11 april 2017

tvOSApple TV 4: Handige trucs voor het toetsenbord

Apple TV afstandsbediening icoon

Het on-screen toetsenbord dat vanaf de Apple TV 4 in tvOS aanwezig is heeft een goede verandering ondergaan t.o.v de vorige versie op de Apple TV 2 en 3. Deze is duidelijker geworden, maar erg handig werkt deze helaas niet.

Je moet nog steeds ontzettend veel heen en weer scrollen om überhaupt een letter te kunnen selecteren, het zoeken van apps gaat moeizaam, om nog maar te zwijgen over een filmtitel of moeilijk wachtwoord met verschillende karakters.

Remote applicatie of bluetooth toetsenbord koppelen

Uiteraard kun je de Remote applicatie gebruiken om content in te voeren op de Apple TV, klik hier voor meer informatie. Verder kun je vanaf tvOS 9.2 een bluetooth toetsenbord koppelen aan je Apple TV, klik hier voor de procedure.

Apple TV 4 on-screen toetsenbord gebruiken

Gebruik je liever het on-screen toetsenbord? Gebruik dan onderstaande tips.

Het toetsenbord van de Apple TV is opgedeeld in maximaal vijf verschillende weergaven. Zo kun je navigeren naar de weergave ‘abc', ‘ABC', '#+-', ‘123’ en ‘Recent’. Alle vijf weergaven zul je niet altijd verschijnen, het hangt er vanaf waarvoor het toetsenbord wordt gebruikt.

Apple TV 4 toetsenbord

Als eerste tip is het aan te raden bij het inloggen de optie ‘Recent’ te gebruiken, hier kun je kiezen tussen alle eerder ingevoerde Apple ID’s. Handig als je voor de zoveelste keer weer moet inloggen voor een bepaalde dienst.

Wanneer je een hoofdletter wilt typen dan moet je eigenlijk navigeren naar het ABC-toetsenbord en daarna weer terugkeren naar abc, echter het kan eenvoudiger met een soort van shift⇧-toets.

zoeken via Apple TV 4 toetsenbord

Navigeer naar de letter die je wilt toevoegen, klik op het touchpad van je afstandsbediening en houdt vast tot er een pop-up verschijnt. In dit pop-up venster kun je navigeren naar het hoofdletter.

Op deze manier kun je ook speciale geaccentueerde letters typen door deze te kiezen in de pop-up. Ook kun je navigeren naar de pijl-toets met kruis, dan verwijder je het laatst ingevulde karakter of letter.

Lees ook: Apps en content kopen met alleen een viercijferige code op de Apple TVReacties


Er zijn nog geen reacties op dit bericht!

Een reactie toevoegen: