Menu

vergeten

Mac: Sleutelhangertoegang of inlogsleutelhanger blijft vragen om wachtwoord

sleutelhangertoegang en inlogsleutelhanger

Indien je dit wenst kunnen alle wachtwoorden die je gebruikt worden opgeslagen in de sleutelhangertoegang. Dit is een standaard applicatie op de Mac die je terugvindt in de map ‘Hulpprogramma’s’ in Finder ▸ Programma’s. Dankzij deze app kun je automatisch het wachtwoord en gebruikersnaam toevoegen bij het inloggen op een website of app.

Indien gewenst kun je dit synchroniseren met iCloud via de iCloud-sleutelhanger (meer info). In sommige gevallen kan het zijn dat de sleutelhangertoegang blijft vragen naar het wachtwoord van je Mac of inlogsleutelhanger.

Een vergeten Apple ID of iCloud wachtwoord herstellen

Pink red apple logo

Het is nooit leuk wanneer je het wachtwoord van je Apple ID of iCloud vergeten bent, dit kan altijd voorkomen en is in de meeste gevallen eenvoudig op te lossen.

Als je een wachtwoord vergeten bent kan je deze in de meeste gevallen herstellen. Een Apple ID en iCloud account zijn gelijk aan elkaar, voor iCloud wordt namelijk je Apple ID gebruikt. Je moet dus alleen het wachtwoord van je Apple ID herstellen.

CarPlayCarPlay: Auto vergeten en verwijderen uit iOS

Carplay logo Apple

CarPlay is momenteel maar in een beperkt aantal auto’s beschikbaar of via een after sales auto-entertainmentsysteem. Toch kan het voorkomen dat je nu al moet switchen naar een nieuwe auto en de koppeling met je ‘oude’ autoradio moet verwijderen in CarPlay.

Het is namelijk mogelijk om je auto te verwijderen van je iPhone voor CarPlay zodat deze niet meer verbonden kan worden zonder deze opnieuw te koppelen. Hoe je een auto vergeet en verwijderd lees je hieronder terug.

OS X: Een Wi-Fi netwerk vergeten en verwijderen

airport icoon

Openbare netwerken zijn fijn, maar niet als je er steeds mee verbonden wordt terwijl je bijvoorbeeld liever je persoonlijke hotspot wilt gebruiken omdat deze net iets sneller is. Je Mac zal altijd de voorkeur geven aan een vertrouwd Wi-Fi netwerk waar je al eens verbinding mee hebt gemaakt.

Via OS X kun je makkelijk een Wi-Fi netwerk vergeten, meld je aan op het netwerk en hou de option⌥-toets ingedrukt. Klik terwijl je de knop indrukt op het Wi-Fi icoon in de menubalk van OS X. Selecteer hier de optie ‘Verbreek verbinding met [naam netwerk]’.

iOS: Het automatisch verbinden met een netwerk uitschakelen

wifi-logoTegenwoordig kun je overal wel een gratis Wi-fi hotspot raadplegen, dit is uiteraard erg handig want op deze manier heb je altijd toegang tot het internet. Toch zijn er een hoop openbare netwerken waar je liever geen verbinding meer mee wilt maken.

Omdat je in het verleden wel al hebt toegestemd zal je iPhone, iPad of iPod Touch altijd opnieuw verbinding maken met het netwerk. Dit kun je ongedaan maken, volg hiervoor onderstaande procedure: