14 juli 2017

iOS 11iOS 11: VR-modus activeren in de Apple Kaarten app

Kaarten logo apple

Samen met iOS 11 heeft Apple ARkit uitgebracht, met behulp van deze tools is het voor ontwikkelaars mogelijk hoge kwaliteit augmented reality naar iOS te brengen. Een voorbeeld hier van is een meetlint, de iPhone, ARkit en camera zijn zo nauwkeurig dat deze exact hetzelfde meet als een fysiek exemplaar.

ARkit ondersteund ook virtual reality, en dat is precies wat je ook kunt toepassen in de Kaarten applicatie van Apple. Vanaf iOS 11 beschikt deze over een VR-modus die je kunt activeren tijdens een flyover-tour. Dit zijn 3D rondleidingen door een bepaalde stad die deze functie ondersteund. Dit is al mogelijk in oudere iOS versies, maar in iOS 11 wordt dit 'virtueel'.

Vr-modus activeren in iOS kaarten

• Open de kaarten applicatie
• Zoek naar een 3D stad bijvoorbeeld: Eindhoven, Utrecht of Antwerpen
• Open de stad in de zoekresultaten
• Tik op 'Flyover'

vr-modus activeren in iOS 11 kaarten

De VR-modus is onmiddellijk actief, tik op het scherm zodat je de volledige kaart kunt bekijken. Draai en beweeg nu je iPhone (of iPad) om rond te kijken in de stad. Door in en uit te zoomen kun je dichterbij of juist verder weg van een object gaan. Met behulp van je vinger kun je door de stad navigeren terwijl je rond kunt kijken door je iDevice te draaien. Deze optie kun je alleen toepassen in steden die je in 3D kunt bekijken en een FlyOver tour ondersteuning bieden, meer info.

Deze optie is alleen beschikbaar op ARkit-ondersteunende apparaten. Op dit moment zijn dat de iPhone 6s, 6s Plus, 7, 7 Plus, iPhone SE, iPad Pro en de iPad (2017).

iOS 11 wordt dit najaar verwacht, de publieke beta is nu beschikbaar voor iPhone, iPad en iPod Touch (klik hier voor meer informatie). Welke apparaten iOS 11 ondersteunen en wat er allemaal nieuw is vind je terug in onze uitgebreide iOS 11 FAQ, waarin een hoop vragen worden beantwoord en nieuwe functies worden besproken.

Lees ook: Nieuwe iOS 11 functies die Apple niet heeft verteld

Haal alles uit je iPhone, iPad en iPod Touch met iOS 11
Klik hier voor een overzicht van alle iOS 11 tips.Reacties


  • Bas

    14 juli 2017 om 20:05

    Op iPhone ios11 Beta2 (publiek werkt het prima, mijn iPad Air publieke Beta zie ik het niet, vreemd. Weet iemand of ik iets mis of over het hoofd zie?

  • Wesley Fabry

    14 juli 2017 om 21:54

    @Bas Deze optie is alleen beschikbaar op ARkit-ondersteunende apparaten. Op dit moment zijn dat de iPhone 6s, 6s Plus, 7, 7 Plus, iPhone SE, iPad Pro en de iPad (2017).

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!