Social Media

WhatsApp: Live je locatie delen

Whatsapp icoon voor iOS en Android

Zoek mijn Vrienden applicatie van Apple zelf, maar ook via Google Maps of Facebook Messenger kun je jouw locatie delen.

Vanaf versie 2.17.61 kun je ook in de populaire chatdienst je locatie live delen, zo kunnen je vrienden precies zien waar je bent. De optie is vooral handig wanneer je met een groep vrienden erop uit bent en dat je weet waar iedereen is. Het delen van je locatie is altijd tijdelijk en verloopt na een zelfgekozen tijd.

Beheren van apps en diensten die toegang hebben tot Facebook

Facebook icoon (logo)

Tegenwoordig kom je er niet meer omheen, veel applicaties en diensten maken gebruik van Facebook om in te loggen. Zo kun je met je account inloggen in een app om deze te mogen gebruiken. Na verloop van tijd zijn er een hoop apps en diensten die je ooit (al dan niet) toestemming hebt gegeven.

Wanneer je een app of dienst niet meer gebruikt blijven ze wel de toegang tot je Facebook behouden. Gelukkig kun je eenvoudig deze apps raadplegen en de toegang beheren of zelf ontzeggen. Dit kun je doen via de Facebook website of applicatie.

Spullen zoeken, kopen en verkopen via Facebook Marketplace

Facebook icoon (logo)

Afgelopen maand heeft Markplaats er een geduchte concurrent erbij, Facebook Marketplace. In de Facebook applicatie en op de website kun je vanaf nu spullen zoeken, kopen en verkopen.

De dienst werd vorige maand al geïntroduceerd maar gefaseerd uitgerold in 17 Europese landen waaronder Nederland en België. Op dit moment heeft vrijwel iedereen toegang tot de nieuwe mogelijkheid en kan opzoek gaan naar spullen of deze zelf verkopen. Zelfs huizen en auto's kunnen te koop/te huur worden aangeboden.

Facebook profiel definitief verwijderen

Facebook icoon (logo)

Facebook heeft ontzettend veel gebruikers die dagelijks urenlang hun tijdlijn bekijken. Echter zijn er ook een hoop tegenstanders die absoluut niets met de sociale media gigant willen te maken hebben. Wie een Facebook profiel heeft kan er op ieder moment voor kiezen zijn of haar account te verwijderen.

Alles wat je dan ooit hebt geplaatst op Facebook zal dan na verloop van tijd definitief verwijderd worden. Het verwijderen van je account gaat gelukkig tegenwoordig erg eenvoudig. Voor je dit doet is het misschien wel aan te raden om een kopie te downloaden van alles wat je ooit geplaatst hebt.

Twitter: Opgeslagen gegevens, cache en data wissen

Twitter logo icon

Vanaf versie 6.73.1 van de officiële Twitter applicatie voor iOS is het eindelijk mogelijk de cache en opgeslagen data te wissen. Dit is een welgekomen optie voor iPhone of iPad bezitters met een beperkte opslagruimte van slechts 8 of 16GB.

Voorheen kon je deze opgeslagen gegevens en media alleen wissen van je iDevice door de Twitter applicatie volledig te verwijderen en opnieuw te installeren. Iets wat je bijvoorbeeld nog steeds moet doen voor de Facebook applicatie. Vanaf nu is dit in ieder geval verleden tijd voor Twitter. Laten we hopen dat meerdere applicaties snel zullen volgen.

Instagram: Meerdere foto’s en video’s uploaden en plaatsen in een album

Nieuw instagram logo

Voor een lange tijd was het alleen maar mogelijk om één foto of video toe te voegen aan een Instagram post. Sinds dit jaar kun je ook meerdere foto's en video's toevoegen. Deze worden vervolgens geplaatst in een Instagram album op je profiel.

Een album wordt in de Instagram tijdlijn apart weergegeven, zo zie je bovenaan uit hoeveel foto's en video's een Instagram-post bestaat en onderaan het bericht vind je de bekende navigatiebolletjes terug. Daarnaast zal Instagram automatisch de video's en foto's in een album automatisch afspelen als een soort van diashow.

Facebook: Berichtverzoeken in Messenger bekijken

logo voor Facebook messenger

Wie gebruikmaakt van Facebook Messenger kan soms wel eens één of meerdere berichtverzoeken ontvangen, dit is een bericht van een persoon waarmee je geen vrienden bent op de sociale media dienst.

Het verzoek komt apart binnen in de app en is niet terug te vinden in het tabblad 'Recent'. Wanneer je er niet onmiddellijk op reageert ben je het verzoek kwijt. Het is vrij onduidelijk waar het verzoek zich bevindt, met behulp van de volgende procedure vind je alle verzoeken in een mum van tijd terug.

Chatten met vrienden in de YouTube app

logo van youtube retina

YouTube heeft een nieuwe deelfunctie geactiveerd in de Youtube app. Via deze deelfunctie is het mogelijk om te chatten met vrienden over een YouTube video. Zo kunnen je samen naar een video kijken en commentaar geven.

De chatfunctie werd eerst al in een select aantal landen getest, maar sinds gisteren is de optie voor iedereen beschikbaar. Steeds meer YouTube gebruikers melden dat ze de chatfunctie kunnen gebruiken, deze wordt namelijk langzaam uitgerold voor alle gebruikers. Het kan dus zijn dat de optie bij jou nog niet actief is, maar dat zal de komende dagen veranderen.

Een WhatsApp gesprek exporteren en bewaren

Whatsapp icoon voor iOS en Android

De meest gebruikte chat applicatie is ongetwijfeld WhatsApp, vrijwel iedereen heeft deze applicatie geïnstalleerd op zijn of haar smartphone. Soms kan het gebeuren dat je de chat moet exporteren en elders bewaren.

Vooral bij misbruik is dit het geval, maar het kan ook positief. Wanneer je geliefde een mooie liefdesverklaring heeft geschreven wil je dit ongetwijfeld voor altijd bewaren. Gelukkig is het eenvoudig om een chatgesprek te exporteren (bewaren).

WhatsApp: Chats bovenaan de gesprekkenlijst vastpinnen

Whatsapp icoon voor iOS en Android

WhatsApp wordt dagelijks door 9,6 miljoen Nederlanders gebruikt, dat zijn er een hoop. Dit komt vooral omdat WhatsApp op meerdere platformen beschikbaar is en zo iedereen kan communiceren met elkaar. Sinds vorige week heeft WhatsApp weer enkele nieuwe opties toegevoegd aan de iOS app.

Zo is het vanaf nu mogelijk om alle bestandstypen te versturen en te ontvangen via WhatsApp. Dit houdt in dat je eenvoudig documenten, zip-bestanden, afbeeldingen, projecten en meer kunt versturen. Toch zit er wel een beperking aan, zo kun je via iOS maximaal een bestand van 128MB versturen. Via WhatsApp Web en de gekoppelde applicaties voor Windows en Mac is de maximale grootte 64MB.

Facebook de toegang tot je locatiegeschiedenis verbieden

Facebook icoon (logo)

Zoals alle andere sociale applicaties weet Facebook ook graag waar je bent. Facebook beschikt uiteraard over een optie die het mogelijk maakt om locaties te bekijken in de app. Zo kun je inchecken, reviews lezen en meer. Echter wanneer je de applicatie opent zal Facebook steeds registreren waar je bent.

iOS en Facebook houden voortdurend je locatie bij, in iOS kun je dit bekijken via Instellingen ▸ Privacy ▸ Locatievoorzieningen ▸ Systeem ▸ Veelbezochte locaties (meer informatie). Het is niet helemaal duidelijk of Facebook ook deze gegevens gebruikt, echter verzamelen ze zelf ook gegevens die ze in de locatiegeschiedenis opslaan. Deze kun je dan vervolgens in je activiteitenlogboek van Facebook bekijken.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!