Menu

fotodelen

iCloud-fotodelen: Hoe een gedeeld album verwijderen?

foto iOS app

Uiteraard is het mogelijk om een gedeeld album via iCloud-fotodelen te verwijderen. Eerder hebben we al uitgelegd hoe je iCloud-fotodelen kunt activeren en gebruiken, deze informatie vind je hier terug.

Een gedeeld album blijft ‘voor eeuwig’ bestaan, tenzij jij hem handmatig verwijdert. Dit kun je doen via iOS en OS X met behulp van de Foto’s applicatie. Hoe lees je in onderstaande procedures.

YosemiteiCloud-fotodelen activeren en gebruiken in OS X

Foto's voor OS X logo

Door gebruik te maken van iCloud-fotobibliotheek of fotostream heb je beschikking over iCloud-fotodelen. Hiermee kun je albums aanmaken met video’s en foto’s die je vervolgens met andere kunt delen.

Zij hebben dan onmiddellijk toegang tot het album en blijven op de hoogte van alle nieuwe gebeurtenissen. iCloud-fotodelen kun je in OS X inschakelen via  ▸ Systeemvoorkeuren ▸ iCloud ▸ klik naast ‘Foto’s’ op ‘opties’ ▸vink de optie ‘iCloud-fotodeling’ in.