1 februari 2011

Zoek mijn iPhone activeren met je Apple ID

Sinds iOS 4.2 is de MobileMe functie 'Zoek mijn iPhone' gratis voor iedereen beschikbaar die een Apple ID en iPhone 4, iPod touch (4de generatie) of iPad bezit. Met 'Zoek mijn iPhone' is het mogelijk om je iDevice te lokaliseren, er een signaal of bericht naartoe te sturen, te blokkeren of zelfs op afstand te wissen.

Om de 'Zoek mijn iPhone' functie te activeren ga je op je iPhone, iPad of iPod touch naar Instellingen ▸ Mail, Contacten, Agenda ▸ Voeg account toe… ▸ MobileMe voer hier je Apple ID in of maak eventueel een gratis nieuw account aan. In het scherm wat hierna verschijnt krijg je de mogelijkheid om de 'Zoek mijn iPhone' functie in te schakelen.

Nadat 'Zoek mijn iPhone' is geactiveerd kun je het iDevice traceren op meerdere manieren. Mocht je meer dan één iOS device bezitten dan kun je hierop de gratis 'Zoek mijn iPhone' app installeren, deze app is zowel geschikt voor de iPhone als iPad.

Het is ook mogelijk om je iDevice te traceren via een computer met webbrowser, ga naar de website http://me.com/find/ en login met je Apple ID. Via de website kun je nu de positie van je iDevice bekijken en kun je de verschillende acties zoals, blokkeren of wissen initiëren.Reacties


 • Arthur

  1 februari 2011 om 11:08

  Best ook je restrictions voor mail accounts op de iPhone aanzetten, anders kan de dief je ‘find my iPhone’ uitschakelen :)

 • Bob

  1 februari 2011 om 12:09

  en hoe zet je die restrictions aan?

 • Bob

  1 februari 2011 om 12:10

  Instellingen, Algemeen, Beperkingen?

 • Peter

  1 februari 2011 om 14:53

  Even voor mensen met een iPad 3G, het blijkt pas mogelijk je device toe te voegen als je een microSIM in de iPad plaatst.
  Heeft me heel wat tijd gekost, want een door mij aangeschafte iPad (met AT&T, nog niet geactiveerde sim) deed het zonder problemen.

 • Gigs

  1 februari 2011 om 15:53

  Maar hoe zit dat nou? Werkt het alleen als je op je iPhone de optie ‘Zoek mijn iPhone’ hebt ingeschakeld?
  Heb net geprobeerd mijn telefoon te lokaliseren met uitgeschakelde ‘Zoek mijn iPhone’ optie en dan kun je ‘m niet vinden. Maar dat kan de dief toch ook uitschakelen!?! Of kun je dat beveiligen of zo?

 • Thibault Treunen

  1 februari 2011 om 18:22

  @Gigs, ja zoals Arthur hierboven zegt kan je ‘restrictions’ of ‘beperkingen’ aanzetten onder het menu ‘Algemeen’. Je zet dan best de beperking ‘mail’ aan.

 • Thibault Treunen

  1 februari 2011 om 18:28

  @Gigs, sorry ik heb mij vergist. Er is toch geen mail restriction voor ‘mail’. Mijn fout.

 • Thibault Treunen

  1 februari 2011 om 18:29

  @Arthur op mijn iPad staat er geen mail-beperking optie…

 • Gigs

  1 februari 2011 om 19:53

  @Thibault

  Jawel, er zijn toch beperkingen voor email, namelijk via ‘accounts’.

  Had er helemaal niet aan gedacht dat je via ‘Instellingen’ etc. beperkingen kon invoeren.

  Thanks!

 • Gigs

  1 februari 2011 om 19:56

  En ik had de berichten hierboven goed moeten lezen… (M.n. die van Arthur.)
  Dom, dom…

 • Thibault Treunen

  1 februari 2011 om 22:40

  @Gigs Oei, heb ik over gekeken mij excuses :) En dat is geen probleem, vergeet ik ook vaak.

 • Marlo

  3 februari 2011 om 20:49

  Moet je dan altijd je GPS aan hebben staan? Wat voor invloed heeft dat op de batterijduur?

 • Thibault Treunen

  3 februari 2011 om 22:39

  @Marlo De feature wordt geactiveerd door het toevoegen van het gratis MobileMe account aan je mail. GPS wordt geactiveerd wanneer je naar je iPhone zoekt via je computer, ander iDevice of gewoon je iPhone zelf. Dit heeft praktisch geen gevolgen voor je batterijduur.

 • Marlo

  5 februari 2011 om 21:38

  @Thibault. Bedankt voor je reactie maar ik heb geprobeerd zonder de GPS aan om via me.com mijn iPhone te vinden. Kreeg een melding dat Locatievoorziening niet aan staat en kreeg dus ook de plaats niet in beeld. Ik kan de GPS toch niet op afstand activeren?

 • Rob

  10 september 2011 om 10:49

  Ik gebruik dit ook, echter mijn oudere toestellen de 3G en 3GS ziet hij niet als ik ze toevoeg.
  Weet iemand toevallig of dit wel werkt en hoe dan?

 • rosa

  21 juli 2012 om 17:50

  hi,

  ik heb vandaag heel dom mijn mobiel in een pashokje laten liggen samen met een mobiel, de mobiel is wel terug gevonden maar de ipod niet. ik heb gelijk via icloud.com een bericht met geluid naar de ipod gestuurd en ik heb op vergrendel extern geklikt. ik wil zien waar mijn ipod is, maar ik heb toevallig gister nog de gps uitgezet.. de gos gaat niet aan als ik op ‘zoek mijn iphone’ klik … weet iemand wat ik kan doen om te zien waar mijn ipod is ?

 • Niels

  13 september 2012 om 18:44

  Word de telefoon ook gevonden zonder simkaart? Aangezien dit het eerste is wat iemand doet als die een telefoon jat. Gr

 • Iphontjuuhx

  26 september 2012 om 20:40

  Is het gratis als je icloud aan zet kun je dan ff een beschrijving zetten? ^_^
  ben 11 jaar..
  Hoop op een snelle spoedige reactie xD

  Gr

 • Jari

  20 december 2012 om 19:51

  Dit is zo een bullshit ik ben mijn splinternieuwe iphone kwijt, nooit meer te vinden.
  Kanker domme app.

 • Bboekelo

  10 januari 2013 om 17:05

  Goedemiddag,

  is het toevallig mogelijk om meerdere accounts in te stellen in zoek mijn iphone? bijvoorbeeld van de familie ivm beheer er van. of dien ik dan elke gebruikersnaam en wachtwoord te onthouden?

 • Pieter

  15 januari 2013 om 16:44

  Maakt de iphone geluid als je drukt op play sound terwijl het apparaat op stil staat?

 • Rubin

  6 oktober 2013 om 4:09

  Hey ik heb een vraagje..

  Mijn telefoon gaat niet meer aan maar ik heb mijn iphone op zoek mijn iphone gezet.. Nu kan ik hem dus NIET herstellen omdat ik hem dus niet meer aan kan krijgen… Heeft iemand enig idee?

 • Ashwin

  27 mei 2014 om 11:58

  beste mensen,

  Ik heb mijn Iphone gewist bij zoek mijn Iphone.
  maar hoe zou ik em weer kunnen activeren?
  zou iemand weten hoe ik dat zou moeten doen??
  alvast bedankt

 • Lisa

  28 juli 2014 om 12:41

  Hoi,

  Ik kan mijn telefoon sinds vanmorgen niet meer vinden, ik ben bang dat ik hem tijdens de hond uitlaten gisteravond laat ben verloren of dat mijn telefoon dan toch ergens in huis ligt terwijl ik letterlijk overal al heb gekeken.
  Het gaat om een iphone4s en heb net via iCloud geprobeerd mijn telefoon op te sporen alleen staat mijn apparaat offline? wel gaat mijn telefoon nog over.

  Iemand enig idee hoe ik mijn telefoon online zou kunnen zetten?

  alvast bedankt

 • robbe

  18 augustus 2015 om 13:05

  ik ben mijn ipod verloren en mijn baterij is plat wat moet je dan doen?

 • robbe

  18 augustus 2015 om 13:07

  ik heb het zelfde probleem als de reactie boven me
  ik dacht als daar staat je aparat is offline dat hij plat was

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!