Menu

auto save

10.810.8: De auto-save functie uitschakelen

Wanneer je niet zo’n fan bent van de Auto-Save functie in Mountain Lion is er goed nieuws. Sinds OS X Lion worden aanpassingen in documenten automatisch bewaard bij het sluiten van het venster. Hierdoor is het niet nodig om handmatig het document te bewaren.

Echter vinden sommige gebruikers dit storend, een voorbeeld kan zijn dat je een standaard bestaand document bewerkt (bijvoorbeeld een lege factuur) en per ongeluk het venster afsluit waardoor de wijzigingen automatisch worden aangepast. In Mountain Lion heeft Apple hier rekening mee gehouden dat niet iedereen de Auto-Save functie waardeert en de mogelijkheid gegeven deze uit te schakelen. Volg hiervoor onderstaande procedure:

10.810.8: De nieuwe autosave opties

De auto save functie werd geïntroduceerd in Mac OS X 10.7 Lion. Dankzij deze auto save functie worden alle wijzigingen automatisch bewaart tijdens het bewerken en bij het afsluiten van een document. Onder de noemer auto save vallen ook de functies dupliceren en bewaren.

In Mountain Lion heeft Apple een aantal van de auto save functies uitgebreid en verbeterd, daarbij zijn ze tegemoet gekomen aan de kritiek van de 10.7 gebruikers

10.810.8: De vernieuwde dupliceer opties

Veel Mac gebruikers hebben de optie ‘Bewaar als’ gemist in Mac OS X 10.7 Lion. Deze optie werd vervangen door ‘Dupliceer’ en hierdoor was het niet meer mogelijk om onmiddellijk een document opnieuw te bewaren onder een andere naam.

Wanneer je de optie ‘Dupliceer’ gebruikte onder Lion werd er automatisch achter de huidige bestandsnaam ‘kopie’ geplaatst en werd het bestand bewaard op het bureaublad. Apple heeft deze functie aangepast in Mountain Lion zodat hij meer op de functie ‘Bewaar als’ is gaan lijken.