21 december 2015

El CapitanOS X El Capitan: Het Spotlight venster terug in het midden plaatsen

spotlight icon voor OS X/iOS

Vanaf OS X El Capitan kun je het Spotlight venster verplaatsen, dit kan in verschillende situaties handig zijn. Wanneer je Spotlight verplaatst blijf hij enige tijd op deze plek.

Standaard staat Spotlight in het midden van je scherm, door hem te verplaatsen blijft hij enige tijd op deze plek staan. Ook kun je de grootte aanpassen zodat je meer content kunt weergeven in het Spotlight venster. Misschien wil je de grootte herstellen en Spotlight terug in het midden (standaardwaarde) plaatsen. Hoe je dit doet lees je hieronder terug.

Activeer Spotlight door op het vergrootglas te klikken of met behulp van de toetscombinatie cmd⌘ + spatiebalk. Wanneer je Spotlight hebt gewijzigd van grootte en plaats kun je dit herstellen door het vergrootsglas in de menubalk gedurende enige momenten ingedrukt te houden.

Spotlight herstellen in OS X

Automatisch wordt het Spotlight venster hersteld en opnieuw in het midden geplaatst. Zo kun je weer vanaf een schone lei starten.

Spotlight kun je verplaatsen door in het zoekveld te klikken en het venster te slepen. De grootte van het venster kun je alleen verticaal aanpassen door de rand onderaan het venster na beneden te slepen.

Lees ook: Een slimmere spotlight in OS X El CapitanReacties


Er zijn nog geen reacties op dit bericht!

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!