2 juli 2017

iOS: Automatisch invullen van gegevens en wachtwoorden uitschakelen

iOS safari icoon

In iOS heb je de mogelijkheid om bepaalde te gegevens te onthouden en te bewaren, denk hierbij aan gebruikersnamen, creditcards en wachtwoorden. Daarnaast kun je ook automatisch formulieren invullen met behulp van je contactgegevens.

Dit is allemaal ontzettend handig, maar er zit ook wel een groot veiligheidsrisico aan verbonden. Apple kan deze gegevens echter niet inzien, alles blijft bewaard op het toestel zelf en eventueel versleuteld gesynchroniseerd met iCloud. Echter en kan iedereen die je iPhone of iPad in handen krijgt gebruikmaken van de opgeslagen informatie. Om deze reden kun je ervoor kiezen het automatisch invullen uit te schakelen.

Automatisch invullen van wachtwoorden en informatie uitschakelen in iOS

• Open Instellingen
• Navigeer naar Safari
• Tik op 'Vul automatisch in'

Heb je nog iOS 9 of eerder? Dan vind je deze optie terug via Instellingen ▸ Safari ▸ Forumlieren.

Automatisch invullen van formulieren uitschakelen in Safari iOS

Op de bekomen pagina vind je allerlei opties terug met betrekking tot het automatisch invullen in Safari. Zo kun je het gebruik van je contactinformatie uitschakelen. Verder kun je het automatisch invullen van namen, wachtwoorden en creditcards uitschakelen. Wanneer je deze opties uitschakelt zal safari geen gebruik meer kunnen maken van je persoonlijke gegevens om deze automatisch in te voeren. Let wel, dit is alleen van kracht voor Safari en iOS zelf, andere webbrowsers hebben hun eigen geschiedenis en instellingen.

Lees ook: 5 Privacy-instellingen die je het beste kunt toepassen in iOS (#2)Reacties


Er zijn nog geen reacties op dit bericht!

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!