1 juli 2017

Verborgen OS X El Capitan update downloaden uit de Mac App Store

el capitan usb stick

Wanneer er een nieuwe software-update is voor je Mac dan verdwijnt de vorige update in de Mac App Store. Je kunt hier namelijk alleen maar de laatste versie van macOS downloaden. Toch is het mogelijk om een oudere versie opnieuw te downloaden vanuit de Mac App Store.

De voorwaarden hiervoor is dat je zelf handmatig je Mac hebt geupdate via de Mac App Store door op de 'Download' knop gelikt te hebben. Wanneer dit het geval is kun je de update terugvinden via het tabblad 'Aankopen'. Wanneer de update niet te vinden is tussen je aankopen dan heb je de update niet via de Mac App Store uitgevoerd.

Dit kan twee oorzaken hebben. Je hebt de update uitgevoerd via een (publieke) beta en kreeg zo automatisch de juiste versie of je hebt in die periode een nieuwe Mac gekocht. Bij dit laatste geval stond de software al op de Mac en heb je deze daarom niet handmatig geupdate.

Trucje om OS X El Capitan opnieuw te downloaden

Mocht je om welke reden dan ook OS X El Capitan opnieuw willen downloaden of heb je deze nog niet in je aankopen zitten dan kun je deze nu via een trucje opnieuw downloaden.

• Open deze Apple Support pagina
• Klik op 'El Capitan downloaden in de App Store'

De directe link naar El Capitan in de Mac App Store vind je hier. Zodra je de software hebt gedownload kun je deze installeren of bewaren voor later.

Impressie van OS X El Capitan

Oorspronkelijke softwareversie opnieuw installeren

Vanaf macOS Sierra 10.12.4 is het eenvoudiger dan ooit om de oorspronkelijke softwareversie van je Mac opnieuw installeren. Dit is de softwareversie die meegeleverd werd toen je de Mac kocht. Herstart je Mac en druk onmiddellijk en tegelijkertijd de toetsen shift⇧ + option⌥ + command⌘ + R in. Blijf deze toetsen indrukken tot het herstelscherm tevoorschijn komt. Volg nu de stappen op het scherm om het proces te voltooien. Heb je macOS Sierra 10.12.4 niet geïnstalleerd dan kun je de oorspronkelijke versie ook opnieuw installeren via 'Internet Recovery' (meer info).

Lees ook: macOS Sierra downgraden naar OS X 10.11 El CapitanReacties


  • Cros

    6 oktober 2017 om 19:09

    Is er ook een link als deze naar Sierra? Ik zoek me een ongeluk maar ik kom steeds bij deze uit of vage pkg bestanden :)

  • Wesley Fabry

    6 oktober 2017 om 21:13

    MacOS Sierra is niet meer verkrijgbaar, ook niet via een legale omweg

Een reactie toevoegen: