3 maart 2017

iphone geblokkeerd uitgelichte banner

iPhone of iPad is geblokkeerd na foute of vergeten toegangscode

De meeste iOS gebruikers zullen zijn of haar iPhone, iPad of iPod Touch beveiligen met een toegangscode. Helaas kan het gebeuren dat iemand de toegangscode is vergeten. Dit resulteert vaak in een geblokkeerde iPhone of iPad.

In de meeste gevallen moet je enkele minuten wachten na het te vaak verkeerd invullen van de toegangscode. Wanneer het iDevice geblokkeerd blijft kun je dit op verschillende manieren oplossen en de blokkering opheffen.

Geblokkeerd iDevice wissen en herstellen

Wanneer je iPhone, iPad of iPod Touch is geblokkeerd kun je na de wachttijd de blokkade opheffen door de juiste toegangscode in te vullen. Als dit niet het geval is moet je helaas het apparaart volledig herstellen. Dit kan op drie verschillende manieren.

iDevice wissen met 'Zoek mijn iDevice'
Standaard herstellen via iTunes
Herstellen via de herstelmodus

iDevice wissen met 'Zoek mijn iDevice'

In de meeste gevallen is iCloud ingesteld op het getroffen toestel. Gelukkig kun je dan eenvoudig met Zoek mijn iDevice het apparaat ontgrendelen en wissen. Dit doe je via onderstaande stappen:

• Open op een dekstop de website icloud.com/find.
• Log in met je Apple ID
• Klik boven op 'Alle apparaten'
- Selecteer het apparaat dat geblokkeerd is
- Klik op 'Wis [apparaat]' om het apparaat en de toegangscode te wissen

geblokkeerd iphone herstellen via zoek mijn iPad

Nu wordt het iDevice hersteld en gewist dankzij je Apple ID. Zodra dit is voltooit kun je het apparaat weer als nieuw instellen of een reservekopie terugplaatsen. Uiteraard kun je ook een nieuwe toegangscode kiezen. Let wel, als het apparaat niet is verbonden met een Wi-Fi- of mobiel netwerk, kunt je deze niet wissen via 'Zoek mijn iDevice'.

Standaard herstellen via iTunes

Als je ooit het geblokkeerde apparaat hebt gesynchroniseerd met iTunes kun je deze op de standaard manier herstellen. Volg de volgende stappen:
• Sluit het apparaat aan op de computer waarmee je deze ooit hebt gesynchroniseerd
• Open iTunes
• Wacht tot iTunes het apparaat heeft gesynchroniseerd
• Zodra de synchronisatie is voltooid, klik je op Herstel [het apparaat]

geblokkeerd iphone herstellen via iTunes

Het apparaat wordt gewist, als dit is voltooit kun je het iDevice weer als nieuw instellen of een reservekopie terugplaatsen. Het kan zijn dat na het aansluiten en openen van iTunes wordt gevraagd om de toegangscode van het iDevice in te voeren. Probeer dan een andere computer waarmee je ooit dit apparaat hebt gesynchroniseerd of gebruikt u de herstelmodus.

Herstellen via de herstelmodus

Heb je geen toegang tot 'Zoek mijn iDevice' of heb je nog nooit dit apparaat gesynchroniseerd met iTunes dan moet je de herstelmodus gebruiken om het apparaat te herstellen en toegangscode te wissen.

• Sluit je iDevice aan op een computer of Mac
• Open iTunes
• Druk de aan/uit- en thuisknop tegelijkertijd in
• Laat de knoppen niet los wanneer het Apple-logo verschijnt
• Houd deze ingedrukt tot het scherm van de herstelmodus wordt getoond
• Klik op 'Herstel' in het pop-up venster

geblokkeerd iphone of iPad herstellen via herstelmodus

Het apparaat wordt gewist, als dit is voltooit kun je het iDevice weer als nieuw instellen of een reservekopie terugplaatsen.

Zoals je leest is het aan te raden altijd 'Zoek mijn iPhone/iPad' te activeren, maar ook op een Mac. Hierdoor kan nooit iemand je iPhone of iPad gebruiken wanneer je deze verliest en heb je altijd nog toegang tot een geblokkeerd apparaat. Als dit niet het geval is kan iedereen met een simpele herstel het apparaat gebruiken. Zoek mijn iDevice kun je via deze stappen inschakelen, ook lees je meer informatie over de dienst.

Lees ook: Een vergeten Apple ID of iCloud wachtwoord herstellen

Bijgewerkt artikel, origineel van 06/09/16Reacties


 • Bozz DH

  11 september 2016 om 12:35

  Een aantal belangrijke gegevens – waaronder de toegangscode – bewaar ik in een beveiligde notitie, een notitie die via iCloud ook op mijn andere Apple devices te bereiken is (d.m.v. Touch-ID of beveiligingscode). 100% veiligheid bestaat niet en ook op mijn manier zal wat aan te merken zijn, praktisch is het voor mij in ieder geval wel.

 • Lotte

  21 oktober 2016 om 11:22

  Mijn telefoon heeft geen verbinding met het Wi-Fi-netwerk wat moet ik dan doen?????

 • Lotte

  21 oktober 2016 om 11:24

  Mijn sim is vergrendeld en hij geblokkeerd want kan ik doen om toch wifi te krijgen

 • Lotte

  21 oktober 2016 om 11:28

  ??????

 • Bas

  28 oktober 2016 om 11:43

  Hi Lotte, heb vandaag hetzelfde probleem. Heb jij je probleem al opgelost? zo ja hoe?

 • vanessa

  20 december 2016 om 0:51

  beste ,
  ik heb een vraagje ivm mijn iphone ik had een nieuw toestel gekocht dus mij oude werd terug in de doos geplaatst nu mijn broer wil die gebruiken aangezien die van hem kapot is maar zit met een probleem ik weet namelijk mijn toegangscode niet meer heb al van alles geprobeerd niks lukt . kan je er mij iemand helpen

 • Susanne

  2 juni 2017 om 16:23

  Beste medewerker,
  na de update van afgelopen dinsdag 31-05-’17 is mijn ipad air uit zichzelf uit gegaan en ik heb ‘m tot op heden niet meer aan gekregen. Ik heb meerdere keren het herstel met iTunes geprobeerd, maar de computer blijft op ‘Ipad op herstel voorbereiden’ staan. Zelfs na bijna 30 uur was er nog geen verandering en heb ik ‘m maar weer uitgeschakeld.
  Is het normaal dat het zo lang duurt?
  Wat kan ik nog meer proberen?

 • Wesley Fabry

  2 juni 2017 om 16:54

  @susanne je kunt DFU mode proberen, dat is een andere methode die normaal altijd lukt: https://www.appletips.nl/iphone-ipad-of-ipod-touch-herstellen-via-dfu-of-recovery-mode/ Mocht dat niet lukken: Zorg dat je de laatste versie van iTunes hebt of probeer een andere computer.

 • Rose

  18 juli 2017 om 19:19

  hallo, mijn iphone is geblokkeerd, ik heb alles geprobeerd. ook met itunes maar dat lukt niet omdat hij eerst een update moet doen, maar dat kan niet omdat mijn opslag te vol is wat nu??

 • chantal

  21 juli 2017 om 20:50

  hallo, ik heb na 3 maanden mijn iphone 5s weer allen ben ik mijn toegangscode vergeten. Ik heb via itunes gekeken of ik hem kon wissen via bovenstaande stappen, alleen blokkeert mijn telefoon dan

 • isa

  25 juli 2017 om 16:57

  ik kreeg de iphone 6 van mijn broer we hadden hem op iphone herstellen gedaan ik had een wachtwoord en vingerscan maar kan er helemaal niet meer in hij is helemaal geblokeerd hij geeft aan datik moet verbinden met itunes moet gaan maar dat werkt niet iemand tips ?

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!