13 juli 2014

Whatsapp installeren op een iPad of iPod Touch zonder Jailbreak

whatsapp-ios-7-iconVeel Whatsapp gebruikers balen er enorm van, waarom kan Whatsapp niet gewoon geïnstalleerd worden op een iPad of iPod Touch? De reden is nooit echt gegeven, maar in principe zou dit toch mogelijk moeten zijn voor de makers van Whatsapp.

Via een omweg is het mogelijk Whatsapp te installeren op een iPad of iPod Touch. Echter moet je wel in het bezit zijn van een iPhone en een tweede simkaart met een ander nummer om deze procedure tot een goed einde te brengen. Hierna is Whatsapp ook te gebruiken op een iPad of iPod Touch. Lees hiervoor de onderstaande stappen en pas deze nauwlettend toe om gebruik te kunnen maken van deze optie.

Let op, deze procedure is niet meer relevant, je kunt wel dit proberen (klik hier)

Open iTunes op je Mac of PC en navigeer naar de iTunes Store, zoek hier naar de Whatsapp applicatie en download deze naar je computer. Open vervolgens de apps-bibliotheek en klik met behulp van een secundaire klik (rechtermuisknop) op het Whatsapp icon. Selecteer hier de optie Toon in Finder (Windows: Toon in windows explorer) en het IPA-bestand wordt weergegeven. Hou dit venster actief voor later gebruik.

Open vervolgens een webbrowser en ga naar de website van iFunbox om deze te downloaden. Klik hier om de download pagina te bezoeken en selecteer je OS en de meest recente versie van iFunbox.

ifunbox1

Installeer deze op je Mac of PC en open de applicatie en sluit je iPad of iPod Touch aan met behulp van de USB-kabel. Klik in de knoppenbalk van iFunbox op ‘Instaleer App’ en sleep hierin de het WhatsApp.ipa-bestand dat je in de voorgaande stappen hebt geraadpleegd via Finder (windows explorer).

Zorg ervoor dat het 'actuele apparaat' je iPad of iPod Touch is. Wacht geduldig af tot iFunbox Whatsapp heeft geïnstalleerd op je iPad of iPod Touch. Wanneer dit is voltooid zal je merken dat de app nog niet zal werken op je iDevice.

Verwijder je huidige sim-kaart uit je iPhone en steek hier de gene in met een ander nummer. Open Whatsapp en koppel dit nummer aan Whatsapp en sluit hierna je iPhone aan je Mac of PC. Open de iFunbox-applicatie en klik in de navigatiekolom op ‘Gebruikers programma’s’. Zoek hier naar whatsapp en dubbelklik op het icon. Selecteer de mappen ‘Documents’ en ‘Libary’ en klik in de knoppenbalk op ‘Kopieer naar Mac/PC’, bewaar beide mappen op je computer (bijvoorbeeld bureaublad).

ifunbox2

Sluit hierna je iPad of iPod Touch aan op je computer met behulp van de USB kabel en klik in de navigatiekolom op ‘Gebruikers programma’s’. Zoek hier naar whatsapp en dubbelklik op het icon. Klik vervolgens in de knoppenbalk op ‘Kopieer van Mac/PC’ en selecteer de zojuist geëxporteerde mappen en voeg deze toe. iFunbox kopieert de mappen naar je iPad en iPod Touch en zorgt ervoor dat de applicatie gebruikt kan worden.

whatsappipad

Whatsapp kan nu worden gebruikt op de iPod Touch of iPad, helaas heb je dus nu twee nummers in gebruikt (1 op de iPhone en 1 op de iPad of iPod Touch) daarom is deze tip vooral interessant wanneer je kinderen een iPod Touch of iPad hebben. Op deze manier kunnen ze toch gebruik maken van Whatsapp zonder dat ze beschikken over een iPhone. Jij zelf kan de sim-kaart weer wisselen en Whatsapp gebruiken op je eigen nummer.

Het is dus niet mogelijk om op deze manier één nummer te gebruiken op meerdere apparaten, dit ondersteund Whatsapp simpelweg niet, een nummer kan maar op 1 apparaat actief zijn.

Meer over Whatsapp kun je hier terugvinden.Reacties


 • Hans

  13 juli 2014 om 19:02

  Met itools gaat het nog eenvoudiger en heb je geen 2e SIM kaart nodig.

 • Willem Kok

  13 juli 2014 om 21:30

  @Hans,
  Leg eens a.u.b. Of plaats een link.

  Groet Willem

 • Hans

  13 juli 2014 om 23:20

  Download itools en installeer. Ik deed het op een windows PC.
  Installeer Whapsapp zoals je het hebben wilt op Iphone.
  Sluit iphone aan op Windows PC en copy whatsapp in Itools.
  Sluit Ipad aan op Windows PC en installeer de gekopieerde App.
  Peace of cake en het werkt prima. Bij iedere sync van de Ipad wil Itunes hem verwijderen maar dat laat je niet toe of, indien toch, sluit je de Ipad hernieuwd aan de windows PC.

