Menu

icloud-fotodelen

iCloud: Nieuw soort spam in Agenda en fotodelen (update)

agenda icoon retina ios

Er is sinds kort een nieuw soort spam in omloop voor iCloud-accounts. Het is al ontzettend irritant om ongewenste reclame en spam te ontvangen via e-mailberichten. Gelukkig kun je dit beperken met behulp van regels (meer info), maar iCloud-gebruikers moeten oppassen.

Spammers richten zich nu niet meer alleen op e-mails, ook je Agenda en iCloud-fotodelen moet eraan geloven. Zo krijg je ongevraagd de meest rare verzoeken tot agenda’s en iCloud-fotodelen via Agenda en de foto’s applicatie. Deze zijn zichtbaar op je iOS-toestel, maar ook op de Mac.

iCloud-fotodelen: Foto’s bewaren uit een gedeeld album

foto iOS app

Foto’s van je vakantie, familie en andere gebeurtenissen kun je eenvoudig delen via de iCloud-fotodelen. De foto’s kun je delen met vrienden, familie of kennissen en worden bewaard in iCloud.

Hoe je iCloud-fotodelen kunt toepassen en gebruiken lees je terug in dit artikel op appletips. Niet alleen kan jij foto’s delen, ook kun je gedeelde albums van andere bekijken wanneer je een uitnodiging hebt gekregen. Handig wanneer je met een groep vrienden op vakantie bent geweest en iedereen de foto’s deelt op deze manier.

Hoe iCloud-fotodelen activeren en gebruiken in iOS?

foto iOS app

Iedereen die iCloud heeft geactiveerd voor Foto’s kan gebruikmaken van iCloud-fotodelen, hiermee kun je albums aanmaken met foto’s en video’s die je vervolgens met je vrienden kunt delen.

De personen hebben dan onmiddellijk toegang tot de foto’s en blijven op de hoogte van alle nieuwe gebeurtenissen. Om gebruik te kunnen maken van deze optie, moet je deze eerst inschakelen via Instellingen ▸ iCloud ▸ Foto’s ▸ iCloud-fotodelen

iCloud-fotodelen: Contactpersonen foto’s en video’s laten plaatsen in een gedeeld album

foto iOS app

Met iCloud-fotodelen kun je heel simpel een album aanmaken en deze delen met je vrienden. Open hiervoor de foto applicatie en tap in de navigatiebalk op ‘Gedeeld’, vervolgens op ‘Delen’ en tap op de plus-knop. Geef het album een naam en nodig je vrienden uit, hierna kun je foto’s en video’s toevoegen.

Van deze gedeelde albums kun je een heus sociaal gebeuren maken, naast de reacties en ‘vind ik leuks’ van je vrienden kun je abonnees ook foto’s en video’s laten toevoegen aan het album. Dit kun je activeren in iOS, maar ook in OS X.

iCloud-fotodelen: Meldingen per gedeeld album uitschakelen

foto iOS app

Wanneer je gebruikmaakt van iCloud-fotodelen dan heb je één of meerdere gedeelde albums actief in de Foto’s applicatie. Wanneer deze verbonden is met meerdere personen dan krijg je regelmatig meldingen, dit kan zijn van iemand die een reactie plaatst op een foto, of iemand die foto’s toevoegt.

Wanneer je liever geen meldingen ontvangt dan kun je dit per gedeeld album beheren, dit kun je zowel toepassen in iOS als OS X, hieronder lees je terug hoe je dit moet doen.

iCloud-fotodelen: Een gedeeld album openbaar maken

foto iOS app

Eerder hebben we al uitgelegd hoe je iCloud-fotodelen kunt activeren en gebruiken. Via deze dienst is het vrij eenvoudig een gedeeld album aan te maken. De deelnemers aan dit album kunnen eenvoudig je foto’s bekijken en eventueel zelf foto’s toevoegen. Handig als je met een groep vrienden op vakantie bent geweest en alle foto’s wilt groeperen.

Mochten er vrienden zijn die geen iOS of OS X apparaat hebben of je wilt gewoon je foto’s delen zonder iemand uit te nodigen, dan kun je het gedeelde album openbaar maken. Mensen kun dan het album bekijken via een webpagina op iCloud.com.

iCloud-fotodelen: Reacties in een gedeeld album verwijderen

foto iOS app

Met behulp van iCloud-fotobibliotheek of fotostream heb je alle recent gemaakte foto’s bij de hand op al je Apple apparaten. Met behulp van iCloud-fotodelen kun je eenvoudig albums delen met je vrienden, via enkele simpele stappen kun je meerdere deelnemers toevoegen of het album openbaarmaken op iCloud.com.

Heel eenvoudig kunnen deelnemers en andere personen een reactie toevoegen aan je foto. In sommige gevallen kan het voorkomen dat je een reactie liever wilt verwijderen. Hoe je dit doet voor iOS lees je hieronder terug.