Menu

7 juni 2015

OS X: Een Wi-Fi netwerk vergeten en verwijderen

airport icoon

Openbare netwerken zijn fijn, maar niet als je er steeds mee verbonden wordt terwijl je bijvoorbeeld liever je persoonlijke hotspot wilt gebruiken omdat deze net iets sneller is. Je Mac zal altijd de voorkeur geven aan een vertrouwd Wi-Fi netwerk waar je al eens verbinding mee hebt gemaakt.

Via OS X kun je makkelijk een Wi-Fi netwerk vergeten, meld je aan op het netwerk en hou de option⌥-toets ingedrukt. Klik terwijl je de knop indrukt op het Wi-Fi icoon in de menubalk van OS X. Selecteer hier de optie ‘Verbreek verbinding met [naam netwerk]’.

hoe netwerk vergeten OS X

De verbinding wordt verbroken en je kan een andere raadplegen of je persoonlijke hotspot. Wanneer je een netwerk of meerdere echt in zijn geheel wilt verwijderen, dan kun je dit doen via  ▸ Systeemvoorkeuren Netwerk ▸ Wi-Fi ▸ Geavanceerd.

Open het tabblad ‘Wi-Fi’ en je kunt bij ‘Voorkeursnetwerken’ opzoek gaan naar de netwerken die je wilt verwijderen. Dit doe je door ze te markeren en daarna op de min-knop te klikken.

Meer over Netwerk kun je hier terugvinden.




Gerelateerde tips:




Reacties


  • Ruud 23 augustus 2016 om 10:54

    Beste forum bezoeker/helper
    Elke keer als ik de elle lange lijst met wifi netwerken weggooi zet mijn macbook ze weer terug na een tijdje, het zijn overigens wifi netwerken waarmee ik ooit verbonden ben met mijn iPhone, mijn macbook gebruik ik enkel thuis

    mijn vraag is : waar kan ik ze verwijderen zodat ik ze ook echt kwijt ben ?
    Groet Ruud,

Een reactie toevoegen: