze niet meer terugzetten uit de prullenmand. de ‘zet terug’ functie is gewoon grijs of staat niet in het menu.

 • hanneke

  1 september 2010 om 21:59

  Grrr, ja. Het geldt ook voor bestanden uit de itunes mappen en de photobooth.
  Helaas, een minpunt gevonden!

  De bestanden zijn wel terug te slepen, maar dit is wel beduidend meer werk….

 • Charlotte

  11 december 2010 om 1:52

  Ik heb een probleem.. Ik dacht even plaats te maken op men computer en heb die mappen van “vandaag”, “gisteren” en “de voorbije week” allemaal in de vuilbak gegooid (dacht dat het een soort “cookies” waren :s). Veel dingen begonnen daardoor niet meer zo goed te werken (vnl muziek en fotos). Ik heb al alles terug gekopieerd en in een map op men bureaublad gestoken maar probleem is dat de locatie van alles dus gewijzigd en dan bestanden niet meer worden gevonden. Heb men vuilbak nog niet geleegd en zou dus heel graag alles terug op zen oorspronkelijke locatie krijgen maar ik werk met OS X 10.5.8. Kan iemand mij aub helpen?

 • moes

  29 augustus 2011 om 0:34

  Kun je ook op je iphone bestanden terughalen? Gr. moes

 • Inez

  25 november 2011 om 15:05

  En wat als je je prullenbak ook geleegd hebt?.. Valt er dan nog iets terug te halen?:S

 • Robin

  19 december 2011 om 22:46

  @Inez Ik heb ook mijn bestanden uit mijn prullenbak verwijderd… En ik wil ze graag terug. zou iemand ons kunnen helpen aub …

 • Harry Dirks

  2 augustus 2014 om 13:44

  Bij het verwijderen dubbele audio bestanden uit iTunes verdwenen ongeveer 800 muziek bestand naar de prullenbak.
  Bij proberen te herstellen kan ik deze functie nu nergens meer vinden.
  Ik zou alleen alles kunnen verwijderen.
  Wie kan me helpen om de herstel functie te vinden?
  Met dank aan zij/hij die me kan helpen.
  met groet,
  Harry Dirks

 • Bob Duindam

  21 februari 2015 om 17:55

  Ik gebruik 10.6.8 en heb duplicaten via MacKeeper verwijderd. Alleen niet slechts de duplicaten, maar ook het origineel (waaronder systeembestanden). De zet terug optie is nergens te herkennen of te gebruiken (sneltoetscombi).
  Als ik een ander bestand (via de finder functies) verwijder is de Zet Terug optie wel te gebruiken!
  Wie weet de oplossing?

Een reactie toevoegen: