18 januari 2013

Simyo: Goedkope SIM-Only abonnementen

simyo-sim-logoWanneer je een losse iPhone of ander toestel koopt is het interessant om eens naar een 'alternatief' abonnement te kijken. Simyo is daar een voorbeeld van.

Simyo is een MVNO (mobiele virtuele netwerk operator) en is onderdeel van KPN. Je maakt met een Simyo simkaart dus gebruik van het KPN netwerk welke bijna overal prima bereik heeft. De kosten van de Simyo Sim Only bundels behoren echter tot de goedkoopste van Nederland.

Omdat je als iPhone gebruiker geen gebruik kunt maken van het standaard formaat SIM kaart geeft Simyo je de mogelijkheid om een Nano of Micro simkaart te bestellen.online adverteren www.zanox.nl

Prijzen en bundels (Mei 2014)

De kosten van de Simyo Sim Only bundels behoren tot de goedkoopste van Nederland. Wanneer je een jaar abonnement afsluit heb je de keuze uit de onderstaande Bel & SMS bundels.

100 min/sms ▸ € 4,- per maand
200 min/sms ▸ € 5,- per maand
300 min/sms ▸ € 6,- per maand
500 min/sms ▸ € 13,- per maand
1250 min/sms ▸ € 17,50 per maand

Hieraan kun je een databundel toevoegen. Het gemiddelde mobiel internetverbruik in Nederland ligt rond de 275MB per maand. Dus bij gemiddeld gebruik zou een bundel van 500MB voldoende moeten zijn. Je kan per maand je bundel naar boven of beneden aanpassen, je kunt echter niet lager gaan dan de bundel die je initieel hebt aangeschaft.

200 MB ▸ € 5,00 per maand
500 MB ▸ € 7,00 per maand
1000 MB ▸ € 10,00 per maand
1500 MB ▸ € 12,50 per maand
2500 MB ▸ € 17,50 per maand

Het is ook mogelijk om een abonnement af te sluiten welke je per maand kunt opzeggen, hiervan liggen de prijzen iets hoger.

De 3G download snelheid van de databundel is 14.4 MB per seconde en de upload snelheid is 2 MB per seconde. Dit zijn marktconforme snelheden zoals ze ook bij veel andere providers worden aangeboden.

Wil je gebruik maken van supersnel 4G met een gemiddelde download snelheid van 20 Mbps dan is dat ook mogelijk. De 4G bundel kun je maandelijks aan of uit kunt zetten en kost € 5 per maand.

Nummerbehoud

Zoals alle anders providers geeft ook Simyo de mogelijk om je GSM nummer mee te nemen. Vul hiervoor de gegevens in het afsluiten van het abonnement. Je kunt zelf de ingangsdatum opgeven, via e-mail en SMS wordt je op de hoogte gehouden van het proces. In mijn geval ging het omzetten van het nummer zeer soepel en vlekkeloos. Je abonnement gaat pas in op het moment dat het nummer overgezet naar Simyo.

Zelf je bundels beheren via selfservice

Via de Simyo website kun je zelf 'selfservice' uitvoeren op je afgesloten abonnement, zo kun je bijvoorbeeld heel eenvoudig je bel, SMS en data bundels met enkele klikken aanpassen.

Screencapture 2013-08-30 om 11.20.47

De website geeft je ook de mogelijk om zelf diensten aan of uit te schakelen, denk hierbij aan bellen in het buitenland, bellen van servicenummers, nummerweergave en doorschakelingen. Daarnaast kun je het verbruik en de facturen inzien.

Om de actuele status van je belbundel te bekijken kun je gebruik maken van de officiële 'Mijn Simyo' of de Bundels app. Deze apps zijn beide gratis te downloaden in de iOS App Store.

Mijn Simyo
Mijn SimyoCategorie: Utilities
Ontwikkelaar: KPN B.V.
iPad & iPhone  4+  27 MB DOWNLOAD GRATIS


Helaas! De bovenstaande app is helaas niet meer beschikbaar in de App Store

Dataroaming

Simyo voorziet sinds eind augustus 2013 ook in dataroaming, hierdoor kun je gebruik blijven maken van het internet wanneer je in het buitenland bent. De prijs hiervan is 55 cent per MB, niet de hoogste maar zeker ook niet de laagste prijs per MB.

