11 november 2012

Snel de recente tabgeschiedenis in Safari bekijken

Wanneer je in Safari een aantal webpagina's opent dan is het mogelijk met behulp van de vorige en volgende knop te navigeren naar de eerder geopende webpagina's. Dit kan erg handig zijn wanneer je terug wilt navigeren naar een webpagina die per ongeluk is afgesloten.

Via de menubalk kun je echter snel de recent bezochte webpagina's terugvinden bij de optie 'Geschiedenis' in de menubalk. Echter schuilt er ook in de vorige en volgende-knop een extra functie. Via deze knoppen is het mogelijk de lijst met meest recent bezochte webpagina's weer te geven en onmiddellijk van hieruit te navigeren naar de gewenste pagina, volg hiervoor onderstaande stappen:

Klik op de Vorige-knop in de knoppenbalk van safari en houdt deze gedurende enkele momenten ingedrukt. Automatisch zal er een pop-up venster verschijnen met de meest recent geopende webpagina's te zien. Het is ook mogelijk om deze optie toe te passen op de volgende-knop.

In het pop-up venster kun je alleen de meest recentste bezochte webpagina’s bekijken die zijn bezocht tijdens de huidige sessie in Safari en zijn geopend in het huidige tabblad. Hierdoor heeft de geschiedenis onder de vorige- en volgende knop enkel betrekking op webpagina's die bezocht op het actieve tabblad.

Het is dus mogelijk om bij verschillende tabbladen andere recente webpagina's te bekijken. Goed om te weten is dat niet alleen deze functie kan geactiveerd worden in Safari, maar ook in andere webbrowsers zoals Firefox en Google Chrome.

Meer tips over tabbladen kun je hier terugvinden.Reacties


  • Ester

    11 november 2012 om 22:50

    Dan heb je ook al ruim 2.5 jaar een iPhone en wéét je dat niet eens. Bedankt voor de tip dus!

Een reactie toevoegen: