Menu

11 september 2015

OS X Safari: Meldingen in- of uitschakelen

berichtencentrum logo OS X

Sinds OS X 10.9 Mavericks is het mogelijk om meldingen (notificaties) te ontvangen van websites in Safari. De meldingen worden dan weergegeven in berichtencentrum en je ontvangt een kleine pop-up.

Ook appletips.nl maakt gebruik van deze meldingen, zo blijf je dagelijks op de hoogte van de laatste nieuwe tips voor je iPhone, iPad, Apple Watch, Apple TV, iOS, Mac, OS X, Apps, Sociale Media, etc. Het activeren van deze meldingen is vrij eenvoudig, bij het bezoeken van de website krijg je een pop-up te zien die je vraagt of je notificaties voor deze website wil ontvangen. Klik op ‘Sta toe’, vanaf dat moment krijg je de meldingen op je Mac.

Mocht je geen meldingen ontvangen, dan kun je controleren of je geabonneerd bent. Dit doe je via Safari ▸ Menubalk ▸ Safari ▸ Voorkeuren ▸ Meldingen. Klik hier bij de website (bijvoorbeeld appletips) waarvan je meldingen wilt ontvangen op ’Sta toe’.

Meldingen appletips

Mocht je nog steeds geen meldingen ontvangen dan kun je het beste de website selecteren en daarna op de knop ‘Verwijder’ klikken. Bezoek dan de website opnieuw en kies in het pop-up menu voor ’Sta toe’.

Meldingen uitschakelen

Dit doe je via Safari ▸ Menubalk ▸ Safari ▸ Voorkeuren ▸ Meldingen. Klik hier bij de website waarvan je meldingen wilt ontvangen op ’Sta niet toe’. Verwijder de website niet want anders blijf je de pop-up steeds krijgen om je aan te melden voor meldingen.Reacties


  • Marco 8 november 2016 om 20:19

    In de ‘Safari ▸ Voorkeuren ▸ Meldingen’ zie ik geen Facebook staan. Zijn ooit eens verwijderd. Hoe voeg ik deze weer toe?

  • Wesley Fabry 9 november 2016 om 15:03

    @Marco Facebook meldingen moet je toevoegen via  ▸ Systeemvoorkeuren ▸ Internetaccounts ▸ Facebook ▸ Meldingen

Een reactie toevoegen: