9 juni 2016

Rocket VPN: Geografisch beveiligde content bekijken

Youtube en andere video diensten worden steeds populairder voor het kijken van premium content. Echter loop je steeds vaker tegen het probleem aan dat content geografisch is beveiligd. Dit komt bijvoorbeeld voor bij muziekvideo's die niet wereldwijd op dezelfde datum worden uitgebracht.

De boodschap: "Voor deze video geldt een rechtenbeperking. Het is daarom niet toegestaan om vanaf uw geografische locatie naar deze aflevering te kijken." of "De video is niet beschikbaar in Nederland" lijkt steeds vaker te verschijnen. Deze melding heeft te maken met de rechten op de video, waardoor deze alleen beschikbaar is in bepaalde landen.

De videodienst of app die je bezoekt detecteert met behulp van je IP-adres waar je bent. Is het een Nederlands IP-adres, dan kan je bijvoorbeeld een video die alleen voor Amerikaanse kijkers beschikbaar is niet bekijken, er is dan sprake van een geografische blokkade.

Geografische blokkade omzeilen met VPN

Om vanuit Nederland toch bepaalde content te kunnen bekijken moet de website van de aanbieder denken dat je vanuit een land komt waarin het bekijken van de video wel is toegestaan.

Om je IP-adres te veranderen naar een buitenlands IP-adres kun je gebruikmaken van een VPN provider zoals Rocket VPN. Via de speciale Rocket VPN app voor iPhone, iPad en Android kun je heel eenvoudig met het omzetten van één schakelaar de VPN verbinding opzetten. Hierbij kun je zelf kiezen vanuit welk locatie (land) je een VPN verbinding wilt opzetten, op dit moment heb je de keuze uit verschillende locaties, waarbij geregeld nieuwe worden toegevoegd.

Rocket VPN voor iOS

Wil je bijvoorbeeld in Nederland graag naar Youtube content kijken welke alleen bedoeld is voor de Verenigde Staten selecteer dan 'United States'. Na het tot stand brengen van de VPN verbinding denkt Youtube dat je in de Verenigde Staten bent en kun je zonder verdere problemen de content bekijken.

Meer dan alleen video-content kijken

Wanneer je gebruik maakt van de RocketVPN dienst dan krijg je ook extra functionaliteit. Zo is je verbinding volledig versleuteld waardoor hackers niet via een publieke Wi-Fi verbinding je wachtwoorden kunnen achterhalen. Daarnaast kun je 'anoniem' gebruik maken van het internet en ben je onzichtbaar voor website-trackers zoals bijvoorbeeld Facebook en advertentie aanbieders.

Snelheid

Bij het bezoeken van het internet via een VPN verbinding zal je vaak merken dat dit ten koste van de snelheid gaat. De door ons geteste toegangspunten werkte feilloos zonder merkbaar verschil in snelheid, alleen wanneer je kiest voor Australië dan krijg je te maken met een hogere latency (vertraging).

Rocket VPN downloaden

Rocket VPN - Internet Freedom Mobile Proxy Privacy Protection

Rocket VPN - Internet Freedom Mobile Proxy Privacy Protection Categorie: Productivity, Utilities
   geen stemmen
Ontwikkelaar: Liquidum Limited
iPad & iPhone  4+  21 MB DOWNLOAD GRATIS

Gratis 500MB RocketVPN verkeer

Rocket VPN geeft je iedere maand opnieuw 500MB aan gratis VPN verkeer, mocht dit niet genoeg zijn dan kun je met behulp van een in-app aankoop onbeperkte data aanschaffen voor € 3,99 per maand of € 25,99 per jaar. Om veilig gebruik te kunnen maken van internet via een publieke hotspot (bijvoorbeeld op vakantie) zal voor de meeste gebruikers de 500MB optie ruim voldoende zijn.

Lees ook: Wat is VPN en hoe werkt het?Reacties


  • Norbert

    9 juni 2016 om 19:59

    “Opera VPN” (gratis) gebruik ik al een tijdje en werkt perfect. Bij deze app ben ik nog geen extra kosten tegengekomen.

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!