4 juli 2014

Apple ID: De beveiligingsvragen opnieuw instellen

apple logo retina grijsWanneer je het wachtwoord van je Apple ID niet meer weet kun je deze alsnog ontgrendelen door het invullen van enkele persoonlijke vragen. Echter is het probleem vaak dat je op deze vragen ook niet meer het antwoord weet, dit omdat vaak deze vragen in het begin snel worden ingevuld zonder er echt bij stil te staan welke informatie je opgeeft.

Daarom is het aan te raden deze met enige regelmaat te controleren zodat je zeker in de toekomst je Apple ID kan ontgrendelen. Naast het controleren kun je ook vrij eenvoudig de vragen wijzigen zodat je er zeker van bent dat je het antwoord op deze vragen kunt onthouden. Hoe je dit precies doet, lees je in onderstaande procedure:

• Open http://appleid.apple.com in een webbroser
• Klik op ‘Beheer uw Apple ID’ en Log in
• Selecteer in de navigatiekolom de optie ‘Wachtwoord en beveiliging’

beveiligingsvragen

Vervolgens kun je bij de optie ‘Beveiligingsvragen’ jouw vragen aanpassen, in sommige gevallen dien je eerst de vragen te beantwoorden voor je deze kunt herstellen. Mocht je het antwoord niet meer weten kun je onderaan kiezen om de antwoorden te sturen naar je herstel e-mailadres. Een herstel-e-mailadres kun je op deze pagina ook instellen en is van groot belang. Daarom is het altijd aan te raden een herstel-e-mailadres te hebben, dit kan een tweede e-mailadres zijn of die van je partner, ouders, enzovoorts.

Meer over Beveiliging kun je hier terugvinden.Reacties


 • romain

  4 juli 2014 om 22:24

  Dit werkt dus niet, als je op wachtwoord en beveiliging tikt krijg je dus twee beveiliginsvragen en niet de pagina die hierboven is afgebeeld.
  Dus onmogelijk om de beveiligingsvragen terug in te stellen.

 • RLG

  20 juli 2014 om 12:46

  Werkt inderdaad absoluut niet! Als er iemand een oplossing heeft dan zou ik ze graag vernemen. Alvast dank

 • Dude

  3 september 2014 om 19:28

  Ik had het zelfde na aanschaf van een ipad air: er werden veiligheidsvragen gesteld waar ik de antwoorden niet meer van wist. Via https://www.apple.com/nl/support/appleid/manage/ => klik ” Als u het antwoord van de veiligheidsvragen van up apple id bent vergeten”. Ik had geen link om op te klikken, dus een support call gemaakt, dan wordt je gebeld op een tijd die je kan aangeven. Gesprek is in het Engels. Er wordt gevraagd naar je naam in je apple id, je moet inloggen op appleid.apple.com, daarna moest ik op “pin code aanvragen” klikken en geef deze code door. 2e verificatie was een code op de iphone, in de vorm van een sms. HIerna moet je je apple id afmelden en weer aanmelden, waarna je 3 veiligheidsvragen opnieuw in kan stellen.Let op de antwoorden zijn case sensive.
  Volgens degene die ik gesproken heb is het normaal dat de veiligheidsvragen gesteld worden als je iets wilt aankopen in de appstore omdat het een nieuw device is.

 • nasrine

  6 december 2015 om 21:12

  hallo ik heb een groot probleem ik heb mijn mama haar iphone opnieuw ingesteld maar ik krijg geen toegang om binnen te geraken ik moet eerst een wifi kiezen dat doe ik en dan moet je je apple id invullen maar daar zit het probleem mijn mama is zowel het email als het wachtwoord vergeet wat nu ??????? help aub

 • Wesley Fabry

  6 december 2015 om 23:36

  Het beste kun je deze vraag even stellen op http://genius.appletips.nl

 • Daniela

  23 mei 2016 om 16:37

  Uhh.. Hallo ik ben mijn telefoon kwijtgeraakt en ik heb geen zoek mijn iphone ofzo en hij doet het niet op icloud dan moet ik het wachtwoord opnieuw instellen via beveiligings vragen of email. Maar ik heb er een ander E-mail op. Ik zweet niet hoe maar dan probeer ik de beveilingsvragen en die ben ik vergeten zou iemand ij kunnen helpen ??

 • Dirk

  25 april 2017 om 22:17

  Ik heb een iPhone gekocht en toen die leeg was vroeg die om een wacht word en nu kan ik me i pion niet gebruiken

 • Wesley Fabry

  25 april 2017 om 22:50

  @dirk dan kun je het beste Apple benaderen. Apple Support kun je op deze manier rechtstreeks benaderen: https://www.appletips.nl/apple-support-raadplegen/

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!