15 februari 2015

OS X: Onmiddellijk het actieve venster verbergen

algemeen OS X logo

Paniek! Dat kan er soms ontstaan wanneer je aan het surfen bent op het internet of een applicatie op je Mac gebruikt. Niet zo zeer het feit dat er vreemde dingen gebeuren, maar je bent met iets geheimzinnigs bezig dat absoluut niemand mag weten.

Opeens komt er iemand de kamer of kantoor ingerend en je wil absoluut dat niemand ziet waar je op dat moment mee bezig bent, dan is er een reddende toetscombinatie!

verbergvenster

Zodra dit gebeurt gebruik je de toetscombinatie cmd⌘ + H, onmiddellijk zal het actieve venster verdwijnen. Onschuldig dat je bent zal OS X gewoon het eerst volgende actieve venster tonen. Het verborgen venster kun je weer tevoorschijn toveren door in het Dock te klikken op de applicatie waarbij het venster hoort. Verberg je dus een Safari venster dien je op het Safari icoon te klikken om deze opnieuw te tonen.

Meer over OS X kun je hier terugvinden.Reacties


 • PB

  15 februari 2015 om 10:48

  Prima tip, maar werkt helaas niet als je in de schermvullende weergave werkt. Even opletten dus maar….. :):)

 • Klaas Ronner

  15 februari 2015 om 15:51

  Kan handig zijn :)
  Bedankt wederom voor deze nuttige tip.

 • rob

  16 februari 2015 om 23:37

  En als je in het menu van Finder kijkt, zie je daar de optie om alles weer te tonen of nog meer vensters te verstoppen. Deze optie wordt pas zichtbaar zodra je een venster hebt verborgen.

 • Nathalie

  21 maart 2015 om 12:12

  Weten jullie een manier om vensters in schermvullende weergave te minimaliseren? Ik word er gek van dat ik Command+M of Cmd+Options+M niet kan gebruiken in schermvullende weergave. Ik heb o.a. hierdoor echt spijt dat ik een MacBook Air heb gehaald. Ik irriteer me continu ;( In Windows maak ik veelvuldig gebruik van een soortgelijke toetsencombinatie. Wat mis ik dat nu ;(

 • Wesley Fabry

  21 maart 2015 om 14:48

  Dat kan niet omdat je net ervoor kiest hem schermvullend weer te geven, maar met vier vingers van links naar rechts te vegen over het trackpad kom je al een heel eind ;-)

  Toch minimalisere? Dan moet je niet schermvullend werken..

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!