7 juni 2016

iOS 9: Mappen aanmaken en gebruiken in Notities

iOS notitie ios

Vanaf iOS 9 is het mogelijk om mappen aan te maken in de iOS Notities applicatie op je iPhone, iPad en iPod Touch. Voorheen was dit alleen mogelijk via de OS X en iCloud versie van deze app.

Met behulp van de mappen kun je eenvoudig al je notities van een bepaalde categorie groeperen, zo vind je snel de juiste aantekeningen terug. Ontzettend handig wanneer je de app voor verschillende doeleinde wilt gebruiken zoals bijvoorbeeld het verzamelen van recepten of belangrijke zaken.

Mappen aanmaken in iOS Notities

• Open de Notities applicatie
• Navigeer naar het overzicht door op het <-teken te tikken • Tik onderaan op 'Nieuwe map' • Geef de map een naam • Tik op 'Bewaar' om de map aan te maken Gebruik deze stappen op een iPad in de linkerkolom om zo een nieuwe map aan te maken. Mappen aanmaken in iOS notities

Om notities te plaatsen in een map dien je te navigeren naar het overzicht van je notities, bijvoorbeeld 'Alle iCloud'. Selecteer boven de optie 'Wijzig' en selecteer alle notities die je in één en dezelfde map wilt plaatsen. Kies vervolgens onderaan voor 'Verplaats naar', kies de gewenste map en per direct worden deze verplaatst. Ook voor deze procedure dien je op de iPad gebruik te maken van de linkerkolom.

Alle wijzigingen worden gesynchroniseerd met iCloud en toegepast op alle andere gekoppelde apparaten zoals iPad of Mac. Uiteraard kun je ook mappen in Notities aanmaken via OS X, klik hier voor meer info.

Lees ook: Notities beveiligen met een wachtwoord of Touch IDReacties


Er zijn nog geen reacties op dit bericht!

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!