Wil je op vakantie intensief gebruik maken van internet op je iPhone dan is het vaak goedkoper om een lokale prepaid simkaart met data aanschaffen. In veel landen is dat al mogelijk vanaf 1 a 2€ per dag, of je gaat natuurlijk op zoek naar een gratis Wi-Fi hotspot.

Vanaf 1 juli 2014 kun je binnen de Europese Unie zelf voor een andere provider dan Simyo kiezen. Dit betekent dat je tijdens je verblijf in het buitenland binnen de EU, ook via andere providers kunt bellen, sms-en en internetten. Op dit moment zijn er echter nog geen providers die dit aanbieden.

Conclusie

Het Simyo Sim Only abonnement is een zeer goedkoop alternatief voor de dure abonnementen van T-Mobile, Vodafone en KPN. Door dat je gebruik maakt van KPN netwerk, ben je bijna overal verzekerd van optimaal bereik. Het beheer van je abonnement dien je zelf uit te voeren via de Simyo website, dit alles werkt zeer simpel. Mocht je problemen ondervinden dat kun je ook altijd terecht op het Simyo Forum.

Doordat het een basis abonnement is zul je het echter wel moeten doen zonder dataroaming in het buitenland en luxe diensten zoals Visual Voicemail. Je hebt echter voor € 10,50 al 100 sms/belminuten en 500MB data en dat maakt het abonnement ook zeer geschikt als 3G abonnement voor je iPad 3G.

Persoonlijk ben ik zeer tevreden over Simyo en kan ik het iedereen aanraden. Mocht je geïnteresseerd zijn dan kun je klikken op de onderstaande banner. Hiermee steun je tevens appletips.

Wil je een actueel overzicht van de goedkoopste Sim Only abonnementen dan kun je ook terecht op onze 'Sim Only vergelijker'.Sim Only 300 min Image Banner 336 x 280

Update: 27 Mei 2013


Reacties


 • Arie

  26 december 2012 om 10:05

  Ik mis in je verhaal dat de internet snelheid van Simyo max. 2 mb is. Dit was persoonlijk voor mij een afhaker en ben voor het net iets duurdere Telfort gegaan met 7.2 mb. Een internet snelheid van 2 mb op een iPhone 5 of Ipad 4 wil je toch eigenlijk niet..

 • Henk Snel

  26 december 2012 om 10:08

  Arie, staat in het artikel vermeld 2MB download en 384kb upload….

 • Barbara Hoefsloot

  26 december 2012 om 10:21

  Zit naar die bundels te kijken maar black berry is met push? En iphone niet?

 • Cornel Simons

  26 december 2012 om 10:32

  Wat zijn de kosten van het bellen in buitenland? Bij Simyo? en worden deze vanuit de bundel betaald of komen deze boven op de rekening?

 • GerardR

  26 december 2012 om 10:47

  Het is natuurlijk goedkoper dan de abonnementen waarin de toestelprijs zit verwerkt. Maar de andere providers hebben ook zulke goedkope abo’s.

 • Maarten

  26 december 2012 om 10:48

  Prachtige aanbieding, echter geen of slecht ontvangst van KPN in regio waar ik woon. Geen andere keus dan Vodafone te gebruiken met in huis GSM repeater.

 • Pim

  26 december 2012 om 11:00

  Hoe kun je een microsim aanvragen voor Simyo? Kan dat ook tijdens de aanvraagprocedure?

 • Alex

  26 december 2012 om 11:49

  @Pim, er zit een sim- met daarin een microsimkaart in het pakketje wat je thuisgestuurd krijgt. Dus die hoef je niet aan te vragen.

 • Bas

  26 december 2012 om 11:59

  Natuurlijk is het een duur bedrag om de iPhone 5 te kopen, maar na een jaar gebruik heb ik mijn kosten er al uit. De bekende providers hebben hoge maandelijkse kosten lenen van toestel (achteraf betalen, zonder prijsafspraak) weinig belmin. en deze zijn voor mij een ‘No Go’. Via Pages heb ik een duidelijk actueel schema gemaakt waarin ik alle providers tegen de maandelijkse kosten heb afgezet. Al gauw bleek Simyo de goedkoopste! Goed artikel en uit ervaring raad ik het ook anderen aan..!

 • Eric Koops

  26 december 2012 om 12:05

  Ik heb ook Simyo, Het bevalt prima internet is aardig sneller dan bij Vodafone in mijn omgeving. De 3G Dekking is ook stukken beter.

  Ik heb uitgerekend dat het ongeveer €200 goedkoper is met een sim only dan met een toestel bij je abbo in.

 • 4eyes

  26 december 2012 om 12:10

  Dit artikel neigt m. I. wel erg sterk naar reclame!

 • Sandro Mertens

  26 december 2012 om 12:34

  Is dit de richting die AT opgaat met artikelen? Dit is gewoon kansloze reclame. Er staat niet eens advertorial oid bij, alleen een lullig zinnetje op het eind. Erg jammer als we dit soort artikelen hier vaker gaan zien. Ik kom hier voor tips, niet voor ongevraagde spam. Jammer jammer jammer.

 • Wesley Fabry

  26 december 2012 om 13:48

  Dit is eerder een vorm van advies dan reclame, wij van appletips hebben sinds enige tijd deze provider en zijn er erg tevreden over.. De abonementen bij andere providers schieten steeds meer de hoogte in, onnodig.. Vandaar ons advies..

 • Hart

  26 december 2012 om 13:55

  Nog een advies !! (Dus geen reclame)
  Tele2 smartmix ! 100 belminuten + 500MB internet voor € 10,50 met 7,2MB down en 384k up. En gewoon in buitenland doorbellen en internetten. (Wel met toeslag natuurlijk)

 • Hart

  26 december 2012 om 13:58

  Een beetje raar op een onafhankelijk forum dat mijn prive advies verwijdert wordt.

 • Ido Fresco

  26 december 2012 om 14:19

  Gebruik simyo al bijna 2 jaar, bijzonder tevreden.
  Overal prima bereik en wat wil een mens dan nog meer!!

 • Brandius

  26 december 2012 om 14:51

  @Hart je gratis advies staat toch op de site?
  Wij bepalen toch niet wat de schrijvers op hun site zetten.

 • Roland

  26 december 2012 om 18:01

  Ik heb al heel lang een simyo prepaid kaart in mijn Nokia…
  Als je zo’n abonnement neemt, dan zit de iPhone 5 er niet bij toch?

 • Maarten

  26 december 2012 om 20:06

  Nou, nou, die ene keer reclame ofwel advies van een telecomprovider kan zeker geen kwaad, naast alle super adviezen van AppleTips.nl in de afgelopen jaren!!! Op iedere Mac zit een rekenmachine om te berekenen wat voor je de beste oplossing is, gebruik em!

 • Eddy

  27 december 2012 om 10:53

  Ik had voorheen T-mobile.
  Elke keer als ik bij T-mobile de download snelheid heb gemeten, kwam deze niet hoger dan 2 Mbps. Elke keer als ik de downloadsnelheid meet via m’n Simyo, is de downloadsnelheid 2 Mbps. Sowieso is de service van Simyo erg goed. En wat helemaal goed is, is dat je elke maand je bundel kan aanpassen. En de prijzen zijn normaal.
  Zo hoort het!

 • Dirk

  29 december 2012 om 0:40

  Gelden deze abonnementen ook voor de iPad met 3G?
  Als ik een 500mb neem en dan voor 3 euro bellen, ben ik met een 10tje per maand klaar.
  Da’s goedkoper dan een los data abo, toch?
  Ik wil voor m’n pa+ma een iPad kopen, ze hebben geen internet, enkel bellen over de vaste lijn. Vast is toch ook duurder dan.
  Dan lijkt Simyo wel interessant.

 • d.hoff

  30 december 2012 om 11:31

  Heb een abbo afgesloten voor mijn dochter, en denk nu dat ik het zelfde doe, overstappen van telfort na simyo … Echt een stuk goedkoper dan telfort … Bedankt voor de tip …

 • Michel

  30 december 2012 om 21:47

  @ Hart… Hoezo, natuurlijk bijbetalen om in het buitenland alsjeblieft bereikbaar te zijn? Tele2 wil voor die ongevraagde ‘service’ maar liefst 75 euro voorschot hebben. Zij noemen dat trouwens beschermen van de klant. Doe je er niet aan mee, pech voor jou, wacht dan maar 4 maanden totdat de eerste twee rekeningen succesvol zijn geincasseerd.

  In mijn geval 1/4 van mijn contractduur. Da’s geen service, da’s chantage. Het ergste is dat ze je dat ‘vertellen’ als je bedenkrecht verstreken is… Vrolijke dame die je dan gniffelend vertelt dat je dat ene kleine zinnetje in de algemene voorwaarden had moeten lezen.

  Vervolgens wordt de klant gegijzeld in zijn contract, want ook dat mag gewoon.

  Ik gun tele2 met alle liefde een faillissement. Een zwart schaap waardig…

 • dbolik

  1 januari 2013 om 9:53

  Ik maak sinds 3 mnden gebruik van Simyo 1250 belminuten en 500mb data, ben daar zeer tevreden over!Voorheen had ik telfort 300 belminuten en 1gb data en het maand bedrag is ook hoger dan bij Simyo.Ik ben dus erg content met Simyo!!

 • Frank

  1 januari 2013 om 11:52

  Weet iemand of er alleen data abonnementen (dus geen belminuten / sms) bestaan?

 • Dirk

  1 januari 2013 om 15:06

  Ik heb dezelfde vraag als Frank : enkel Data, voor een iPad.
  Het goedkoopste KPN abo kost 20 eur per maand voor 500mb.
  Of kan je dan gewoon 100min/sms nemen met 1500mb voor 3 + 12,50 / maand?
  en dan de micro sim in je iPad en gewoon niet bellen?
  Dan heb je 1000mb meer dan bij kpn en kost 5 per maand minder.

 • anneliefje

  8 januari 2013 om 10:14

  Ik heb ook een vraag over deze simkaart..volgens vodafone maak je extra kosten als je een simkaart die gemaakt is voor belgebruik icm internet in een ipad doet…zijn er misschien andere instellingen nodig of probeert de klantenservice me gewoon een extra abootje voor alleen internet te slijten?

 • Dirk

  8 januari 2013 om 23:22

  @anneliefje, ja zou zo maar kunnen. Ik snap er niet veel van.
  Ze vertellen allemaal wat anders. Maar als je een “dedicated” data abo neemt voor tablets proberen ze je ook 500 of 1000 MB te verkopen, wat bij SimYo veel goedkoper is, zelfs als je de goedkoopste beloptie er bij pakt.

  WEET IEMAND HIER MEER VAN ???

 • Manfred

  23 april 2013 om 16:11

  Mag naar reclame ruiken, maar bloemen ruiken nou eenmaal.
  En bloemen houden van mensen en mensen van SimYo.
  Al meerdere jaren een te vrede gebruiken.
  Eerlijkheid, als je niet veel data wilt verbruiken.

 • Rolf Holm

  6 mei 2013 om 12:43

  Het spijt me dat ik via jullie reclame voor Simyo (ik vertrouw jullie site) terecht ben gekomen in hogere kosten voor een Simyo simonly, dan ik had bij mijn normale t-Mobile.
  Het gevaar zit in dat je ongemerkt en onaangekondigd in de buitenbundel terecht kan komen.
  Volgens mij verdienen ze daar hun geld mee.

 • meeuw

  27 mei 2013 om 12:30

  Ik zit ook bij simyo…

  Slimste is om abbo op te zeggen.

  U heeft bel min over of mb’s ? Dan word het domweg van je gejat. Betaald of niet.
  De providers noemen het “vervallen”.
  En kom je er de maand erop toevallig paar min overheen, of je mist een paar mb. Dan betaal je dik extra.

  Zelfde als je bij de winkel 5 potloden koop voor 5 euro. En einde van de maand zeg de winkel :”U heeft potlood 5 niet gebruikt. Die nemen we dan maar weer in beslag.”
  En de maand erop heb je een extra potloot nodig : “Dat is dan 2 euro extra”

  Dit is gewoon stelen, stelen van mensen die betalen voor een product of dienst…
  En iedereen koopt extra veel in om te voorkomen om buiten de bundel dik te moeten betalen.
  Iedereen weet het, maar niemand kan er wat aan doen.

