zondag 15 mei 2011

10.7Nieuw in Mac OS X Lion 10.7 developer preview 3

Afgelopen vrijdag heeft Apple een nieuwe beta versie van Mac OS X Lion 10.7 beschikbaar gesteld aan geregistreerde ontwikkelaars. Opmerkelijk is dat deze versie (developer preview 3) als een softwareupdate wordt verspreid onder de gebruikers van developer preview 2.

In iedere nieuwe developer preview van Mac OS X Lion zijn er veel aanpassingen in de grafische interface. Het lijkt erop dat Apple nog steeds zoekende is naar de juiste en beste OS X/iOS combinatie. In de vier onderstaande screencasts geven we je een globale indruk van de vier belangrijkste aanpassingen in developer preview 3.

Inlogscherm

Het inlogscherm van Lion heeft een grondige grafische update gekregen in de stijl van iOS. Opmerkelijk is dat rechts boven in het scherm de klok en het Wi-Fi signaal wordt weergegeven.

http://www.youtube.com/watch?v=FopDJ0mHTsE

Reading list

Een handige nieuwe feature in Lion is ‘Reading list’, hiermee kun je een webpagina in Safari taggen om op een later tijdstip nog eens terug te lezen. De functie wordt geactiveerd met behulp van een nieuw icon in de Safari menubalk.

Mission Control

Mission Control was in de voorgaande previews alleen te activeren via een toetscombinatie of een multitouch gesture. Vanaf nu is Mission Control als een applicatie aanwezig in de programma’s map. Aan Mission control is de optie toegevoegd om extra bureaubladen te creëren of te verwijderen, dit alles op een bekende iOS manier.

Downloadvenster

Het bekende downloadvenster van Safari is vanaf nu geïntegreerd in de knoppenbalk van de applicatie. Ook hier zijn weer de nodige iOS invloeden in terug te vinden.

Binnenkort, veel en veel meer over Mac OS X Lion 10.7!!




Zie ook:


Reacties:


  • Matthias 15 mei 2011 om 10:34

    Die mission-control applicatie was al eerder beschikbaar, enkel niet in de map applications. Hiervoor stond die in de map CoreServices, naast bvb Finder. Ze stond wel al in het Dock… Ik vind het onhandig, net zoals de Dashboard-applicatie. Gestures of toetscombinaties zijn veel sneller en vullen het Dock niet. Mijn ouders langs de andere kant kunnen geen toetscombinaties onthouden, laat staan met een multitouch trackpad werken…

  • Koen 15 mei 2011 om 11:19

    Als ik naar de filmpjes kijk, zie ik ook dat de icoontjes in de zijbalk van finder hun kleur zijn verloren, ze zijn voortaan grijs.
    En safari lijkt (eindelijk) full screen te gaan, als je kijkt naar het knopje bij de downloadknop.

    Excuses als dit al in een eerdere build bekend was.

  • Jorn 15 mei 2011 om 13:31

    @Koen deze twee dingen waren allebij al in een eerder build bekend! De meeste apps in OS X Lion zijn nu fullscreen!

  • Thor 15 mei 2011 om 18:08

    Deze versie ziet er mooier uit vind ik. Zullen de “read later” en “download venster” functies alleen beschikbaar zijn in 10.7 of ook op de Windows Safari? Hoop dat hij snel uitkomt :)

  • kevin van Luijtelaar 15 mei 2011 om 23:24

    Vraagje: Ik zie bij bijna elk filmpje dat de gebruikersnaam rechtsboven in de balk staat hoe kan je dit doen? of is dit een nieuw iets van 10.7?

  • Ruud 16 mei 2011 om 7:46

    Dit zit ook al in vorige versies van OSX. Ga maar naar systeemvoorkeuren –> Accounts –> Inlogopties –> Menu voor snelle gebruikersoverschakeling: Naam

  • Melvin 16 mei 2011 om 7:53

    Wellicht een hele domme vraag, maar kun je automatisch updaten naar Mac OS X Lion 10.7? Ik ben (eindelijk) overgestapt van Apple en ben nu als een gek alles aan het ontdekken binnen deze wondere wereld :)

    Gr, Melvin

  • bwubs 16 mei 2011 om 8:53

    @Melvin OS X Lion 10.7 is momenteel nog in Beta fase, dat betekend dat hij alleen nog beschikbaar is voor developers. Waarschijnlijk komt OS X 10.7 rond de zomer uit. Het is mogelijk om er nu al aan te komen, maar gezien het feit dat je net nieuw bent in de apple wereld zal ik je afraden om daar nu aan te beginnen ;) Wacht maar rustig, OS X 10.7 komt vanzelf uit!

  • Danman 16 mei 2011 om 9:14

    Ik denk dat hij bedoelt: Kunnen de gebruikers van 10.6 (uiteindelijk) gratis updaten naar 10.7 of moeten we dan een nieuwe versie kopen?
    Daar ben ik ook wel benieuwd naar..

  • Exotic 16 mei 2011 om 14:47

    Ik gok dat je €129,- mag gaan betalen voor de update.

  • Leslie 16 mei 2011 om 20:49

    Hé,
    Ik had de preview 2 van lion, maar als ik bij software update keek.
    Stond er dat alles up-to-date was.
    Na wat zoeken vond ik iemand die een .pkg had geüpload van de update.
    Die gestart, installeren, maar blijft eeuwig op het bootscreen

  • Leslie 16 mei 2011 om 20:50

    Hé,
    Ik had de preview 2 van lion, maar als ik bij software update keek.
    Stond er dat alles up-to-date was.
    Na wat zoeken vond ik iemand die een .pkg had geüpload van de update.
    Die gestart, installeren, maar blijft eeuwig op het bootscreen (Apple logo) staan.
    HELP!
    Betekend dit dat ik alles opnieuw moet installeren??

    Alvast bedankt!

  • dirkuijt 18 mei 2011 om 7:31

    ik heb nog DP1 draaien in VM, via de Appletips handleiding geinstalleerd.
    Hoet kan ik die upgraden naar DP3?

  • Lioness 20 mei 2011 om 11:34

    @exotic 129€? Hoe kom je daarbij?
    Was de update van leopard naar snow-leopard geen 29€?

  • Siem 23 mei 2011 om 22:56

    Als ik volgende week een nieuwe iMac koop, krijg ik dan korting als Lion uitkomt? zZo niet, dan lijkt me het beter om te wachten met de aankoop.

  • Bim 24 mei 2011 om 20:41

    Als ik de nieuwe MBP koop na de release op de WWDC begin juni, zit Lion er dan meteen bij? Hoe werkt dat?

  • Bam 7 juni 2011 om 21:06

    De upgrade zal 24 EUR kosten ;) Ik quote van de Apple site:

    “To upgrade your Mac to OS X Lion, you don’t need to go to a store, take home a box and install a bunch of discs. All you do is click the Mac App Store icon, buy Lion for € 23.99 and your Mac does the rest. Just make sure you have what you need to get your hands on Lion the minute it’s available.”

Reactie toevoegen

Stel een avatar in