21 maart 2015

OS X: Wachtwoordsuggesties gebruiken in Safari

Safari icoon

Bij het aanmaken van een nieuw account moet je altijd een wachtwoord opgeven. Het beste is een zo’n moeilijk mogelijk wachtwoord te gebruiken, maar helaas is dat niet altijd even makkelijk. Gelukkig kan OS X je helpen met behulp van de iCloud-sleutelhanger. Wanneer je deze dienst hebt geactiveerd via  ▸ Systeemvoorkeuren ▸ iCloud ▸ Sleutelhanger kun je gebruikmaken van wachtwoordsuggesties.

Wanneer je in Safari een account aanmaakt en deze moet voorzien van een wachtwoord reageert Safari hier onmiddellijk op. Safari geeft je in samenwerking met iCloud-sleutelhanger een wachtwoordsuggesties, deze kun je dan selecteren en zal onmiddellijk worden bewaard in de iCloud-sleutelhanger.

wachtwoordsuggestie

Achteraf zal dan automatisch het wachtwoord worden ingevuld bij het aanmelden met dit account. Mocht dit niet het geval zijn dan moet je het automatisch invullen van formulieren inschakelen. Dit doe je via Safari ▸ Menubalk ▸ Safari ▸ Voorkeuren ▸ Wachtwoorden ▸ vink hier de optie 'Vul gebruikersnamen en wachtwoorden automatisch in'.

Lees ook: Tips voor een veilig en eenvoudig te onthouden wachtwoord

Meer over iCloud kun je hier terugvinden.Reacties


  • DNA75

    21 maart 2015 om 20:32

    Mooie functie maar ik ben toch overgestapt naar dashlane. Dat werkt toch net wat intuïtiever en is ook met touchid te gebruiken op mijn iPhone en op andere computers kan je ook makkelijk via hef web weer inloggen. Allemaal iets completer dan wat Apple biedt.

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!