24 januari 2017

WhatsApp opslagruimte beheren en specifieke onderdelen verwijderen

Whatsapp icoon voor iOS en Android

Vanaf WhatsApp versie 2.17.1 is het mogelijk om de WhatsApp opslagruimte tot in de detail te beheren. Voorheen was het al mogelijk om te controleren welke onderdelen de nodige opslagruimte gebruikte. Zo kon je al zien hoeveel opslagruimte ontvangen en verzonden video's, gifs en foto's gebruikte.

Vanaf nu is het mogelijk deze specifieke onderdelen te wissen zonder een compleet gesprek te verwijderen. Zo kun je bijvoorbeeld alle gifs verwijderen zonder berichten of andere foto's te verliezen. Ideaal wanneer je veel waarde hecht aan tekstgesprekken en je opslagruimte.

WhatsApp opslagruimte beheren en verwijderen

• Open WhatsApp
• Navigeer naar Instellingen
• Selecteer 'Data- en opslaggebruik'
• Tik op 'Opslag en gebruik'

whatsApp opslagruimte beheren

Er wordt nu een lijst geopend met al je gesprekken en daarachter de gebruikte opslagruimte. Tik op een gesprek om een gedetailleerde weergave te tonen of om gegevens te verwijderen. In het bekomen overzicht vind je ondermeer hoeveel afbeeldingen zich in het gesprek vinden en de ruimte die dit in beslag neemt.

Tik op 'Wis chat' om specifieke onderdelen te verwijderen. Een checklist wordt geopend, vink de onderdelen aan die je wilt verwijderen. Zodra je jouw keuze hebt gemaakt tik je op 'Wis' om de geselecteerde onderdelen te verwijderen. Hierdoor kun je bijvoorbeeld tekst en documenten behouden, maar wel afbeeldingen verwijderen.

WhatsApp Messenger
WhatsApp MessengerCategorie: Social Networking, Utilities
Ontwikkelaar: WhatsApp Inc.
iPhone  4+  143 MB DOWNLOAD GRATIS

Lees ook: Controleer je privacy instellingen in WhatsAppReacties


Er zijn nog geen reacties op dit bericht!

Een reactie toevoegen: