Pas op voor Apple phishing e-mails!
Grote groepen mensen op het internet zijn vaak het doel van criminelen die proberen account gegevens te stelen. Ook Apple gebruikers maken de afgelopen dagen melding van zogenaamde phishing e-mails. Dat zijn e-mails die zich voordoen als een officiele e-mail van Apple.
In dergelijk e-mails wordt de ontvanger gevraagd in te loggen op de Apple website omdat er gegevens niet kloppen of omdat er een factuur of dergelijke gedownload kan worden. Door het klikken op een link in de e-mail wordt je naar een website gebracht die lijkt op de originele Apple website, dit is echter fake! Er zal worden gevraagd om in te loggen, hierdoor weet de aanbieder van de fake website je Apple ID en het bijhorende wachtwoord.
Deze combinatie geeft criminelen genoeg mogelijkheden om je bankrekening of creditcard te plunderen. Hieronder zie een voorbeeld van de phishing e-mail die op dit moment wordt verspreid.

Door je muis op de link in de e-mail te plaatsen kun je zien dat je te maken hebt met een fake adres, de link verwijst namelijk naar een niet apple.com adres.

Mocht je een dergelijke e-mail hebben ontvangen open dan niet de link en verwijder direct de e-mail zodat je huisgenoten er ook geen gebruik meer van kunnen maken. Wanneer je de website hebben bezocht wijzig dan zo snel mogelijk je wachtwoord!

Duhuhh
Je word er tegenwoordig helemaal gek van die phishing mails.
En de inhoud is zo goed nagemaakt dat het niet eens zo raar is dat sommige mensen hier intrappen.
Zo heb ik weken achter elkaar mails gehad dat er een creditcard update was van visa,en ik maar al mijn gegevens moet opsturen via een link in de mail.
Het enigste wat je kunt doen is goed uitkijken en deze mails als spam markeren.
Thanks voor de tip! Een gewaarschuwd mens telt voor twee!
Bedankt. Een leerzame tip. Les is nooit vanuit de mail account gegevens aanpassen, maar vanuit de secure website.
Bedankt voor deze leerzame tip!!
En mocht je denken, mij overkomt zoiets niet? Dan zou ik nog maar eens goed nadenken: € 95,98 kwijt door in-app aankopen in de Appstore…
…en niet door mij aangeschaft welteverstaan! :(
Geen idee hoe het is gebeurd.
Enkel een week of twee geleden heeft geloof ik op iPhoneclub een item gestaan over Bejeweled gratis via Facebook.
Zou het?
Geen mail ontvangen, maar toch even geprobeerd maar het URL te gaan:
http://213.229.107.27/risi/s/APPLE/apple.htm
De site wordt gewoon netjes door safari & firefox als phishing site gemarkeerd. Een wireshark netwerk trace laat verder geen verdachte communicatie zien. Script-kiddie werk, URL was niet eens gespooft en de site was bijzonder lelijk.
Wees altijd op je hoede zoals Richard aangeeft. Blijf altijd nadenken.
Site is al uit de lucht gehaald want k krijg melding: 404 not found
Apache 2/server at en dan site adres
Ik ga direct even de e-mails van Apple bekijken…
Dit zijn sowieso onzin mailtjes, of ze nou wel niet een mooie site er om heen hebben gebouwd. Zelf een beetje nadenken kan geen kwaad.
Er is geen enkele instantie die via mail, telefoon of wat voor medium dan ook om persoonlijke gegevens als bankrekeningen, wachtwoorden, pin- of tan-codes, etc. vraagt!
Advies mail meteen weggooien en prullenbak legen!
Ze zijn blijkbaar weer actief. Heb net een mailtje zoals hierboven genoemd ontvangen