17 februari 2015

OS X: Overbodige tags verwijderen uit de Finder navigatiekolom

Finder icoon

In OS X is het sinds Mavericks mogelijk om tags toe te kennen aan bestanden en documenten in Finder. Dit is handig want zo kun je bijvoorbeeld alle documenten van je werk markeren met een tag of bijvoorbeeld alle foto’s van 2014. De mogelijkheden zijn zelf in te vullen, want jij bepaalt welke tag je koppelt aan bestanden.

Om een tag toe te kennen aan een bestand of map dien met behulp van een secundaire muisklik (rechtermuisknop) het context-menu te openen en selecteer vervolgens de gewenste tag. Daarnaast kun je ook het bestand of map onmiddellijk in de navigatiekolom slepen naar de gewenste tag, automatisch wordt de tag toegekend aan het bestand.

Veel gebruikers vinden het overzicht van al die tags overbodig in Finder of willen er slechts enkele gebruiken. Gelukkig kun je dit aanpassen, hoe lees je in onderstaande procedure.

tagsverbergen

Open Finder en navigeer naar de menubalk. Selecteer hier Finder ▸ Voorkeuren ▸ Tags, vink hier de tags uit die je niet meer wilt tonen in Finder. Daarnaast kun je de naam van tags hier wijzigen, selecteer hiervoor de tag uit de lijst en druk op de enter-toets om gelijk van start te gaan. Via de plus-knop kun je nog meer tags toevoegen.

Wil je Tags volledige verwijderen uit de navigatiekolom in Finder dan volstaat het in het voorkeurenmenu het tabblad 'Navigatiekolom' te openen en de optie 'Recente tags' uit te vinken.

Meer over Finder kun je hier terugvinden.Reacties


Er zijn nog geen reacties op dit bericht!

Een reactie toevoegen: