24 september 2012

10.8Een telefoonnummer toevoegen aan iMessage (OS X 10.8.2)

De berichten applicatie heeft een wisselwerking met iMessage in iOS en zorgt ervoor dat je berichten kunt versturen tussen iOS-apparaten en je Mac. FaceTime is geïntegreerd in de applicatie, hierdoor kun je snel en eenvoudig een FaceTime-gesprek starten vanuit het venster.

Toen Mountain Lion werd gelanceerd beloofde Apple dat je ook je telefoonnummer kon koppelen aan de berichten applicatie in OS X. Dit was tot op heden nog niet mogelijk, wanneer je OS X 10.8.2 hebt geïnstalleerd zal je gemerkt hebben dat dit wel mogelijk is.

Bij het opstarten van de applicatie krijg je onmiddellijk een pop-up venster dat vraagt om je toestemming om je telefoonnummer dat gekoppeld is aan je Apple ID toe te voegen voor iMessage en Facetime voor OS X.

Selecteer de optie 'Ja' om deze toe te voegen, achteraf kun je deze nog in of uitschakelen via de voorkeuren van Berichten, dit doe je via:

Berichten ▸ Voorkeuren ▸ Algemeen

Via de optie 'Start nieuwe conversaties via' kun je het nummer of e-mail adres naar keuze selecteren waarom je binnenkomende gesprekken wilt ontvangen.

Wanneer je het pop-up venster niet krijgt bij het opstarten van de applicatie is het aan te raden om in de voorkeuren van berichten uit te loggen en vervolgens opnieuw je Apple ID toe te voegen aan de applicatie, hierna zal je zien dat het nummer toegevoegd wordt.

Wanneer je het telefoonnummer hebt toegevoegd zal je een melding krijgen op je iPhone, hierin staat beschreven dat je telefoonnummer wordt gebruikt in OS X en door welk apparaat.

Wanneer je deze optie niet kunt activeren is het aan te raden iMessage in-en uit te schakelen op je iDevice en Mac.

Meer tips over iMessage kun je hier terugvinden.Reacties


 • JPosthuma

  24 september 2012 om 9:39

  Zeer goed, ik irriteerde me altijd dood als iemand een iMessage stuurde op basis van het 06-nummer waardoor ik dit niet op mijn Mac kon beantwoorden, aangezien dat juist de handigheid is als je op het werk bent ofzo, en je toch achter de Mac zit, hoef je niet telkens je telefoon weer te unlocken, maar gewoon direct reageren op de Mac.

 • Sjoerd van Dijk

  24 september 2012 om 10:05

  Ik kan mijn nummer niet toevoegen. Ik heb 10.8.2 maar in de settings van berichten zie ik niet “Start nieuwe conversaties via” terugkomen. Ook kan ik mijn telefoonnummer niet terug vinden. Iemand een idee?

 • Michel

  24 september 2012 om 10:24

  Heel vreemd. Als ik naar die instellingen ga zie ik inderdaad mijn gegevens daar staan, prima. Maar krijg vervolgens ook een pop-up scherm dat mijn email adres wordt gebruik op de “iPhone van Daan” ???? Geen idee wie die Daan is en hoe of waar deze melding vandaan komt. Iemand een idee?

 • Excellent

  24 september 2012 om 11:04

  Ik heb hetzelfde als Sjoerd, iemand die kan helpen?

 • Dennis

  24 september 2012 om 11:52

  @Sjoerd en @Excellent,

  Had hetzelfde probleem. iMessage op mijn iPhone gedeactiveerd en weer opnieuw geactiveerd. Toen werkte het wel en kwam mijn telefoonnummer automatisch in de berichten-app op de Mac.

 • Ro

  24 september 2012 om 11:59

  Jammer dat dit nog niet op een iPad kan (wifi).

 • Gabi

  24 september 2012 om 17:13

  Wat mij opvalt, is dat er een soort willekeur lijkt te zijn als het gaat om het doorgeven van berichten op de iPhone in het beginscherm (als het beeldscherm dus zwart is)… Soms komt het verstuurde bericht wel als melding in dit scherm, maar soms ook weer niet… Heeft iemand hier een verklaring voor? Ik heb zowel een telefoonnummer als een emailadres als ontvangstmogelijkheid ingevuld in de instellingen…

 • Digilike

  24 september 2012 om 20:23

  Bij mij werkt het nu allemaal naar behoren.

 • Esteban78

  25 september 2012 om 12:20

  Heb dit geprobeerd, maar werkt niet. Ik veronderstel dus dat dit enkel werkt op iOs 6?

 • macsiem

  25 september 2012 om 13:16

  ik heb iOS6 maar werkt niet helaas, ook niet na de handelingen zoals boven genoemd

 • macsiem

  25 september 2012 om 13:23

  Eindelijk toch gelukt. Ik had niet door dat je een telefoon nummer moest invullen na klikken op Nieuw mailaderes. Tel en Mail is volgens mij wat anders, maar goed het staat er nu.

 • Maurits Harmsen

  25 september 2012 om 19:08

  Ja het staat er nu bij je, maar werkt het ook?

 • Richard

  26 september 2012 om 8:33

  Het telefoonnummer dat voorgesteld (zou moeten worden) wordt komt uit je Apple ID dat bij Apple op de server staat. Als je geen iPhone hebt en/of Apple heeft je tel.nummer niet in jouw Apple ID dan krijg je geen voorstel om het tel.nummer op te slaan, ’t is tenslotte nog niet bekend.

  Klik de button ‘Add mail’ of ‘Nieuwe mail’ en vul dan het telefoonnummer van je iPhone in, je krijgt dan een bericht ter bevestiging toegestuurd.

 • iMarvin

  1 oktober 2012 om 11:30

  In mijn Apple ID staat mijn telefoonnummer “gewoon” ingevuld. Mijn Mac draait OSX 10.8.2. Ik heb iMessage. Why the **** krijg ik mijn mobiele nummer niet op mijn Mac. Krijg alleen maar mijn @me.com-adres, terwijl ik juist ook vanaf mijn mobiele nummer op mijn Mac wil teksten. Krijg geen enkele melding ofzo, als ik een telefoonnummer toevoeg bij mijn “adressen”, staat er dat er een email is verstuurd naar het adres (wat dus mijn mobiele nr is )… Wat gaat er mis? -_-

 • Vinnie Terranova

  1 oktober 2012 om 21:33

  Wat een cr*p. Zelfde gezeik met Apple ID’s als altijd. Had ooit een primair appleid met een gmailadres. Toen ik eenmaal een mobileme (nu dus icloud) mailadres had bleek dat je niet de meuk kon migreren. Ergo: je blijft eeuwig met dat primaire appleid zitten. Het lijkt erop dat de berichten-app met je appleid werkt dat je ook gebruikt voor de app store. Als dat dus een andere is als je icloud-appleid ben je de sjaak. Waarom gebruikt Berichten niet gewoon je iCloud AppleID??

 • Christian

  7 oktober 2012 om 15:23

  Ik heb precies hetzelfde probleem als iMarvin. Echt super irritant. De mensen met wie ik chat via iMessage, ontvangen mijn berichten van mn 06-nummer als ik het vanaf mijn iphone stuur en van mijn e-mailadres als ik het vanaf mijn mac stuur.

  Iemand tips? In mijn iPhone staan beide adressen geregistreerd als ontvangstadres.

 • Christian

  7 oktober 2012 om 15:46

  correctie: ook als ik vanaf mijn iphone stuur ziet de ontvanger mijn e-mailadres als afzender. In de instellingen van de iphone staan twee adressen, namelijk mijn telefoonnummer (in grijze cijfers) en mijn e-mailadres.

  Iemand die kan helpen om ervoor te zorgen dat ik vanaf mijn telefoonnummer de berichten verstuur?

 • iMarvin

  12 oktober 2012 om 15:09

  Nou, heb het nog steeeeeds niet werkend gekregen ! Mijn telefoonnummer (waarmee ik iMessage heb op mijn iPhone) staat netjes bij mijn Apple ID (= @me.com) vermeld. Maar ik krijg mijn telnr. maar niet toegevoegd aan Berichten op de Mac. Er blijft staan “Wacht op controle” (krijg de melding dat er een bevestigingsemail is verstuurd hahahaha terwijl het een telnummer is).

  Wat een klerezooi.

 • Des

  25 oktober 2012 om 0:06

  Beste allen.

  Ik stuit op het volgende probleem; nu wil ik wat op zoeken in de standaard browser van m’n iPhone 4 ( iOS 6) en zodra ik wat intik komen er ongevraagde email adressen naar boven van iMessage berichten naar boven als suggestie. Ik heb alles gewist maar ze blijven hardnekkig terug komen. Ongewenst, daar ik liever dan tel. nr. of adressen of muziek titels voor in de plaats zou hebben. Ik heb iMessage een enkele keer gebruikt, maar de gewiste ber. blijven hardnekkig terugkomen. Weet iemand iets dat ik de geschiedenis kan wissen?

 • Evelien

  28 oktober 2012 om 18:02

  Ik heb ook hetzelfde probleem als iMarvin. Heb de goede versie OSX Mountain Lion op een macbook Pro, heb IOS 6 op mijn iPhone 4s, heb een AppleID met telefoonnummer. Heb alles al 10x uit en aan gezet(zowel op mijn telefoon als op mijn mac en nog steeds doet ie het niet. Ligt het aan de manier waarop je telefoonnummer in de AppleID gegevens staat misschien? Hoe hebben jullie dat gedaan. met landcode, netnummer en telefoonnummer.

 • Gerda

  4 november 2012 om 0:25

  Ik krijg sinds de nieuwe software een groot deel van de aan mij gerichte sms’jes niet meer binnen op mijn iphone, maar alleen nog op mijn computer. heel vervelend en ik weet niet hoe ik dit moet corrigeren. En blauw is de kleur van de sms’jes die ik binnen krijg al helemaal niet. Ook niet als ze van een iphone komen. Het eerste probleem vind ik echter het lastigst. Ik heb eindeloos gegoogled naar de reden zonder resultaat. Iemand een idee?

 • Jos

  21 november 2012 om 16:59

  Ik heb precies hetzelfde probleem als Evelien. MBP met 10.8.2, een 4S met iOS6. Van alles de laatste updates geïnstalleerd. Alles uitgezet en weer aan. Mijn AppleID van een nieuw wachtwoord voorzien, om zeker te weten dat alles zou resetten. Maar het lukt niet om mijn telefoonnummer aan mijn AppleID te koppelen. Is er iemand die dit ook had en er uiteindelijk wel in is geslaagd?

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!