3 november 2014

YosemiteOS X: Slim zoeken in Safari (uitschakelen)

Safari icoon

Het slimme zoeken binnen Safari is iets nieuws van het afgelopen jaar. Sinds de adresbalk en het zoekveld één zijn geworden, gedragen ze zich meer als voorspellers. Wil jij bijvoorbeeld iets opzoeken over Apple krijg je al allerlei suggesties te zien. Deze gaan van Wikipedia tot de zoeksuggesties die de ondersteunde zoekmachine suggereren.

Dit is erg handig wanneer je snel iets wil opzoeken, maar kan ook voor vele als vervelend worden ervaren. Gelukkig kun je in Safari 8.0 of hoger (vanaf OS X Yosemite) zelf bepalen welke suggesties er al dan niet worden getoond. Deze kun je beheren met behulp van onderstaande procedure:

• Open Safari
• Navigeer naar de menubalk
• Klik hier op Safari ▸ Voorkeuren
• Open het tabblad 'Zoek'

zoeken safari

Hier heb je vervolgens de mogelijkheid om allerlei functies met betrekking tot het zoeken uit te schakelen. Wil je niet dat de zoekmachine je zoekopdracht aanvult of suggesties toont dan kun je dit uitschakelen door de optie 'Inclusief zoekmachinesuggesties' uit te vinken.

Bij de optie 'Slim zoekveld' kun je verschillende opties uitschakelen waaronder het nieuwe 'Spotlight-suggesties'. Deze suggesties zijn te vergelijken met de spotlight items die worden getoond bij het gebruik van Spotlight. Denk hierbij aan Wikipedia, bioscopen, kaarten, enzovoorts.

Meer over OS X Yosemite kun je hier terugvinden.Reacties


  • jan

    15 februari 2015 om 16:36

    Bij mij blijft mijn adresbalk stug zoeken in Yahoo, terwijl ik Google heb ingesteld. Van alles geprobeerd, herstart enz. enz. Nog tips?

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!