12 april 2017

Screencast3D Touch: Gebruik het toetsenbord als trackpad op je iPhone

3D touch icon retina

Net zoals op de iPad kun je het toetsenbord van een iPhone 6s of 7 omtoveren tot een trackpad. Hierdoor kun je snel je muisaanwijzer verplaatsen in een tekst. Het trackpad komt tot stand met behulp van 3D Touch.

3D Touch is een functionaliteit die enkel beschikbaar is in de iPhone 6s (plus) en iPhone 7 (plus). Dankzij het drukgevoelige scherm kun je allerlei extra’s uitvoeren. Het scherm registreert drie verschillende niveaus waardoor je bepaalde handelingen kunt uitvoeren, waaronder het trackpad.

Gebruik het toetsenbord als trackpad met 3D Touch

• Activeer het toetsenbord
• Druk met één vinger of duim zachtjes op het toetsenbord
• Veeg naar links, rechts, boven of onder om de muisaanwijzer te verplaatsen

toetsenbord als trackpad met 3D Touch

Het vraagt even wat oefening, maar na enige tijd heb je het onder de knie. Zo kun je snel de muisaanwijzer verplaatsen zonder het toetsenbord te verlaten. Let wel, het toetsenbord als trackpad kan alleen gebruikt worden wanneer je het standaard Apple toetsenbord gebruikt, alternatieve toetsenborden ondersteunen deze optie (nog) niet. De intensiteit van 3D Touch kun je aanpassen via Instellingen ▸ Algemeen ▸ Toegankelijkheid ▸ 3D Touch.

Trackpad ook te activeren op een iPad

Ook op de iPad is het mogelijk om het trackpad te activeren. Deze beschikt uiteraard niet over 3D Touch, maar is te activeren met behulp van twee vingers. Hoe dat precies werkt lees je hier terug.

Lees ook: Tekst markeren met behulp van 3D Touch


A post shared by appletips.nl (@appletips.nl) on


geupdate artikel, origineel van 15/10/15Reacties


Er zijn nog geen reacties op dit bericht!

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!