  Deze maand gaan er van mij al 300 belmin verloren. En volgende maand zal je zien dat ik ze dik nodig heb. Maarja .. dat weet je nooit van te voren. Dus word het gewoon dik bij betalen.

  En wat zeggen alle providers? “Dat is heel normaal bij providers, dan doen heel veel providers.”
  Verschuilen achter anderen, lekker makkelijk

  Daarom is het een georganiseerde criminaliteit. Kartel vorming !
  Klant vriendelijke ? NEE !
  STELEN ? JA !

  Als de NMa al concludeerd na het massaal invoeren van aansluitkosten door de providers dat er geen sprake was van kartelvorming:
  Kunnen we er wat aan doen ? NEE !

 • Tommuh

  29 mei 2013 om 19:43

  Zo bijzonder is dit toch niet?

  http://www.bliep.nl
  snel internet voor 1 euro per dag! aan en uit zetten wanneer je wilt, ideaal!

 • Robbie

  21 juni 2013 om 17:40

  Ze willen allemaal cashen en doet het echt NIET voor de klant.
  Als ‘leek’ zie je de bomen dor het bos nietr meer.
  Ik zie het nu al bij een familielid wat KPN er een zooi van maakt.
  Foutieve informatie in winkels, ook nog onbeleefd, over de telefoon kun je het helemaal vergeten maar je hebt wel al 2 mnd veels te veel betaald.
  Maar terugboek formulier wat schijnbaar aangemaakt/ingevuld moet worden duurt en duurt en duurt.
  Ik heb een oudere nokia (weliswaar nog met een Hi abo) en ben niet van plan over te stappen naar een smartpone. Dat hele gedoe heeft me danig ontmoedigd.
  Je wordt belazert waar je bij staat. Net alsof ze er allemaal in geschoolt zijn.

 • annie

  12 juli 2013 om 15:21

  Het is nog allemaal veel te duur, 500nb waar hebben we het over dat is zo op.
  Onlangs stond er een heel artikel in de krant,dat de bundels langer houdbaar moeten zijn(bij niet verbruikt)
  In andere landen heb je onbeperkt bellen,3gb data etc.. voor 20 euro,dat is redelijk.

 • Heleen

  13 augustus 2013 om 18:08

  Ik wil van abonnement overstappen op simyo. Tips?

 • Heleen

  13 augustus 2013 om 18:12

  200/300 belminuten en rond de 300 MB. Voor de IPhone 4S.

 • David Oyens

  29 september 2013 om 23:12

  Weet iemand van welke provider simyo gebruik maakt?

 • leo

  24 november 2013 om 13:28

  @David Oyens simyo gebruikt KPN netwerk.

  ik gebruik nu Simyo sinds juni maar nog geen enkele zorgen gehad over de kwaliteit. afgezien wanneer KPN eruit ligt dat dan ook Simyo eruit ligt ;-)

  verder is het meer dat je je telefoon goed instelt i.v.m. data gebruik en je thuisnetwerk moet beetje stabiel zijn, als je wifi uitvalt om wat voor reden dan ook gaat je iphone gewoon back-ups maken via 3G.

  Dan is er paniek en gaan de meeste met het vingertje wijzen naar de provider
  die er niks aan kan doen dat jouw wifi zwak is en soms wegvalt.
  Ik heb dit gehad met de upc die in storing ging midden in de nacht en dus ook de wifi plat gooide.
  Dus je telefoon zo instellen dat hij alleen een back-up maakt als hij aan het snoertje hangt.

 • Eric koops

  7 december 2013 om 15:13

  De internet snelheid is nu 14 Mbps.

 • Fred

  5 februari 2014 om 17:36

  Ik had tot enkele maanden geleden geen probleem met mijn sim only abonnement (alleen bellen en sms) bij Simyo. Nu heb ik met mijn iphone 3G in huis bijna geen bereik meer.

 • Freek

  8 juli 2014 om 9:03

  Ja dat klopt Eric, de snelheid is flink verhoogd.

Een reactie toevoegen: