12 september 2014

MavericksOS X: Drie manieren om de Niet storen-functie te activeren

os x algemeenMet behulp van de Niet storen-functie in OS X kun je tijdelijk de meldingen van het berichtencentrum uitschakelen. Dit is handig als je even druk bent voor je werk of school, maar ook tijdens presentaties wanneer je Mac aan een extern scherm hangt. De Niet storen-functie kun je op drie verschillende manieren raadplegen.

De bekendste is rechtstreeks via het berichtencentrum, veeg met behulp van twee vingers van de rechterkant van je trackpad naar links om het berichtencentrum te activeren of via het berichtencentrum icon. Scroll vervolgens naar beneden in het berichtencentrum om de Niet storen-knop te activeren.

Daarnaast is het ook mogelijk de Niet storen-functie gepland in/uit te schakelen, ga hiervoor naar  ▸ Systeemvoorkeuren ▸ Berichtgeving ▸ Niet storen. Pas vervolgens de tijd aan bij de optie 'Schakel niet storen in' en activeer deze. Wil je liever geen meldingen ontvangen in synchroniseerde weergave met een TV beamer, schakel dan de gelijknamige optie in.

nietstorenactiveren

Als laatste kun je ervoor kiezen om deze functie in te schakelen met behulp van een toetscombinatie. Ga hiervoor naar  ▸ Systeemvoorkeuren ▸ Toetsenbord ▸ Toetscombinaties ▸ Mission Control. Vink hier in de lijst de optie 'Schakel niet storen in of uit' en klik op de optie 'Geen' om een toetscombinatie in te stellen. Deze kun je zelf bepalen door gebruik te maken van de functietoetsen (cmd⌘/option⌥/etc) en een letter of andere toets.

Meer over Berichtencentrum kun je hier terugvinden.Reacties


  • Gerard Wassink

    12 september 2014 om 9:51

    Alt-muisklik op het berichten-centrum-symbooltje in de menu-balk is de snelste optie om Niet-Storen in of uit te schakelen. Die miste ik nog even… ;-)

  • Wesley Fabry

    12 september 2014 om 10:36

    @Gerard Goed van je opgemerkt, die waren we inderdaad vergeten, komt vast omdat we die het vaakst gebruiken en het nauwelijks nog opmerken :P

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!