Menu

gedeeld

iCloud-fotodelen: Hoe een gedeeld album verwijderen?

foto iOS app

Uiteraard is het mogelijk om een gedeeld album via iCloud-fotodelen te verwijderen. Eerder hebben we al uitgelegd hoe je iCloud-fotodelen kunt activeren en gebruiken, deze informatie vind je hier terug.

Een gedeeld album blijft ‘voor eeuwig’ bestaan, tenzij jij hem handmatig verwijdert. Dit kun je doen via iOS en OS X met behulp van de Foto’s applicatie. Hoe lees je in onderstaande procedures.

iCloud-fotodelen: Meldingen per gedeeld album uitschakelen

foto iOS app

Wanneer je gebruikmaakt van iCloud-fotodelen dan heb je één of meerdere gedeelde albums actief in de Foto’s applicatie. Wanneer deze verbonden is met meerdere personen dan krijg je regelmatig meldingen, dit kan zijn van iemand die een reactie plaatst op een foto, of iemand die foto’s toevoegt.

Wanneer je liever geen meldingen ontvangt dan kun je dit per gedeeld album beheren, dit kun je zowel toepassen in iOS als OS X, hieronder lees je terug hoe je dit moet doen.

YosemiteiCloud-fotodelen activeren en gebruiken in OS X

Foto's voor OS X logo

Door gebruik te maken van iCloud-fotobibliotheek of fotostream heb je beschikking over iCloud-fotodelen. Hiermee kun je albums aanmaken met video’s en foto’s die je vervolgens met andere kunt delen.

Zij hebben dan onmiddellijk toegang tot het album en blijven op de hoogte van alle nieuwe gebeurtenissen. iCloud-fotodelen kun je in OS X inschakelen via  ▸ Systeemvoorkeuren ▸ iCloud ▸ klik naast ‘Foto’s’ op ‘opties’ ▸vink de optie ‘iCloud-fotodeling’ in.