12 maart 2014

iOS 7Whatsapp: Gebruikmaken van zendlijsten

whatsapp-ios-7-iconVia WhatsApp kun je gratis berichtjes sturen naar bijna iedereen in je vriendenkring en kennissen. Wanneer je snel een aantal persoon hetzelfde berichtje wil sturen kun je gebruik maken van zendlijsten.

Met deze functie kun je één en het zelfde bericht versturen naar meerdere contactpersonen. Deze functie is niet te vergelijken met een groepsgesprek, want via de zendlijst-optie krijgen alle contacten afzonderlijk het bericht. Volg onderstaande stappen om een zendlijst aan te maken.

• Open Whatsapp
• Navigeer naar het tabblad ‘Chats’
• Tap in de navigatiebalk op de knop ‘Zendlijsten’
• Selecteer de optie ‘Nieuwe zendlijst’

zendlijst1

Voeg vervolgens alle contactpersonen toe die je graag in de zendlijst wilt hebben, denk hierbij aan je collega’s, beste vrienden, familieleden, enzovoorts. Let wel op dat alleen contactpersonen die jouw telefoonnummer in hun adresboek aanwezig hebben dit bericht kunnen ontvangen. Bevestig door op de knop ‘Maak’ te tappen.

zendlijst2

Vervolgens kun je de zendlijst selecteren om een nieuw bericht aan te maken. Stel je bericht op en druk op de stuur-knop om hem te versturen. De ontvangers zullen beide het bericht ontvangen en kunnen er dan ook op antwoorden zonder dat andere personen het antwoord te zien krijgen. Om een groepsgesprek te starten dien je de optie ‘Groep’ te selecteren in het chat-menu.

Meer over WhatsApp kun je hier terugvinden.Reacties


  • ricus

    3 februari 2016 om 21:14

    Ik heb al weer iets bij geleerd

Een reactie toevoegen: