21 oktober 2014

YosemiteScherm van je Mac delen via de berichten applicatie

Berichten iMessage icoon OS X

Je hebt vast al eens meegemaakt dat je problemen hebt met je Mac en je iemand uit je vriendenkring wilt inschakelen voor hulp. Via FaceTime, Telefoon of berichten zoek je de toenadering en zo goed mogelijk wordt er geprobeerd je te helpen. Vanaf OS X Yosemite is dit veel eenvoudiger geworden dankzij een nieuwe (eigenlijk ook wel een oude) functie in de berichten applicatie.

Via schermdeling kun je snel elkaars scherm overnemen en kun je 'live' iemand anders helpen op afstand. Naast hulp is het ook handig om via deze optie iets leuks te tonen aan je vrienden en kennissen. Hoe lees je in onderstaande stappen.

Open de Berichten applicatie en start of open het gesprek met de persoon waarmee je het scherm wilt delen. Klik vervolgens in het aan-veld op de knop 'Details', er opent zich een pop-up venster met verschillende mogelijkheden.

schermdelen berichten osx1

Je ziet in dit veld de contactpersoon staan waarmee je in gesprek bent. Naast de naam vind je de symbolen voor FaceTime en bellen terug, maar ook twee rechthoeken. Klik hierop om de schermdelingopties te bekijken.

Nu heb je de mogelijkheid om de contactpersoon uit te nodigen om jouw scherm te delen. Als tweede mogelijkheid kun je vragen om het scherm van je contactpersoon te delen zodat jij deze kunt bekijken.

schermdelen berichten osx2

Vervolgens dient het contactpersoon deze handeling te accepteren en wordt het gescherm gedeeld. Naast de schermdeling wordt ook de microfonen geactiveerd zodat je ook met elkaar kunt praten. Op dit moment kan de persoon alleen maar het scherm bekijken en geen wijzigingen of andere handelingen uitvoeren.

Echter is dit wel mogelijk wanneer je hiervoor toestemming geeft. Dit kan door in de menubalk te klikken op de twee rechthoeken (schermdelingsicoon) en te kiezen voor de optie 'Sta contactpersoon toe om mijn scherm te besturen'. Via dit menu kun je ook het geluid uitschakelen of de schermdeling (tijdelijk) stoppen.

Lees ook: Oplossing voor het ontbreken van de opties Delen en Markering (OS X Mail)

Meer over OS X Yosemite kun je hier terugvinden.







Reacties


Er zijn nog geen reacties op dit bericht!

Een reactie toevoegen: