22 mei 2016

Een vergeten Apple ID of iCloud wachtwoord herstellen

Pink red apple logo

Het is nooit leuk wanneer je het wachtwoord van je Apple ID of iCloud vergeten bent, dit kan altijd voorkomen en is in de meeste gevallen eenvoudig op te lossen.

Als je een wachtwoord vergeten bent kan je deze in de meeste gevallen herstellen. Een Apple ID en iCloud account zijn gelijk aan elkaar, voor iCloud wordt namelijk je Apple ID gebruikt. Je moet dus alleen het wachtwoord van je Apple ID herstellen.

Apple ID wachtwoord herstellen, twee-staps-verificatie is actief

Wanneer je het wachtwoord vergeten bent kun je dit eenvoudig en snel herstellen met de herstelsleutel die je gekregen hebt bij het activeren van de twee-staps-verificatie.
• Open de iforgot-pagina van apple
• Vul je Apple ID in en klik op 'Ga door'
• Voeg nu de herstelcode in en klik op 'Ga door'
• Volg de stappen om een nieuw wachtwoord aan te maken
• Vanaf dat moment kun je met dit wachtwoord inloggen

Herstelsleutel Apple ID of iCloud wachtwoord vergeten

Het beste is je iCloud en Apple ID te beveiligen met een twee-staps-verificatie, wanneer je dan moet inloggen met je Apple ID of iCloud moet je eerst een unieke code opgeven die naar je gekoppelde apparaten of telefoonnummer wordt gestuurd. Hierdoor moet er nog altijd een stap worden uitgevoerd en kun je niet zomaar inloggen met je een wachtwoord. Hoe je dit moet activeren lees je hier terug.

Apple ID wachtwoord herstellen zonder twee-staps-verificatie

Als je jouw Apple ID niet beveiligt met een twee-staps-verificatie is het iets lastiger om het wachtwoord te herstellen.
• Open de iforgot-pagina van apple
• Vul je Apple ID in en klik op 'Ga door'

Apple ID of iCloud wachtwoord vergeten

Wanneer je een tweede e-mailadres hebt opgegeven kun je deze selecteren om het wachtwoord te herstellen via dit e-mailadres. Als dit niet het geval is moet je het wachtwoord herstellen met de drie beveiligingsvragen. Dit laatste is in de meeste gevallen erg lastig omdat de antwoorden precies overeen moeten komen met de ooit opgegeven antwoorden. Lukt het niet om je wachtwoord te wijzigen via bovenstaande oplossingen, dan dien je contact op te nemen met Apple (kan in het Nederlands) via deze support-pagina.

Lees ook: De beveiligingsvragen opnieuw instellen voor je Apple accountReacties


 • Juan Gutierrez López

  22 mei 2016 om 21:42

  Er is een onbekende in poort 9090 of andere poort. Weet niet hoe ik de poort 9090 kan bereiken, dus moeilijk om iets aan te doen. ik heb mijn apple id niet vergeten maar deze kwaad aardige individu is echt aan het lastig vallen. Zou graag deze kwaadaardige persoon uit mijn Mac zien te verwijderen

 • Romenia

  4 september 2016 om 16:02

  Nieuw wachtwoord

 • Henneke Netten

  16 oktober 2016 om 19:54

  mijn telefoon is gestolen ik wil in mijn icloud maar ik weet niet meer mijn wachtwoord ook niet mijn inloggegevens

 • Wesley Fabry

  16 oktober 2016 om 23:03

  @henneke dan kun je Apple om hulp vragen, maar ik vrees ervoor of ze kunnen helpen. http://www.apple.com/nl/support/contact/

 • Evelien

  26 oktober 2016 om 12:34

  Hallo heb hier een ipod touch die al verschillende maanden in men zaak is achtergebleven… de eigenaar is er nooit terug achtergeweest en zelfs via apple laten weten dat hij is is maar krijg al maanden geen reactie waren wel toeristen ma achter zoiets kon je nu welachter vindt ik…zou hem miss zelf wel willen houden nu na al dat wachten maar hoe kan ik zonder de gegevens van die anderen hem toch activeren ??…

 • Wesley Fabry

  26 oktober 2016 om 13:21

  @Evelien, het kan alleen op deze manier: https://www.appletips.nl/geblokkeerd-toegangscode-vergeten/

 • memdouh

  14 november 2016 om 20:32

  mijn icloud wachtwoord vergeten van mijn iPhone 6

 • Wesley Fabry

  15 november 2016 om 7:30

  @memdouh beken dit even: https://www.appletips.nl/apple-id-icloud-wachtwoord-vergeten/

 • Rochdi

  25 december 2016 om 21:56

  mijn oude iphone 5 had ik aan mijn zoon gegeven nu is de iphone geblokkeerd en vraagd naar id en wachtwoord maar die weet ik niet meer. wat moet ik doen? ik hoor van u.

 • Remco

  4 januari 2017 om 22:20

  Geef steeds het goede e-mailadres op bij Apple id maar hij geeft aan dat hij niet bestaat. Klopt echt niet! Kan nu niet de iPhone openen omdat hij de Apple id heeft gedeactiveerd.
  Help

 • astrid

  4 februari 2017 om 14:04

  nieuw wachtwoord aangemaakt alleen maar om te proberen mijn toegangscode te krijgen van Icloud,Ik weet echt dat 4 cijferige nummer niet meer en weet niet hoe ik hem weer kan vinden,ik heb nog 2 pogingen over en wil niet dat alles blokkeerd.
  Graag help merci

 • gino

  27 maart 2017 om 2:58

  beste Geef steeds het goede e-mailadres op bij Apple id maar hij geeft aan dat hij niet bestaat. Klopt echt niet!
  hoe kom ik nu door mijn activeringsslot………..
  Help

 • jamal

  29 april 2017 om 18:14

  mijn wachtwoord vergeten

 • Thea

  20 juli 2017 om 17:19

  Hallo, probleem i pad 2 op activeringsslot. Apple support gebeld en Martin heeft met veel engelengeduld het probleem opgelost. Martin mocht je dit lezen; hartelijk dank voor je support aan een oudere dame, ik had er anders niet uitgekomen. ;-) Groet, Thea

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!