 • Tine

  14 juli 2014 om 6:04

  Het is inderdaad bizar dat het niet meer mogelijk is om Whatsapp op iPod en iPad te installeren.
  Toen de app geintroduceerd werd kon het wel tot Whatsapp het met een update gewijzigd heeft.
  Op emails naar Whatsapp hierover werd nooit een antwoord ontvangen.

 • JanA

  14 juli 2014 om 8:15

  @Hans: als ik jouw procedure zo lees dan heb ik het idee dat WhatsApp dan op je iPhone en iPad met hetzelfde telefoonnummer geinstalleerd staat. Dat schijnt volgens het artikel niet te werken omdat WhatApp dat zelf niet ondersteunt. Daarom heb je de 2e SIM nodig.
  Maar als dat niet zo is hoor ik dat graag. Of begrijp ik het verkeerd?
  Heb het zelf nog niet geprobeerd maar ben benieuwd naar je antwoord :-)
  Grt, Jan

 • Bert

  14 juli 2014 om 9:22

  Ik heb iTools ook eens geprobeerd, helaas werkt dit niet zoals gehoopt. Na een tijd werkt het niet meer en moet je het weer opnieuw doen. Whatsapp geeft dan aan dat het apparaat niet wordt ondersteund en is het niet meer mogelijk. Ook melding komen niet op beide toestellen aan, soms in zijn geheel niet meer. Zo loop je geregeld berichten mis. Denk dat deze mogelijkheid wel zal werken omdat er maar 1 app aan 1 nummer wordt gekoppeld.

 • Ronald

  15 juli 2014 om 8:53

  als iedereen gewoon dat stomme whatsapp eraf flikkert en er messageme voor in de plaats gaat gebruiken is het ook geroggeld.

 • Eric

  21 juli 2014 om 18:58

  Ik ben gekomen tot het selecteren van de geëxporteerde mappen en dan staat er “voeg toe” hoe ? Kopiëren en plakken of ergens heen slepen. Kan iemand me dit uitleggen ?

  Zoek hier naar whatsapp en dubbelklik op het icon. Klik vervolgens in de knoppenbalk op ‘Kopieer van Mac/PC’ en selecteer de zojuist geëxporteerde mappen en voeg deze toe. iFunbox kopieert de mappen naar je iPad en iPod Touch en zorgt ervoor dat de applicatie gebruikt kan worden.

 • Eric

  24 juli 2014 om 16:50

  Het is me nu toch gelukt met meer geluk dan hersens.
  Mijn laatste vraag is nu dat het nu werkt op de iPad, maar er staat een einddatum bij instellingen van sept. 2014, wordt de app op de iPad dan ook geblokkeerd of heeft dat op de iPad geen invloed vanwege andere manier van installeren. ?

 • carl

  29 juli 2014 om 11:54

  Werkt perfect!!
  Ik heb gewoon mijn eigen telefoon nummer gebruikt
  Bedankt voor de uitleg!!

 • Bastiaan

  31 augustus 2014 om 16:28

  Het is mij ook gelukt met de methode van Hans. En het werkt super. Maar ik dacht eerst ook dat het niet lukte omdat ik de documenten niet meenam tijdens de installatie.

 • Redbul

  31 augustus 2014 om 20:04

  Moet k bij de instalatie gewoon me nr invoeren of kan je gewoon meteen beginne

 • Redbul

  31 augustus 2014 om 20:16

  Graag antw

 • vincent

  15 september 2014 om 16:27

  ik heb de oorspronkelijk instructie gebruikt.
  Echter na het opstarten van whatsapp zegt wat Whatsapp:Start Herstel.
  Dit is de enige optie en zodra ik deze aantik krijg ik de melding:
  Herstel Voltooid. Als ik dan op OK klik sluit de app compleet af en kan ik weer opnieuw beginnen met telkens het zelfde resultaat.
  Het gaat om een ipod touch 5G van mijn zoon.

 • Coen

  20 september 2014 om 7:35

  Deze instructie heb ik naar volle tevredenheid gebruikt. Het enige minpuntje was dat de updates van Whatsapp op de iPad niet werden uitgevoerd. Achteraf was dat maar goed ook…
  Na de IOS 8.0 update bleek Whatsapp plots wel te lukken (auto update stond aan). Ineens had ik Whatsapp versie 2.11.11.
  Deze versie heeft één vervelende eigenschap: hij heeft door dat hij op een niet ondersteund apparaat staat. Resultaat: een foutmelding en géén werkende Whatsapp meer op mij iPad.
  Ik ben er al achter dat 2.11.8 een versie is die nog wel werkt. Maar daarvoor heb je het 2.11.8 ipa bestand nodig.
  Als je steeds update via iTunes, kun je geluk hebben dat er nog ipa bestanden op je Mac/PC zwerven (bijvoorbeeld in de prullenbak).
  Tot zover mijn ‘tip’ om op de iPad niet te updaten naar Whatsapp 2.11.11.

  Dan nu mijn vraag: Ik ben een legitieme Whatsapp gebruiker die op zoek is naar een vorige versie van mijn Whatsapp app.
  Wie kan mij wijzen naar een werkende Whatsapp 2.11.8 ipa?

 • gerrit

  20 september 2014 om 9:44

  het werkt niet meer onder ios8 klopt dat

 • Coen

  20 september 2014 om 10:38

  @Gerrit, zie mijn post van vandaag.
  Het kan met je Whatsapp versie te maken hebben. In IOS8 werkt het updaten van WhatsApp op de iPad ineens wel.
  Als je daarmee WhatsApp versie 2.11.11 hebt binnengehaald ben je de sjaak.
  Die versie heeft in de gaten dat hij op een iPad werkt en vertikt het verder.

  Dus anderen: als het nog werkt onder IOS8 op de iPad: Auto-update uit en WhatsApp ook niet handmatig updaten naar 2.11.11

 • Coen

  21 september 2014 om 10:42

  Aanvulling:
  De instructie hierboven ….
  “Open iTunes op je Mac of PC en navigeer naar de iTunes Store, zoek hier naar de Whatsapp applicatie en download deze naar je computer.”
  … zorgt er ook voor dat je op dit moment (21/9/14) versie 2.11.11 van WhatsApp krijgt. De bijbehorende 2.11.11 ipa is van geen nut, aangezien deze versie van WhatsApp niet werkt op een iPad.
  Je hebt dus echt een ipa bestand van versie 2.11.8 of eerder nodig en wel van jezelf. De ipa bestanden worden n.l. gebrandmerkt met je apple-id bij downloaden uit de store dus je hebt niets aan een ipa bestand van een ander (ben ik inmiddels achter)

 • Hans Meijer

  23 september 2014 om 20:56

  Heb upgrade van IOS 7.1.2 naar IOS 8.0 uitgevoerd. Whatsapp 2.11.8 m.b.v. iFunbox geinstalleerd. Nieuwe sim geplaatst in iPhone en Whatsapp geactiveerd op iPhone. Vervolgens folders Documents en Library m.b.v. iFunbox weer naar iPad gekopieerd.

  Het goede nieuws: whatsapp start op met de mededeling “Optimaliseren”. Vervolgens meldt whatsapp in een venster met als titel “Herstel chatgeschiedenis”, dat er problemen zijn bij het lezen van de chatgeschiedenis. Er is daarbij slechts één keuze: “Start herstel”. Na dit gestart te hebben loopt er een blakje langzaam van 0% naar 100%. Daarna de melding “Herstel voltooid” en dat whatsapp opnieuw geopend moet worden. Na “OK” wordt alles afgesloten. Na het opnieuw opstarten van whatsapp begint het hele feest weer opnieuw; optimaliseren -> herstellen -> afsluiten -> opnieuw opstarten.

  Enig idee hoe dit probleem te verhelpen is?

 • JanP

  29 september 2014 om 16:55

  Morgen vervalt mijn 06 abo via mijn werkgever, dus leek me een doorstart op de iPad wel wat. Gelukkig vond ik nog een 2.11.8 versie in de prullenbak.
  Maar nu blijf ik hangen waar ook Vincent en Hans Meijer blijven steken. Herstellen, Optimaliseren, afsluiten, opstarten, herstellen, enz. Is iemand hier al verder mee gekomen?

 • Bastiaan

  1 oktober 2014 om 13:34

  Ik dacht ook; laat ik de gok eens nemen en een update doen. Maar bij mij geeft hij de melding dat het verifieren niet lukt. En daarna zegt ie dat het apparaat niet word ondersteund.

 • Stefan

  3 oktober 2014 om 10:24

  Bedankt! Het werkt uitstekend op mijn iPad. Gewoon volgens de procedures zoals hierboven beschreven

 • Bastiaan

  8 oktober 2014 om 11:29

  Die Stefan neem ons vast in de maling, ik geloof er niks van. Als het jou gelukt is moet je wel met details komen. Volgens mij is het alleen nog mogelijk als je iOS 7 draait.

 • Harry Betlem AKA Herrie

  12 oktober 2014 om 14:48

  Ik ben eigenlijk benieuwd naar welke bestanden in de mappen ‘Documents’ en ‘Libary’ zijn gewijzigd.
  Is dat na te gaan?
  Is dan ook na te gaan WAT er gewijzigd is?
  Ik neem aan de het telefoonnummer, en de ‘code’ ergens in geplaatst zijn.
  Kan iemand mij hier duidelijkheid over geven?
  Desnoods per mail
  (bedlam#home.nl) hash = @

 • Velocus

  1 december 2014 om 15:46

  Gewoon telegram installeren. Die kan wel met 1 nummer op verschillende idevices werken. iPhone, iMac, MacBook en iPad.

 • rothe

  3 december 2014 om 8:59

  Samen met broer en zus een 2ehands Ipad1 voor mijn moeder gekocht en wil er voor haar WhattsApp op zetten, maar krijg het tot op heden niet op.
  De tijd dringt . Sinterklaas komt eraan.
  Wie kan er helpen?
  Vriendelijke groeten

 • ErtjeTheFreeze

  4 december 2014 om 1:37

  Van alles geprobeerd, maar tot nu toe is het mij niet gelukt.
  Op m’n iPhone zelfs de 2.11.14 vervangen door de 2.11.8 en toen bovenstaande procedure opnieuw gedaan.
  WhatsApp start dan wel op, maar vraagt onmiddellijk naar mijn iTunes login. Als ik die opgeef, crashed WhatsApp.

 • Wish

  23 december 2014 om 20:26

  Ik heb ook alle stappen nauwkeurig gevolgd. Ik krijg het niet werkzaam op mijn iPad Air. Ook bij mij crashend WhatsApp gelijk nadat ik mijn iTunes login heb ingevuld. Hopelijk komt er gauw een andere omweg om WhatsApp op je iPad te installeren.

 • Tim Janssen

  21 januari 2015 om 15:14

  Ik ga zoeken naar de versie waar het wel mogelijk was.

  Zodra die ik heb geef ik hem door aan jullie

 • Eline

  28 januari 2015 om 19:41

  Wie heeft ervaring met Ipodtouch4?

 • Stefan

  4 februari 2015 om 14:32

  Op een Ipod touch 4, IPad 3&4&Air uitstekend!
  Werk met 2.8.7. base

  bij nieuwe versies werkt het niet

 • Bas Lammers

  6 februari 2015 om 21:15

  Goedendag mensen, werkt deze mogelijkheid om whatsapp te installeren op een Ipad Mini?

  Graag hoor ik van jullie,

  MVG Bas Lammers

 • Jan

  1 maart 2015 om 18:46

  Het is mij gelukt om de laatste versie van Whatsapp (2.11.15) op mijn gejailbreakte Ipod4 touch aan de praat te krijgen. Het lukte mij eerst niet om deze versie aan de praat te krijgen op de Ipod waarop het eerst wel werkte via het mobiele tel. nr. van mijn oude Nokia telefoon (geen smartphone). De verificatiecode werd toen niet verzonden door Whatsapp, maar ik had nog een nieuwe simkaart liggen met een ander mobiel nummer, dat ik heb geactiveerd in een simlockvrije telefoon. Dit nummer heb ik opgegeven voor Whatsapp, waarna ik de verificatiecode (zes cijfers) van Whatsapp wel gesmst kreeg en die had ik nodig. Na dit ingevoerd te hebben in Whatsapp werkt het allemaal weer prima.

 • Jet

  19 maart 2015 om 16:40

  De I-Podtouch 5 geeft “fout”-melding na installatie van Whatsapp 2.11.15 via beide methodes (met extra telefoonnummer via ifunbox en met itools) Wie heeft een oplossing??

 • Lizzie

  1 mei 2015 om 11:00

  Hallo, ik blijf de foutmelding krijgen: Uw apparaat wordt op dit moment niet ondersteund. Help!

 • Jedidja

  2 mei 2015 om 15:02

  Ik snap er gewoon niets van dat whattsapp wel heel makkelijk op je mobiel geïnstalleerd kan worden, gratis nog wel en dat hetzelfde programma op je IPad opeens 12 euro moet kosten… Belachelijk toch? Ik wil best 12 euro betalen, maar gaat het dan echt werken?? Straks ben ik 12 euro kwijt en heb ik nog niks… Wie heeft hier ervaring mee?

 • rik

  11 juli 2015 om 21:07

  hoe kopieer je de mappen terug? je kunt alleen bestanden selecteren. Iemand een tip?

  Thanks!

  Rik

 • Ludwig

  4 november 2015 om 22:16

  Veel te ingewikkelde instructie is ergeren meer eenvoudige oplossing? Van wanneer is dit artikel?

 • Wesley Fabry

  5 november 2015 om 10:11

  Ludwig, dit is niet meer relevant, wel kun je dit gebruiken: http://www.appletips.nl/whatsapp-web-gebruiken-op-een-ipad/

 • Eddie

  16 november 2016 om 1:22

  Ik wil gaat whatsapp op ipeid

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!