30 juni 2017

tvOSApple TV: Het UDID nummer opvragen

apple tv icoon

De Apple TV 4e generatie heeft naast een ethernet-, stroom- en HDMI-aansluiting ook een USB-C poort. Met deze laatste poort kun je meer uit je Apple TV halen. Wie een Apple TV 4 heeft raden we daarom ook aan een USB-C-kabel aan te schaffen. Zo kun je de Apple TV herstellen bij problemen, alternatieve apps toevoegen via sideloading, etc. Klik hier voor meer informatie.

Als ontwikkelaar, maar ook in andere situaties heb je soms wel eens het UDID-nummer van je Apple TV nodig. UDID staat voor 'Unique Device Identifier' en is een uniek nummer dat bestaat uit 40 karakters die Apple en app-ontwikkelaars voor verschillende doeleinden gebruiken. Het nummer is niet zo eenvoudig te achterhalen op een Apple TV 4. Je hebt er namelijk een USB-C kabel voor nodig en iTunes. Heb je nog een Apple TV 2 of 3? Dan heb je een micro USB-kabel nodig.

Het UDID nummer van je Apple TV opvragen

• Sluit je Apple TV aan op je Mac of PC met de USB-C kabel
• Zorg dat de Apple TV van stroom wordt voorzien en aan staat
• Open iTunes en klik in de menubalk op Archief ▸ Apparaten ▸ Apple TV
• Er opent nu een scherm met meer informatie over je Apple TV

UDID apple tv via itunes

In de meeste gevallen kun je nu naast de afbeelding van je Apple TV het serienummer bekijken. Klik op dit nummer om te wisselen tussen de verschillende opties. Na enige klikken verschijnt er ook het UDID nummer. Dit is een nummer dat bestaat uit 40 karakters. Om het nummer te kopiëren volstaat het om je muisaanwijzer te plaatsen op het nummer en de toetscombinatie command⌘ + C uit te voeren (windows: ctrl + c). Op deze manier kun je ook het UDID nummer opvragen van je iPhone of iPad.

Klik hier om een USB-C kabel voor je Apple TV aan te schaffen

Lees ook: Handige trucs voor het Apple TV toetsenbord

Wil je zelf apps ontwikkelen met Swift? Dat kan, op appletips maken we je wegwijs in de wereld van Swift, Klik hier voor alle posts, plus lesmateriaal.Reacties


Er zijn nog geen reacties op dit bericht!

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!